AL TIL LIN 20190303 019

3 april 201908:11

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Ontwikkelingen in de Oberliga

In de Morning Skate vanmorgen aandacht voor Tilburg Trappers en de play-offs in de Oberliga. Daarnaast vast een blikje vooruit naar de Oberliga van volgend seizoen, is er nieuws over Mike Dalhuisen, vervolgt Steve Mason zijn play-down-serie in Zwitserland en vallen er steeds meer beslissingen in de NHL.

Tilburg Trappers heeft zich...

opnieuw geplaatst voor de halve finales van de play-offs in de Oberliga. De ploeg van Bohuslav Subr zet daarmee de reeks aan overwinningen voort sinds de entree op het derde niveau in Duitsland. Max Hermens scoorde twee keer in de 6-3 overwinning in het derde duel tegen Selber Wölfe, Mickey Bastings en Reno de Hondt hadden ieder een goal en een assist, terwijl Giovanni Vogelaar drie assists meepikte. Lees hier een kort wedstrijdverslag >>>

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn

In de volgende ronde treft...

Tilburg nu Herner EV, een ploeg die Trappers goed kent uit de reguliere competitie. Herner EV schakelde de nummer Ă©Ă©n van de Oberliga SĂĽd uit, met EC Peiting. Dit gebeurde ook in drie wedstrijden. In Oberliga-kringen werd gevreesd voor een finale tussen Tilburg en Peiting. De Nederlandse club mag niet promoveren naar de DEL2, terwijl Peiting geen aanvraag voor een licentie heeft ingediend bij de DEL2 en dus geen ambitie heeft om het een niveau hoger te proberen.

Dennis Thielsch...

had twee goals in de 4-6 zege voor Herne voor bijna duizend toeschouwers. Daarmee won Herne voor de tweede keer bij Peiting en de serie met 3-0. Twee andere teams uit de Oberliga SĂĽd staan sinds dinsdagavond wel op voorsprong tegen hun tegenstander uit het noorden. Landshut won voor 3350 toeschouwers met 6-3 van Saale Bulls Halle en heeft nu nog Ă©Ă©n zege nodig voor een plek in de halve finale. Luis Schinko scoorde twee keer namens Landshut. Starbulls Rosenheim pakte een 2-4 zege bij Hannover Scorpions om op 2-1 te komen in die serie. Chase Witala had een goal en een assist. Beide series gaan vrijdag verder, pas een week later komen Tilburg en Herne voor het eerst in actie in hun serie.

Steve Mason heeft met...

Rapperswil-Jona de vierde wedstrijd in de serie tegen Davos om degradatie van het hoogste niveau in Zwitserland verloren. De Lakers kwamen weliswaar terug van een 1-3 achterstand om de stand in eigen huis gelijk te trekken, maar verloren uiteindelijk met 3-5. Daarmee staat de best-of-seven-serie op 3-1 in het voordeel van Davos. Donderdag wordt het vijfde duel in de serie gespeeld.

Mike Dalhuisen moet op zoek...

naar een nieuwe club. De in Nijmegen geboren verediger is een van de vijf spelers bij Bad Nauheim die geen aanbod voor een nieuw contract aangeboden krijgen. Na de uitschakeling in de eerste ronde van de play-offs in de DEL 2 werden gesprekken gevoerd met alle spelers, waarbij ook duidelijk werd dat een aantal spelers de stap naar boven maakt vanuit de DEL2. Dalhuisen speelde veertig wedstrijden in de reguliere competitie en had elf goals en 19 assists. Daarnaast kwam hij nog drie keer in actie in de play-offs, met 1 assist als gevolg.

Moskitos Essen...

is na de uitschakeling in de play-offs begonnen met het naar buiten brengen van teamnieuws. De club trok de 39-jarige Duitse-Tsjech Daniel Vilasek aan. De verdediger was de afgelopen jaren een vaste waarde in de ploeg van Blue Devils Weiden. De club neemt echter ook afscheid van doelman Patrik Cerveny en verdediger Thomas Gauch, die waarschijnlijk promoveren naar de DEL, terwijl verdediger Leon Fern waarschijnlijk een plek gaat vinden in de DEL2.

De kans dat...

Crocodiles Hamburg volgend jaar weer Oberliga Nord speelt, groeide deze week nadat de rechtbank en leden instemden met het saneringsplan. Daardoor hoopt de club dat de huidige situatie met uitstel van betaling begin mei kan worden opgeheven. Hamburg kon slechts met een heleboel acties, waaronder van de fans van Tilburg Trappers, het lopende seizoen afmaken en werkt sindsdien aan een doorstart.

Dat betekent niet...

dat er geen problemen zijn in de Oberliga Nord. Ook in Duisburg en bij Harzer Falken zijn er vraagtekens over deelname aan de competitie volgend jaar. Eerder al haakten teams als FASS Berlin, Hamburger SV en Timmendorfer Strand af. Wel komt er volgend jaar een team onder 23 jaar van Krefeld in de competitie en wordt er gesproken over een mogelijk nieuw team in Bottrop.

De strijd om de...

play-offtickets in de NHL wordt steeds spannender. Montreal won vannacht met 4-2 van Tampa Bay om zo weer in punten gelijk te komen met de Columbus Blue Jackets met nog twee wedstrijden te gaan. Als de teams met een gelijk aantal punten eindigen, gaat Columbus waarschijnlijk door. Columbus verloor met 6-2 van de Boston Bruins. Beide teams staan Ă©Ă©n punt achter de Carolina Hurricanes, die met 4-1 wonnen van Toronto. De Maple Leafs hadden eerder in de week hun plek in de play-offs veiliggesteld. De Pittsburgh Penguins verloren met 4-1 van Detroit en zijn nog niet binnen in de play-offs. Een van de goals van Boston was trouwens wel erg merkwaardig.

De Dallas Stars...

gaan wel naar de play-offs, Alexander Radulov scoorde twee keer in de 2-6 overwinning op de Philadelphia Flyers die voldoende punten opleverde voor plaatsing voor de play-offs. De Avalanche deed goede zaken door van de Oilers te winnen, maar Colorado is er nog niet helemaal in het westen. De ploeg staat wel vier punten voor Arizona in de strijd om de tweede Wildcard in het westen. Nathan MacKinnon scoorde zijn veertigste van het seizoen.