NHL ALL STAR LOGO

26 januari 201908:49

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Nominaties, Willem Wever en heel veel skills

In de Morning Skate op deze druilerige zaterdag aandacht voor de wedstrijden van gisteren, kijken we vooruit naar het programma van vanavond in de Beneliga, twee teams zijn genomineerd voor sportprijzen, ijshockey komt morgen aan bod in het programma Willem Wever en alle hoogtepunten van de skills-competitie bij de All Star Game in de NHL.

Door het winterse weer...

waren er gisteren maar weinig ijshockeywedstrijden. Tilburg Trappers won in de Oberliga de uitwedstrijd in Braunlage van de Harzer Falken met 2-10, terwijl Zoetermeer in de Beneliga thuis het onderspit dolf tegen Luik, 3-9. Klik hier voor korte wedstrijdverslagen >>>

Voor de wedstrijden..

tussen Den Haag en Nijmegen en Heerenveen en Herentals wordt een nieuwe datum gezocht. Het zou de laatste wedstrijd zijn geweest van Flyers in de Elfstedenhal in Leeuwarden. Vanaf volgende week is Thialf weer beschikbaar.

Het weer vandaag...

is compleet anders van karakter, dus vermoedelijk gaan de vier wedstrijden op het programma in de Beneliga vandaag wel door. Het schema begint om 18.00 uur als Amsterdam Tigers het in eigen huis opneemt tegen Den Haag, dat dus anders dan de bedoeling was geen wedstrijd in de benen heeft. Amsterdam strijdt met vooral Zoetermeer om het laatste ticket voor de play-offs en kan dus drie punten goed gebruiken. De ploeg krijgt ten opzichte van vorige week zijn jeugdinternationals weer terug. Tigers speelde vorige week competitieve wedstrijden tegen Nijmegen en Geleen, maar verloor beide ontmoetingen met 7-4.

Zoetermeer Panters krijgt zijn tweede Belgische tegenstander van het weekeinde. Om 19.45 uur valt in Mechelen de puck voor de ontmoeting met de Golden Sharks. Op de ranglijst staan deze ploegen achtste en tiende met maar vier punten verschil, maar Panters heeft wel nog twee wedstrijden in de hand. Mechelen heeft echter ook nog altijd zicht op die laatste play-offplek. Voor Mechelen is het de eerste wedstrijd sinds 12 januari toen uit bij Heerenveen met 7-1 werd verloren. Voor de laatste winstpartij van de Golden Sharks moeten we terug naar 9 december toen uit werd gewonnen in Tilburg. Mechelen incassseerde al 124 tegendoelpunten dit seizoen.

Geleen stond lange tijd aan de leiding in de Beneliga, maar staat nu met 39 punten uit 17 wedstrijden op de derde plaats, puntgelijk met Heerenveen dat echter drie wedstrijden minder heeft gespeeld. Luik staat met 36 uit 17 op de vierde plaats. Om 20.00 uur vanavond gaat Eaters op bezoek bij Leuven. Eaters wonnen vorig weekeinde in Amsterdam, terwijl Leuven vorig weekeinde vrij was en daarvoor thuis met 12-5 won van Tilburg. Chiefs staat met 20 punten uit 15 op het moment op de zevende plaats nipt onder de subtop, maar met een marge van acht punten voor plaatsing voor de play-offs.

In Antwerpen wordt vanavond om 20.30 uur een duel in de kelder van de Beneliga gespeeld. De nummer elf, Phantoms, treft op de nummer twaalf Tilburg. Antwerpen heeft één punt meer op de ranglijst, maar wel twee wedstrijden meer gespeeld. Phantoms verloor vorig weekeinde met 1-10 in Den Haag, terwijl Trappers met maar liefst 0-20 een pak slaag kreeg van Heerenveen. Tilburg had echter wel zeer sterk te lijden onder het wk U20 waardoor een aantal voor de ploeg belangrijke spelers afwezig waren. Die keren als het goed is nu weer terug in de opstelling. Tilburg won het thuisduel tegen Antwerpen met 2-1, de enige zege voor de Brabanders tot nu toe dit seizoen.

Het programma Willem Wever...

heeft zondagochtend aandacht voor ijshockey. De aanvoerder van Tilburg Trappers in de Oberliga, Ivy van den Heuvel, legt daar aan de jonge Lucas uit hoe je goede bodychecks kunt uitdelen. Het programma is zondagochtend om 09.40 uur te zien op NPO3.

Even stemmen...

voor een sportploeg. De dames van Eindhoven Kemphanen zijn genomineerd voor de SportAwards 2018 van Eindhoven Sport vanwege hun goede prestaties met de nationale vrouwenploeg vorig jaar. Die ploeg werd op zijn niveau wereldkampioen en promoveerde daarmee. Meer informatie is hier te vinden >>>

Ook Nijmegen Devils...

is lokaal genomineerd voor de prijs van Sportploeg van het Jaar. De ploeg plaatste zich voor het eerst in tien jaar voor de bekerfinale. Deze lokale site heeft meer informatie >>>

In de NHL...

is het All Star-weekend en gisteren waren de skills-competitie. Hieronder enkele van de hoogtepunten, zoals de winnaar van het hardste schot: John Carlson.

Een erg mooi moment..

was de opkomst van Auston Matthews van de Toronto Maple Leafs, die zijn teamgenoot Patrick Marleau eerde. Marleau speelde heel lang voor de San Jose Sharks, de gastheer van ht All Star Weekend.

David Pastrnak...

is de meest accurate schutter van de NHL.

De beste pass was er van..

Leon Draisaitl...

En dan is er nog de..

Save Streak Competition, gewonnen door de Koning van New York.

En de prijs voor de snelste schaatser...

ging voor het derde jaar op rij naar Connor McDavid.

In die competitie was er..

voor het eerst ook een vrouwelijke deelnemer, Coyne Schofield, de gouden medaille-winnares.

De beste controle van de puck...

had Johnny Gaudreau.

Tenslotte was er nog..

een interessant mededeling rondom de toepassing van technologie in de NHL. De liga gaat voor volgend jaar technologie inzetten om spelers en de puck te volgen.

Delen