Geleen Eaters Zoetermeer Panters 2019 Panters juicht

25 februari 201908:38

Door Joep Meijsen

Morning Skate: ontknoping, afscheid en Trade Deadline Day

De Beneliga zit nog midden in een oerspannende ontknoping, Trappers vergroot met Richard Ujvary op de tribune zijn marge aan de top van de Oberliga Nord, John Versteeg hangt zijn schaatsen aan de wilgen, Noord-Amerika begint over enkele uren aan Trade Deadline Day en nog veel meer.

Wat een ontknoping..

op zondag in de strijd rond zowel de eerste als de achtste plaats. De Beneliga liet opnieuw zien een spannende en onvoorspelbare ijshockeycompetitie te zijn. Een ploeg die het hele seizoen omhoog moest kijken, Flyers, legde op de laatste speeldag definitief beslag op de eerste plaats. Een team dat lange tijd buiten de play-offs, Zoetermeer, stond scoorde drie keer in wat de laatste periode van het seizoen had kunnen zijn en verlengt zijn jaar daarmee toch weer. Dinsdag volgt dan nog de ontknoping tussen Den Haag en Nijmegen in de strijd om de vijfde plaats. Lees hier de korte wedstrijdverslagen over het spannende verloop van zondag >>>

Foto: Lex Eckhardt

Met de uitschakeling van Amsterdam...

komt ook een einde aan de loopbaan op het hoogste niveau van aanvaller John Versteeg. De geboren Utrechter debuteerde op jonge leeftijd begin jaren negentig in de toenmalige Eredivisie en neemt nu op 47-jarige leeftijd afscheid. In de Flashback van afgelopen week kwam het feestje rondom zijn duizendste doelpunt van vijf jaar geleden nog aan de orde. Inmiddels zit hij aan 555 goals en 640 assists. Lees het hier >>>

Voor wat betreft...

de Final Four weten we derhalve nog niet al te veel. Komende vrijdagavond worden de twee halve finales gespeeld. We weten dat Heerenveen en Geleen de wedstrijden organiseren, maar pas dinsdagavond laat wie de tegenstanders zijn. Nijmegen en Den Haag staan op de vijfde en zesde plaats exact gelijk. De ploeg die die wedstrijd wint, speelt in de Beneliga play-offs tegen Luik. De verliezer tegen Geleen.

Wat we al wel weten...

is dat als de Beneliga-play-offs beginnen, een paar dagen na de finale om de Final Four, in ieder geval de volgende play-off-series vaststaan.

Unis Flyers Heerenveen - Zoetermeer Panters
Era Renomar Hyc Herentals - Leuven Chiefs
Microz Eaters Geleen - ??
Luik Bulldogs - ?

Tussendoor won..

Tilburg gistermiddag in eigen hal de topper tegen Hannover Indians. Dat gebeurde onder toeziend ook van de in Canada woonachtige voormalige import Richard Ujvary. Die geeft in Brabants Dagblad een duidelijk oordeel over het Nederlandse ijshockey. 'Iedereen wil toch graag bij Trappers spelen? Twintig jaar geleden waren Nijmegen, Heerenveen en Amsterdam ook gerenommeerde clubs waarvoor je graag uitkwam.' De in Slowakije geboren Ujvary speelde van 1999 tot en met 2001 drie seizoenen in Tilburg. Hij was in de stad vanwege de reĂĽnie om het tachtigjarige bestaan van de club.

Trappers staat na de..

ruime zege van zondagmiddag glorieus bovenaan in de Oberliga Nord. Tilburg heeft 112 punten uit 45 wedstrijden, dertien punten meer dan Hannover Scorpions dat de tweede plaats op de ranglijst weer heeft overgenomen van Indians. Daarna is er weer een gat van vijftien punten met de nummer vier, Saale Bulls Halle. Opvallend is dat de nummer zeven op de ranglijst van de dertien teams tellende competitie al een negatief doelsaldo heeft. Wat dat betreft is de Oberliga SĂĽd een stuk spannender. Peiting en Regensburg staan daar met 70 punten in 32 wedstrijden samen bovenaan en Landshut, Riessersee en Rosenheim staan allemaal binnen acht punten van de koppositie.

De Anaheim Ducks..

verloren zaterdag met 1-2 van Edmonton Oilers. Daniel Sprong ontbrak opnieuw op het wedstrijdformulier. Hij kan sinds de coachingwissel bij de club niet meer rekenen op een basisplaats bij de Ducks.

Mike Dalhuisen en..

Bad Nauheim wonnen dit weekeinde in eigen stadion met 6-3 van Eispiraten Crimmitschau, maar verloren de uitwedstrijd bij het lager geplaatste Heilbronner Falken met 8-3. Dalhuisen miste overigens beide duels. Bad Nauheim kampte met blessures en ziekte in zijn aanvalsrijen, waardoor coach Christof Kreuzer koos voor zijn vier aanvallende imports en verdediger Dalhuisen niet opnam in de selectie.

Steve Mason en...

Rapperswil-Jona Lakers, de ploeg die uitkomt op het hoogste niveau in Zwitserland, leden twee nederlagen dit weekeinde. De hekkensluiter in de competitie ging met 2-4 thuis onderuit tegen Servette Geneve en verloren met 5-8 bij Lugano. Mason is de center van de derde lijn bij Rapperswil-Jona.

Het is Trade Deadline Dag..

in de NHL. Dit betekent dat de twee sportzenders in Canada, TSN en Sportsnet, allebei de hele dag live uitzenden met panels, gasten en nieuwsbrekers op zoek naar de volgende trade. Natuurlijk is er ook in de aanloop naar de deadline al volop gehandeld. Zo hebben de Detroit Red Wings aanvaller Gustav Nyquist overgedaan aan de San Jose Sharks in ruil voor twee draftpicks en hebben de Anaheim Ducks verdediger Brandon Montour met de Buffalo Sabres geruild voor verdediger Brendan Guhle en een draftpick in de eerste ronde. Eerder al stuurden de Senators aanvaller Matt Duchene naar de Columbus Blue Jackets.

Intussen was het ook een grote dag...

voor Shane Doan van de Arizona Coyotes. Zijn banner werd naar het dak van de arena in Glendale gehezen.