Morning Skate Trappers vs Mechelen 2018

17 september 201808:35

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Oefenwedstrijden, Sprongwatch en de NHL in China

In de Morning Skate op deze maandagochtend aandacht voor de oefenwedstrijden in de Oberliga en Beneliga, een update over Daniel Sprong en actualiteiten uit Duitsland en Noord-Amerika.

Tilburg Trappers (Oberliga)...

won ook het tweede duel dit weekeinde tegen Herner EV. De wedstrijd van zondag was de laatste ontmoeting voor Trappers voor het begin van het nieuwe seizoen in de Oberliga. Via doelpunten van Ryan Collier, Jonne de Bonth, Max Hermens en Nardo Nagtzaam won Trappers de uitwedstrijd in Herne met 1-4, de laatste treffer werd in het lege net gescoord. Komende vrijdag begint Tilburg aan de reguliere competitie met een uitwedstrijd tegen Tecart Black Dragons uit Erfurt. Op zondagmiddag komen de Harzer Falken uit Braunlage naar Stappegoor voor de eerste thuiswedstrijd van de regerende kampioen in de Oberliga.

In Stappegoor werd...

gisteren een oefenwedstrijd gespeeld tussen Tilburg Trappers (Beneliga) en Mechelen Golden Sharks. Het werd een doelpuntrijke wedstrijd die uiteindelijk eindigde in een 4-9 overwinning voor de nieuwkomers in de Belgisch-Nederlandse competitie. Beide teams misten enkele reguliere spelers. Twee Trappers-jongens waren mee met het Oberliga-team, terwijl Mechelen een aantal geblesseerde spelers heeft, waarbij Wouter Vertommen de puck nog in zijn gezicht kreeg tijdens het duel en geblesseerd het ijs verliet. Martin Vachal had drie goals en een assist voor Mechelen, Maxime Pellegrims was goed voor twee goals en een assist, terwijl verder Timo Dewin, Onni Walden, Jente Wellens en Daniel Budde doel troffen namens Mechelen. Diego Kleijssen had twee goals namens Tilburg, dat ook Guy Kunst en Jonas Steeno zag scoren. Voor Mechelen begint volgende week de Belgische cup met een uitwedstrijd in Antwerpen en een thuiswedstrijd tegen Leuven.

Het jubileumtoernooi in Geleen...

werd zondag gewonnen door Herentals. De ploeg van hoofdcoach Jeffrey van Iersel klopte gastheer Microz Eaters Limburg met 4-5. De Belgische formatie liep in het eerste deel van de wedstrijd uit naar een 2-5 voorsprong, alvorens Eaters in de slotperiode nog terugkwam tot op Ă©Ă©n goal, maar voor eigen publiek geen overtime wist af te dwingen. Ben Coolen opende de score namens Herentals, voordat Lukasz Bartek de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Tom Marx bracht Eaters zelfs op voorsprong in de eerste periode, maar het team van Andy Tenbult incasseerde in de tweede periode tegengoals van Preston Shupe, nogmaals Ben Coolen, Arne van Espen en Vincent Morgan. Eaters kwam dus terug tot op een goal dankzij twee goals in de slotminuut. Nick Verschuren en Lars van Sloun scoorden de goals. Na die laatste treffer waren er echter nog maar vijf seconden over voor een gelijkmaker.

Eerder op de dag...

legde Luik beslag op de derde plaats met een 7-2 zege tegen Ratingen. Cheyne Matheson (2), Bryan Henry, Jordan Paulus (2), Yoren de Smet en Lars Engwegen scoorden de goals van Luik. De Belgen openen de bekercompetitie in eigen land op 23 september met een thuiswedstrijd tegen Antwerpen. Herentals begint diezelfde dag aan de bekercompetitie met een uitwedstrijd bij Turnhout Tigers.

In Amsterdam stonden...

de lokale Tigers en Zoetermeer Panters tegenover elkaar. Zoetermeer won het duel met 3-7. Bij Amsterdam veel jongelingen in de opstelling, maar ook John Versteeg. Bij Panters had Ludek Skop twee goals en een assist en kwamen verder Thomas Borgman, Berry Donders, Joy Turpijn, Bas Tammerijn en Sam Haijes tot scoren. Ivan Muso, John Versteeg en Tobias Kathan waren de Amsterdamse doelpuntenmakers. Beide ploegen hebben nog een extra week om zich voor te bereiden op de start van het seizoen. In Nederland staat komend weekeinde alleen de strijd om de Ron Bertelingschaal op het programma tussen Heerenveen en Den Haag.

