Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Mechelen Golden Sharks Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Morning Skate: Oefenwedstrijden, de Chinese Muur en een undercover goalie

Morning Skate: Oefenwedstrijden, de Chinese Muur en een undercover goalie

De Morning Skate staat weer live. Met onder meer aandacht voor de Chinese Muur, voor oefenwedstrijden van Tilburg, Heerenveen, Den Haag en Nijmegen en een goalie die undercover gaat in eigen stadion.

Den Haag krijgt versterking...

van de 29-jarige Zweedse allrounder Viktor Gibbs Sjödin, die over enkele weken arriveert in Den Haag. Hier lees je meer over de speler die ooit nog gedraft werd door de Nashville Predators >>>

Tilburg Trappers heeft...

de laatste oefenwedstrijd in eigen huis vrijdagavond met 1-2 verloren van Duisburg. De club miste nog de geblesseerde verdedigers Kilian van Gorp en Jordy van Oorschot, terwijl ook doelman Ruud Leeuwesteijn en forward Mitch Bruijsten vanwege blessures afwezig waren. Elias Bjuhr en Denis Gulda scoorden voor de Duisburgse vossen, terwijl Alexey Loginov het enige Tilburgse doelpunt voor zijn rekening nam. Zondagavond om 18.30 uur spelen beide ploegen opnieuw tegen elkaar, maar dan in Duisburg.

Foto's: Arie Leeuwesteijn

Heerenveen Flyers heeft..

de laatste wedstrijd in de voorbereiding op de finale om de Ron Bertelingschaal aankomende zondag met 6-2 gewonnen van Den Haag. Tony Demelinne had twee goals namens de Friezen, terwijl ook Yan Turcotte, Marco Postma, Kenny Welles en Pippo Limnell tot scoren kwamen in een ontmoeting waarin Flyers in de tweede periode afstand nam van Den Haag. De goals van Hijs kwamen van de sticks van Marco Bommezijn en Stace van Bentem. Den Haag moest het in Thialf nog doen zonder onder meer Jeffrey Melissant, Oliver Pataky, Donny van Musscher en Jasper Kick.

Nijmegen Devils heeft ook..

het derde duel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen verloren. In het Triavium waren de Eisbären uit Hamm met 1-6 te sterk voor de ploeg van Jeffrey van Iersel. De teams spelen zondagavond opnieuw tegen elkaar. Dan wordt de wedstrijd in de hal van Lippe-Hockey-Hamm gespeeld.

Foto's: Paul Nicolaassen (ijshockeyfoto.nl)

Duisburg ziet na...

Raphael Joly ook een tweede import voorlopig afhaken. De 23-jarige Pavel Pisarek blesseerde zich bij een val aan zijn hand en is voor het volledige seizoen uitgeschakeld. De club gaat op zoek naar een gelijkwaardige vervanger. Eerder al viel de Nederlandse international Raphael Joly voor langere tijd uit.  Voor hem werd de Zweedse aanvaller Elias Bjuhr aangetrokken als tijdelijke vervanger.

Hannover Scorpions

heeft de 38-jarige in Rusland geboren aanvaller Andrei Strakhov opnieuw vastgelegd. De Rus met een Duitse licentie kwam vorig jaar al uit voor de Scorpions en doet dat nu ook voor de gefuseerde club. Vorig jaar had hij in veertig wedstrijden negentien assists. 

Augsburg is de nieuwe...

lijstaanvoerder in de DEL. De Panther won vrijdagavond de derby tegen Neurenberg met 4-0. Berlijn is vooralsnog de belangrijkste belager in de hoogste Duitse liga. De Eisbären wonnen de topper tegen Keulen met 3-2. Straubing won met 3-2 in Mannheim, voor wie het de derde nederlaag op rij was. Topfavoriet voor het kampioenschap München won met 6-3 bij Iserlohn, terwijl Wolfsburg met 3-2 in overtime won van Düsseldorf. Ingolstadt was na overtime te sterk voor Schwenningen in een duel dat uiteindelijk in 0-1 eindigde.

Voor de Tampa Bay Lightning...

was vrijdag een belangrijke dag. Na tien maanden blessureleed maakte aanvoerder Steven Stamkos zijn rentree voor de ploeg. En het was een prima rentree, na 33 seconden spelen verzorgde hij al de assist op de openingstreffer van het duel van Victor Hedman.

De spelers van...

De Chinese Muur, The Great Wall of China, lijkt een zeer natuurlijke bijnaam voor een goalie in China, waar op dit moment Vancouver en Los Angeles voor twee oefenwedstrijden verblijven Tussen de twee potjes door was er tijd voor de ploegen om de echte Chinese Muur te bezoeken.

De wedstrijden trekken in ieder geval..

wel de aandacht van de media in China.

Doelman Cory Schneider...

van de New Jersey Devils ging undercover als een werknemer in de Arena.

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum