44770613294 1fce3da0f5 k

23 oktober 201808:15

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Ongeslagen, topscorers en een ontknoping

Een Morning Skate op deze dinsdag met een round-up van alles dat er in Nederland en Belgi√ę aan de gang is, met de nog altijd ongeslagen Eaters, de Nijmeegse topscorer, de Oberliga Nord en Nederlanders in het buitenland.

De koploper...

in de bekercompetitie is na het afgelopen weekeinde met afstand Microz Eaters Limburg. De ploeg uit Geleen won uit in Den Haag en thuis van Heerenveen en is daarmee na acht wedstrijden nog altijd ongeslagen. De voorsprong op Heerenveen bedraagt negen punten, maar Unis Flyers heeft nog wel twee wedstrijden minder gespeeld. Nijmegen volgt op de derde plaats, terwijl Amsterdam de vierde plaats bezet houdt, de laatste plek die recht geeft op een plaats in de halve finales van de beker. Zoetermeer en Den Haag hebben echter minder verliespunten.

1. Microz Eaters Limburg 8-24 (+45)
2. Unis Flyers Heerenveen 6-15 (+26)
3. Ahoud Devils Nijmegen 7-15 (+42)
4. Amsterdam Tigers 8-7 (-25)
5. Zoetermeer Panters 7-6 (-1)
6. Cairox Hijs Hokij Den Haag 5-5 (-2)
7. Tilburg Trappers 7-0 (-75

Den Haag won..

zondag in Amsterdam in overtime. Fotograaf Robert Bos maakte onderstaande foto's. Alle foto's van de wedstrijd zijn te bekijken op zijn eigen pagina >>>

In Belgi√ę is..

Herentals het beste gestart aan de nieuwe ijshockeyjaargang. De ploeg van coach Jeffrey van Iersel won alle negen wedstrijden tot nu toe in de Belgische bekercompetitie en staat zeven punten voor op Luik. Mechelen en Antwerpen hebben beiden twaalf punten en staan dus op een plek die recht geeft op de halve finales, voor Leuven dat twee punten minder heeft. In Belgi√ę hebben alle teams tot nu toe negen wedstrijden gespeeld. Turnhout Tigers is nog altijd puntloos en incasseerde al 97 doelpunten. Komend weekeinde de ontknoping met de laatste speelronde in Belgi√ę, met een cruciaal duel tussen Leuven en Antwerpen.

De topscorer in de bekercompetitie..

is RJ Reed van Ahoud Devils Nijmegen. De 26-jarige Canadees heeft zeven wedstrijden gespeeld en verzamelde al twaalf goals en dertien assists. Hij heeft vier punten meer dan Lukasz Bartak van koploper Geleen die al wel dertien keer scoorde. De meeste doelpunten tot nu toe kwamen echter op naam van Nick Verschuren van Eaters, hij zit na acht wedstrijden al op veertien. Lars van Sloun heeft met veertien assists tot nu toe de meeste 'helpers' dit seizoen. Stef Overweg van Amsterdam is de meest bestrafte speler met 44 strafminuten in acht wedstrijden, maar Marco Bommezijn nadert met 43 in pas vijf wedstrijden. Ninho Hessels van Tilburg (Beneliga) liep tegen de meeste straffen op. Hij werd al elf keer naar de strafbank gestuurd in zeven wedstrijden.

Hannover Scorpions...

is weer de dominante ploeg op de topscorerslijst in de Oberliga Nord. Patrick Schmid is de topscorer daar met 26 punten in tien wedstrijden, gevolgd door zijn teamgenoot Björn Bombis met 24 punten in evenveel wedstrijden. Danny Stempher en Mitch Bruijsten blijven de hoogstgeklasseerde Tilburgse schutters met allebei twintig punten. Niemand in de Oberliga Nord scoorde vaker dan Danny Stempher, die al elf keer succesvol was.

Mike Dalhuisen...

en Bad Nauheim haalden slechts één punt afgelopen weekeinde. De ploeg gaf tegen Heilbronner Falken een 3-1 voorsprong weg en verloor uiteindelijk met 3-4 na penaltyshots. Vervolgens werd met 6-3 verloren bij de Eispiraten uit Crimmitschau. Mike Dalhuisen is de nummer vijf op de topscorerslijst van de ploeg. In de dertien wedstrijden tot nu toe verzamelde hij vier goals en vijf assists. Op de ranglijst is er vooralsnog echter maar een tiende plaats in de competitie met veertien teams.

Steve Mason...

en de Rapperswil-Jona Lakers kwamen afgelopen weekeinde maar één keer in actie in de competitie. De ploeg verloor de uitwedstrijd bij Ambri-Piotta met 2-1. De ploeg staat daardoor nog altijd onderaan in de competitie met pas drie putnen uit elf wedstrijden. Steve Mason speelde tot nu toe alle wedstrijden voor de club op het hoogste niveau in Zwitsersland. Hij heeft vooralsnog één assist op zijn naam.

Daniel Sprong...

en de Pittsburgh Penguins spelden tot nu toe zes wedstrijden in de NHL. Daarvan werden er drie gewonnen, een verloren in reguliere speeltijd en twee verloren na overtime. Daarmee staat de ploeg voorlopig in de middenmoot in de Eastern Conference, al hebben teams boven hen op de ranglijst tot drie wedstrijden meer gespeeld. Vannacht komt de ploeg in actie tegen de Edmonton Oilers van Connor McDavid. Daniel Sprong wist tot nu toe het net nog niet te vinden, maar verzamelde in zes wedstrijden wel drie assists. Hij is -2. De geboren Amsterdammer heeft nu in zijn loopbaan 32 NHL wedstrijden gespeeld met in totaal vier goals en vier assists. In de laatste wedstrijd van de Penguins stond Sprong ruim acht minuten op het ijs en had hij een schot op doel in elf shifts.

Delen