Thialf Icehockey Cup Trappers 201920 Diego Hofland scoort

14 september 201908:10

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Oefenwedstrijden, een hoofdsponsor en Sprong is klaar voor een topjaar

In de Morning Skate vanmorgen aandacht voor de hattrick van Diego Hofland voor Trappers tegen zijn oude club Duisburg, de oefenzeges voor Geleen, Heerenveen en Nijmegen, de situatie in de eerste divisie, de nieuwe hoofdsponsor voor Eindhoven, het goede nieuws over Mitch Marner en Connor McDavid en de goede zomer voor Daniel Sprong. Hij is klaar voor een topjaar.

Tilburg Trappers boekte...

gisteravond de eerste overwinning van het nieuwe seizoen, door uit in Duisburg met 4-8 te winnen. De speler die vorig jaar nog als Duitser voor Duisburg speelde en nu als Nederlander bij Trappers, Diego Hofland, scoorde drie keer tegen zijn oude club. Reno de Hondt scoorde twee keer, terwijl ook Bartek Bison, Mitch Bruijsten en Danny Stempher tot doelpunten kwamen.

Unis Flyers Heerenveen..

heeft verdediger Trevor Hunt benoemd tot nieuwe captain. Hij volgt de gestopte Tony Demelinne op. Brent Janssen en Adam Bezak dragen de 'A'. Hunt keerde vorig jaar terug naar Heerenveen na vijf seizoenen in Herentals. De club oefende vrijdagavond ook voor de tweede keer tegen Herford Ice Dragons en won die ontmoeting met 6-3. Adam Bezak opende de score, Lars den Edel, Brent Janssen, Trevor Hunt, Juha Kiiholma en Ronald Wurm scoorden de doelpunten.

Microz Eaters Geleen...

heeft zijn oefenwedstrijd tegen Diez Rockets met 4-6 gewonnen. Nick Verchuren scoorde zijn eerste drie goals van het seizoen, Tom Marx trof twee keer doel en ook Mordy Munichman wist het net te vinden in de zege. Ex-Nijmegen-forward RJ Reed was een van de doelpuntenmakers namens Diez, dat zondag een tegenbezoek brengt aan Geleeen.

Select 4-U Nijmegen Devils...

boekte vrijdagavond een ruime 5-0 overwinning in Dinslaken tegen de lokale Kobras. Raymond van der Schuit, Jeffrey Melissant (2), Cas Staps en Branden Eden scoorden de Nijmeegse doelpunten. Het was de eerste zege voor Devils in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De ploeg komt vanavond alweer in actie tijdens de speciale jubileumdag ter gelegenheid van het vijftigjarige bestaan van het Nijmeegse ijshockey. Meer daarover in de Game Day van gisteren.

Gisteren werd duidelijk...

dat de eerste divisie inderdaad is ingedeeld in twee poules van zeven teams. Daarbij werd door IJshockey Nederland ook de daadwerkelijke indeling bekendgemaakt. Hoe de play-offs eruit komen te zien, is nog niet helemaal duidelijk. Dat hangt onder meer af van de competitieplanning. Lees er hier meer over >>>

Nederlandse scheidsrechters..

en linesmen komen komend seizoen weer volop internationaal in actie. Daarbij gaat het in eerste instantie om de verschillende internationale clubtoernooien en de aanwijzing van de referees die komend jaar in de Oberliga, DEL2 en zelfs DEL actief zullen zijn. Hier lees je het complete overzicht >>>

Eindhoven Kemphanen...

heeft met Keukensale Ekkersrijt een nieuwe hoofdsponsor gevonden. De terugkeer naar de Beneliga was daarbij echter nog geen optie, legt bestuursleden Tom van Doorne en Nico van Galen Last uit in Eindhovens Dagblad. 'Als vereniging willen we groeien, maar wel op de juiste snelheid.' De club doet het dit seizoen zonder Lucca Kluijtmans (stage) en Roderick van den Hout (werk), maar kreeg Willem Gloudemans, Branko Dijstelbloem en Sebastian Kragt als nieuwe spelers erbij. Ook de sterspeler van vorig jaar, Ratislav Veres, is er weer een jaar bij.

Utrecht Dragons keert...

dit seizoen terug in de Eerste Divisie. De selectie telt de nodige bekende namen, waaronder Bart van Roosmalen, Boris Sevo, Nicky en Dylan Collard en Mike Overweg. Komende zondag is het team voor het eerst te zien op eigen ijs in de oefenwedstrijd tegen het Eerste Divisie-team van Den Haag. De ontmoeting op de Vechtsebanen begint om 16.30 uur.

Teams in de Oberliga Nord..

speelden ook weer de nodige oefenwedstrijden. Zo won Leipzig met 2-4 van Chemnitz, was Herne met 6-4 te sterk voor Neuwied, klopte Halle tegenstander Höchstadt met 5-1, was Hannover Indians met 5-4 het nieuwe team van Krefeld de baas, klopte Essen het lager spelende Ratingen met 8-3 en was Hannover Scorpions met 3-2 te sterk voor de krokodillen uit Hamburg.

Voor Daniel Sprong is de..

voorbereiding op het nieuwe seizoen ook weer begonnen. De 22-jarige Amsterdammer gaat beginnen aan zijn tweede jaar bij Anaheim, nadat hij vorig jaar in een trade naar die club werd gestuurd. 'Vorig jaar was moeizaam voor mij in Pittsburgh, maar toen ik hier aankwam en veel aan het spelen toekwam kreeg ik vertrouwen in mijn spel', vertrouwt hij de website van de Duck toe.

Tijdens de eerste training..

van de Ducks schaatste Sprong in een lijn met Isac Lundestrom en Devin Shore. Hij blikt nog even terug op vorig seizoen, waarin hij bij de Ducks in 47 wedstrijden tot 14 goals en negentien punten kwam. 'De oudere spelers hebben me echt geholpen door me onder hun vleugels te nemen. Ze maakten het echt vertrouwd voor me. Het was eigenlijk mijn eerste volledige seizoen in de NHL. Ik heb veel geleerd van de positieve en negatieve dingen die er zijn gebeurd en hoe je daar mentaal mee omgaat. Dat heeft me deze zomer ook goed geholpen bij mijn training. Ik ben klaar voor een topseizoen.'

De speler die door..

Anaheim naar Pittsburgh werd gestuurd in ruil voor Sprong, de Zweedse verdediger Marcus Petterson, heeft zijn contract verlengd. Hij tekende voor een seizoen en iets minder dan 900.000 dollar.

Opluchting in Edmonton...

sterspeler Connor McDavid keert terug op het ijs. Hij kreeg goedkeuring om mee te trainen met zijn club na blessureleed en deed direct mee vannacht. Daarbij kon hij direct volwaardig meetrainen, dus zonder een shirtje dat aan zou geven dat hij niet gehit mag worden. Dit verliep zonder problemen.

Opluchting in Toronto..

door de handtekening vannacht van sterspeler Mitch Marner. Hij tekende een zesjarig contract ter waarde van zo'n 65 miljoen dollar. Daarmee komt een langlopende onderhandeling op zijn eind en dat is best groot nieuws in Toronto...