Nijmegen Devils...

was zondag de tweede Nederlandse tegenstander voor Dinslaken Kobras. Op vrijdag werd al met 5-2 gewonnen van Heerenveen en op zondag volgde een 2-1 zege op Nijmegen. Vrijdagavond oefent Devils opnieuw tegen een tegenstander uit de regionalliga in Noordrijn-Westfalen. Dan is Hammer Eisbären te gast in het Triavium. Een oefenwedstrijd in Hamm tegen dezelfde tegenstander op zondag rondt het trio ontmoetingen in de voorbereiding af voor Devils. Op vrijdag 28 september begint dan de bekercompetitie met een wedstrijd tegen Tilburg Trappers (Beneliga).

Bad Nauheim is..

het seizoen in de DEL2 begonnen met twee nederlagen. Op vrijdag werd in eigen huis al nipt verloren van Kassel Huskies, terwijl op zondag een 7-3 nederlaag werd geleden tegen Kaufbeuren. De ploeg van de Nederlandse international Mike Dalhuisen stond aan het einde van de tweede periode nog met 2-3 voor, maar incasseerde te veel tegendoelpunten in de slotperiode, waaronder twee shorthanded goals in dezelfde straf tegen Joey Lewis. In de slotminuten liep Kaufbeuren daarna verder uit.

Zondag was ook...

de derde dag van het trainingskamp van de Pittsburgh Penguins met de in Nederland geboren Daniel Sprong. De Amsterdammer stond opnieuw in een lijn met Sidney Crosby en Jake Guentzel en in een onderling potje had Sprong zelfs een assist op een goal van Crosby. De website Pittsburgh Hockey Now schrijft uitgebreid over de prestaties van Daniel Sprong tot nu toe. 'Sprong is lichtjaren, LICHTJAREN, verder dan hij was. Hij krijgt van ons een solide A voor zijn werk dit weekeinde, zo schrijft de blog.

Voor meer over de eerste twee dagen van het trainingskamp van Daniel Sprong, lees de eerste editie van de Sprongwatch van dit seizoen van gisteren >>>

in de DEL zijn...

twee speelronden afgewerkt. Opvallend is dat de Eisbären uit Berlijn nog altijd puntloos zijn. Op zondag ging de ploeg in eigen huis onderuit tegen Neurenberg, dat onder leiding staat van de nieuwe coach Kevin Gaudet. De dominante ploeg in het Duitse ijshockey van de laatste jaren, Red Bull München, staat alweer aan kop van de competitie. De derby tegen Straubing Tigers werd in eigen huis met 3-1 gewonnen. Deelnemer aan de Thialf Icehockey Cup Düsseldorf is een andere ploeg die zijn beide wedstrijden dit weekeinde won, zondag werd met 5-1 gewonnen van Iserlohn Roosters.

Clay Riddell, miljardair en mede-eigenaar van de Calgary Flames..

is op 81-jarige leeftijd overleden. Hij verdiende zijn geld met het opbouwen van bedrijven die actief zijn in de olie- en gasindustrie en was sinds 2003 betrokken bij de Flames. Voglens Forbes was Riddell goed voor een vermogen van 1,2 miljard dollar. Riddell deed ook veel voor goede doelen.

De Winnipeg Jets..

zijn een tweejarig contract overeengekomen met verdediger Josh Morrissey ter waarde van 6,3 miljoen dollar. Het betreft een zogenoemde bridge-deal voor de dertiende pick in draft van 2013 die een restricted free agent was. Die status geldt nu ook nog als zijn nieuwe contract afloopt.

Assistent-coach Kirk Muller...

van de Montreal Canadiens heeft zijn contract met twee jaar verlengd. Hij werkt sinds 2016 weer bij de Canadiens, nadat hij er eerder van 2006 tot 2011 als assistent actief was. Hij was ook een tijdje hoofdcoach van de Carolina Hurricanes. Muller scoorde in 1993 het winnende doelpunt in de Stanley Cup-finale, de laatste keer dat Montreal de cup won.

De NHL...

speelt op dit moment oefenwedstrijden in China. In de toekomst worden dat mogelijk reguliere competitiewedstrijden, aldus Gary Bettman. Dat zegt echter nog niets over het feit of de NHL de competitie gaat stilleggen voor de Winterspelen in 2022.