Amsterdam Tigers Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Morning Skate: Oefenduels, depressies en tekenaars

Morning Skate: Oefenduels, depressies en tekenaars

In de Morning Skate op deze vrijdag onder meer aandacht voor de aanstaande oefenduels, ijshockeyers met een depressie, verlengingen in Herentals, The Bread Man strikes again en tekenende NHL'ers. 

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Vanavond speelt Tilburg...

met het Oberliga-team tegen Bad Nauheim. De ontmoeting met de Rote Teufel begint vanavond om acht uur. Tickets zijn hier te koop. Zondag om 18.30 uur is de terugwedstrijd. Een dubbele ontmoeting van de tweevoudige Oberliga-kampioen tegen een ploeg die maar net degradatie wist te vermijden afgelopen seizoen in de DEL 2. Een bekende naam voor mensen die het Duitse ijshockey al langer volgen in het team is mogelijk de 36-jarige Dusan Frosch die jarenlang in de DEL speelde. De nieuwe import James Livingston komt over uit de Oostenrijkse competitie en speelde meer dan tweehonderd wedstrijden in de AHL. 

Ook de Beneliga-teams...

spelen de nodige oefenwedstrijden dit weekeinde. Den Haag opent het seizoen zaterdagavond in eigen huis met een ontmoeting tegen Neusser EV (20.00 uur), een dag later speelt het toekomstteam van Tilburg Trappers tegen Oranje U20 (17.16 uur), speelt Eindhoven Kemphanen tegen Neuwied uit de Regionalliga (19.00 uur), debuteert Geleen in voor het nieuwe seizoen tegen Luik (19.00 uur) en spelen Den Bosch en Amsterdam tegen elkaar (20.15 uur). 

Amsterdam verandert dus niet alleen het logo...

maar ook de naam van de club. De Amstel Tijgers in de Beneliga gaan verder als de Amsterdam Tigers. Uiteindelijk moet de hele club onder die naam gaan spelen. Lees het bericht hier >>>

Herentals heeft...

de contractverlengingen van Nils Vroemans en Ben Torremans bekendgemaakt. Daarmee maakt de club een begin met zijn defensie voor het nieuwe seizoen. Vroemans had vorig jaar twee goal en vier assists in 21 Beneliga-wedstrijden met 587 strafminuten en Torremans vijf goals en acht assists in negentien ontmoetingen met zestig strafminuten. 

De DEL begint..

vanavond. De eerste live-uitzending van het seizoen op de tv-zender Sport1 is de ontmoeting tussen de Krefeld Pinguine en de regerende kampioen Red Bull München. De uitzending begint om 19.15 uur. Voor satellietbezitters is de zender gratis te bekijken via de Astra-satelliet.

Wie er bij de start van de...

competitie niet bij is, is international Constantin Braun van de Eisbären uit Berlijn. Hij wordt opnieuw behandeld vanwege depressies. Ronald Toplak van de Duitse website Hockeyweb.de schreef er een persoonlijk verhaal over. 'Alleen je demonen overwinnen? Dat werkt niet.'

Artemi Panarin...

stond gisteren al in de Morning Skate vanwege de poging van de speler met de bijnaam The Bread Man om een grote bakkerijketen hem te laten sponsoren. Vergeefs. Vandaag voert hij het geintje nog wat verder door en probeert hij hetzelfde bij broodmerk Wonder Bread.

Spelers die de NHL halen..

kunnen over het algemeen bovengemiddeld goed ijshockey spelen. Maar kunnen ze ook tekenen? USA Today vroeg een aantal spelers tijdens de NHL-mediatour om het logo van hun club te tekenen. Kijk hieronder en oordeel zelf.

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum