2002 1775

15 september 201908:36

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Oude sterren, oefenwedstrijden en een hallenprobleem

In Nijmegen werd gisteren het vijftigjarige bestaan gevierd met een All Star Game vol oude sterren. In deze Morning Skate veel foto's van dit evenement. Daarnaast praten we je bij over de oefenwedstrijden van de zaterdag met zeges voor Den Haag, Tilburg (Beneliga) en Antwerpen en verlies voor Nijmegen, Zoetermeer, Amsterdam en Eindhoven. Ook aandacht voor de situatie in Nordhorn en meer blikken over de grens.

Het was alsof..

Het was alsof de tijd stilstond Nijmegen zaterdagmiddag. Na 45 seconden in de All Star Game tussen teams vol spelers met een verleden in Nijmegen scoorde Theo Kr√ľger op een assist van Tommie Speel. Vlak daarvoor had Dieu Tijnagel, de zoon van Ben, de eerste face-off verzorgd. Die werd genomen tussen Robert Herckenrath en Andy Tenbult. De eindstand in de ontmoeting van 7-6 voor het team dat in de blauwe shirts speelde.

All Star Game Nijmegen Legends Herckenrath Tenbult Dieu Tijnagel

Het was een mooi...

weerzien met veel bekende namen uit het verleden van het Nijmeegse en het Nederlandse ijshockey. Zo combineerden Henry Stoer en Henri de Kort alsof ze nog iedere week met elkaar samenspelen, maakte Honoré Loos de nodige saves en droeg Guido Walenciak zijn masker uit de Flame Guards-tijd. Hieronder een mooie fotoreportage gemaakt door fotograaf Paul Nicolaassen van IJshockeyfoto.nl.

Daarna was het tijd...

voor Select 4-U Nijmegen Devils om nog een oefenwedstrijd te spelen in de voorbereiding op de Super Cup om de Ron Bertelingschaal. De ploeg liet defensief de nodige gaten vallen en verloor met 4-8. Een dag eerder had Nijmegen in Dinslaken nog redelijk eenvoudig gewonnen.Voor Nijmegen troffen Levi Houkes, Kay Gielen, Cas Staps en Luke Zwartbol doel.

In Eindhoven kwam..

de Beneliga-ploeg van Tilburg Trappers het naar de Eerste Divisie vertrokken Amsterdam Tigers tegen. De ontmoeting eindigde in een 3-6 overwinning voor de Tilburgers. De goals van Trappers werden gescoord door Eruan Hendriks (2), Bryan Vos (2), Ceaney van Uijtrecht en Jonas Steeno. Connor Barrette, Calvin Pohlman en Tobias Kathan waren de Amsterdamse doelpuntenmakers.

Daarna volgde in hetzelfde stadion...

Een spannende wedstrijd tussen de kampioen van de Nederlandse Eerste Divisie, Eindhoven Kemphanen en Beneliga-deelnemer Antwerpen Phantoms. Die wedstrijd werd uiteindelijk nipt met 6-7 gewonnen door de Belgische formatie. Riku Johani Koskinen scoorde vijftien seconden nadat Damien Kluijtmans met zijn derde treffer van de avond de score op 6-6 had gebracht het winnende doelpunt. Vandaag zijn er weer twee wedstrijden om de Keukensale KemphanenCup. Om kwart voor een spelen Eindhoven en Amsterdam tegen elkaar, waarna vanaf 16.00 uur Tilburg en Antwerpen elkaar tegenkomen in de finale.

Cairox Hijs Hokij Den Haag...

rekende in eigen stadion af met lokale rivaal Zoetermeer Panters. In De Uithof werd het 4-1 in het voordeel van Den Haag. Voor Hijs Hokij trof nieuwkomer Doug Rose twee keer doel en wisten ook Jelle Kronenburg en Justin Evers het net te vinden. Den Haag oefent vandaag tegen Unis Flyers Heerenveen, terwijl Zoetermeer volgende week een wedstrijd in Eindhoven op het programma heeft staan.

Nog een transfer...

tussen twee Belgische deelnemers aan de Beneliga. Verdediger en international Arne van Espen maakt de overstap van Herentals naar Mechelen. De 23-jarige Van Espen komt uit de jeugd van Heist op den Berg en won vorig jaar met Herentals alle hoofdprijzen in Belgi√ę en de Beneliga. Hij had geen goals en twee assists in 23 wedstrijden in Beneliga en play-offs.

Slecht nieuws is er voor...

het ijshockey in Nordhorn, vlak over de Nederlandse grens. Ooit een ploeg die speelde op het tweede niveau in Duitsland, maar inmiddels uitkomend in de Regionalliga Nord. De club kampt echter met grote problemen met het dak van de ijshal. De regionale overheid heeft derhalve besloten de hal voorlopig te sluiten in afwachting van nader onderzoek. De jeugd van de club wijkt waarschijnlijk voorlopig uit naar een andere ijshal. Maar het eerste team van de club heeft zich door de onzekerheid over een speellocatie en daarmee het vertrek van belangrijke spelers, waaronder de keepers, teruggetrokken uit de Regionalliga Nord.

Twee oefenwedstrijden voor..

tegenstanders van Tilburg in de Oberliga Nord. Essen Moskitos won met 3-5 bij Selb, terwijl Leipzig met 6-2 te sterk was voor Jääkiekko uit Finland.

Gisteren meldden we..

dat Mitch Marner een contract heeft ondertekend dat hem voor zes jaar bindt aan de Toronto Maple Leafs. Duidelijk werd ook dat de Winnipeg Jets en de Finse aanvaller Patrik Laine elkaar nog niet genaderd zijn. Laine traint voorlopig mee met SC Bern uit de Zwitserse competitie, zo meldt de coach van die club, Kari Salonen. Het is zeker niet de bedoeling dat Laine ook wedstrijden gaat spelen. Salonen is een voormalige Finse bondscoach.

Jared Spurgeon...

verlengde zijn contract bi de Minnesota Wild. De 29-jarige verdediger zou na dit seizoen een unrestricted free agent worden, maar verlengde voor zeven jaar voor een gemiddeld salaris van 7,575 miljoen dollar. Vorig seizoen had Spurgeon 14 goals en 29 assists, in beide statistieken zijn beste prestatie sinds het begin van zijn loopbaan in de NHL.