New York Islanders nieuwe hal

24 september 201907:59

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Oefenverlies voor Sprong, de favorietenrol en een wel erg harde hit

Daniel Sprong kwam vannacht in actie tegen de LA Kings, coach Alexander Jacobs van Nijmegen spreekt zich uit over de favorietenrol van zijn ploeg, Nardo Nagtzaam krijgt een nieuwe teamgenoot, een wel erg harde hit uit de NHL, een perfecte combinatie en nog veel meer in deze Morning Skate op dinsdag. Bijvoorbeeld goed nieuws voor fans van de New York Islanders.

Daniel Sprong en de..

en de Anaheim Ducks gingen vannacht met 3-0 onderuit bij LA Kings. Daniel Sprong speelde zijn tweede wedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen en stond in totaal 14.31 minuten op het ijs, waarbij hij 2.35 minuten aan powerplaytijd kreeg. Sprong had in de wedstrijd drie schoten op doel en stond bij twee tegentreffers op het ijs. Koptar, Brown en Carter scoorden voor Los Angeles.

NBC Sports..

noemt Daniel Sprong als één van de sleutelspelers voor Anaheim het komende seizoen. De 22-jarige geboren Amsterdammer is volgens de site 'een kandidaat door een doorbraak na veel potentie te hebben laten zien bij het scoren van 14 doelpunten vorig jaar'. Uiteindelijk voorspelt de publicatie een plek bij de beste vier in de Pacific Division en mogelijk meer.

In Dagblad De Gelderlander..

maakt coach Alexander Jacobs korte metten met de favorietenrol voor Nijmegen in de strijd om de titels komend seizoen. 'Iedereen kan roepen dat wij zomaar kampioen worden, maar dat vind ik niet terecht. orig jaar waren we onbevangen, verwachtte niemand iets van ons. We kwamen van ver, hadden al jaren geen prijzen meer gewonnen. In zo'n tweede jaar is het dan extra lastig om aan de top te blijven. Andere clubs gaan tot het gaatje om ons op de pijnbank te leggen.'

Nardo Nagtzaam heeft..

in de persoon van de 30-jarige Tsjech Martin Mazanec een nieuwe teamgenoot. De Tsjech was de afgelopen week op proef bij de club en maakte dusdanig veel indruk dat hij een nieuw contract ontvangt. Het betreft een 1,94 meter grote en 94 kilo zware verdediger die vorig jaar voor Milton Keynes speelde in het Verenigd Koninkrijk. Daar kwam hij in 54 wedstrijden tot vijf goals en elf assists.

Bij Peiting traint ook..

Thomas Oppenheimer mee, een speler met ruim zeshonderd wedstrijden in de DEL in zijn portefeuille. Hij stond vorig jaar nog onder contract bij Eisbären Berlin, maar de 30-jarige aanvaller kwam vorig jaar vanwege een sleutelbeenbreuk amper in actie. Hij houdt zich bij zijn oude club Peiting fit in afwachting van een nieuw contract op het hoogste niveau.

Veel meer over Nederlanders...

in het buitenland voortaan weer wekelijks in onze rubriek Buitenlandse Zaken. Gisteren verscheen de eerste editie van de nieuwe jaargang, met onder meer aandacht voor Jay de Ruiter, Mike Dalhuisen, Savine Wielenga, Julie Zwarthoed en Kayleigh Hamers. Lees het complete verhaal met foto's en hoogtepunten hier >>>

De half Nederlandse...

verdediger Noah Nijenhuis heeft van de Bayreuth Tigers een zogenoemde Förderlizenz ontvangen voor de Selber Wölfe en is daarmee ook speelgerechtigd voor deze ploeg uit de Oberliga Süd.

De Tampa Bay Lighting...

hebben free agent centre Brayden Point voor drie jaar vastgelegd voor een gemiddeld salaris van 6,75 miljoen dollar per jaar. Daarmee is opnieuw een zogenoemde restricted free agent van de markt. Point gold als een van de belangrijkste nog contractloze spelers.

Goed nieuws voor de fans...

van de New York Islanders. De bouw van hun nieuwe stadion bij Belmont Park is begonnen.

Verdediger Oscar Fantenberg...

van Vancouver kreeg met deze hit te maken.

Tenslotte nog een heel fraaie..

goal van de Boston Bruins. Een perfecte combinatie met de eind-pass precies op het juiste moment.