Laine Jets Twitter

12 april 201808:40

Door Joep Meijsen

Morning Skate: penaltyshots, uitspraken en historische zeges

In de nieuwe Morning Skate onder meer aandacht voor de eerste oefeninterland van Oranje, een alliantie van IJshockey Nederland, de definitieve finaleplaats van Tilburg, de historische zeges van de Vegas Golden Knights en de Winnipeg Jets en wat verder ter tafel komt.

Het Nederlands team...

won woensdagavond na penaltyshots van België. Jurryd Smid en Rick van Haren waren de succesvolle schutters namens Nederland, nadat Nick Verschuren tijdens de wedstrijd al een penaltyshot had geconverteerd. Het enige Belgische doelpunt kwam op naam van Sam Verelst. Lees hier een uitgebreider wedstrijdverslag >>>

Tilburg Trappers kan zich..

definitief gaan opmaken voor de finaleserie tegen Deggendorf. Het beroep van Hannover Scorpions vanwege de kleur van de broekhoezen van Ian Meierdres werd woensdagmiddag van tafel geveegd. Tilburg heeft in de finale het thuisvoordeel. Komende vrijdag om 20.00 uur staat het eerste duel in de finaleserie op het programma. Dit is het complete schema:

13-04 20.00 Tilburg - Deggendorf
15-04 18.30 Deggendorf - Tilburg
17-04 20.00 Tilburg - Deggendorf
20-04 20.00 Deggendorf - Tilburg*
22-04 15.00 Tilburg - Deggendorf*

* Indien noodzakelijk

Voorafgaand aan de wedstrijd...

tussen Nederland en België werd de overeenkomst tussen IJshockey Nederland en Optisport getekend. Lees er hier meer over >>>

I Jshockey Nederland en Optisport

De Winnipeg Jets...

begonnen vannacht hun campagne tegen de Minnesota Wild in de NHL-play-offs en wisten een 2-1 achterstand in de derde periode om te buigen in een 3-2 zege, waarmee de franchise opmerkelijk genoeg voor het eerst in zijn geschiedenis een play-off-wedstrijd wist te winnen. De huidige Jets speelden elf seizoen als de Atlanta Thrashers, waarin slechts Ă©Ă©n keer de play-offs werden gehaald. Daarin werd echter in de eerste ronde met 4-0 verloren van New York. Na de verhuizing naar Winnipeg in 2011 plaatsten de Jets zich Ă©Ă©n keer eerder voor de post-season. Toen waren echter de Anaheim Ducks met 4-0 te sterk in de best-of-seven. Nu was het dan toch raak. De oude Winnipeg Jets, al jaren spelend in Phoenix, wisten in het verleden overigens wel wedstrijden in de play-offs te winnen.

Foto: Twitter Winnipeg Jets

Ook historisch...

was de overwinning van de Vegas Golden Knights in hun eerste play-off-wedstrijd in de geschiedenis. Daarmee krijgt het historische seizoen van de Golden Knights een vervolg. Marc-Andre Fleury maakte tegen de LA Kings dertig saves voor de shutout en Shea Theodore scoorde vroeg in de eerste periode het winnende doelpunt.

De Pittsburgh Penguins...

maakten in de openingswedstrijd van hun serie tegen Philadelphia gehakt van de Flyers. Sidney Crosby scoorde een hattrick in de 7-0 overwinning. Matt Murray, van Nederlandse afkomst, maakte 24 saves voor de shutout. Voor Murray was het zijn derde shutout op rij in de play-offs. Hij incasseerde voor het laatst een goal in de tweede periode van de vierde wedstrijd tegen Nashville in de Stanley Cup-finale van 2017.

Er was ook triest nieuws...

vanuit Noord-Amerika. Danya Brons, de fysiotherapeut van de Humboldt Broncos, is als gevolg van de crash van afgelopen weekeinde overleden aan haar verwondingen. Brons raakte bij het ongeluk ernstig gewond. Ze was de enige vrouw aan boord van de bus. en de zestiende dode als gevolg van het ongeval. De play-offs in de Saskatchewan Junior Hockey League worden zaterdag hervat. Die waren vanwege het ongeluk stilgelegd.

Hannover Indians...

heeft het contract met aanvaller Robby Hein verlengd. De 30-jarige aanvaller uit Oberhausen begint aan zijn derde seizoen bij de Indians. In 143 wedstrijden verzamelde hij 128 punten. Hamburg Crocodiles heeft de 17-jarige Leo PĂĽssner opnieuw onder contract genomen. Hij speelde afgelopen jaar al negentien wedstrijden, waarin hij tien punten voor zijn rekening nam.

De komst van een nieuw team..

in de NHL in Seattle lijkt weer een stap dichterbij. De organisatie die probeert een team naar de stad aan de westkust van de VS te halen, onder meer met Hollywood-producer Jerry Bruckheimer, heeft Tod Leiweke benoemd tot ceo. Hij werkte eerder voor de NFL en de Tampa Bay Lightning. Lees hier meer >>>

Zaterdag begint...

in het Spaanse Granada het wereldkampioenschap Division IIB, het niveau onder Nederland. Deelnemers zijn naast het gastland ook Israel, Luxemburg, Mexico, Nieuw-Zeeland en Noord-Korea. Twee dagen later begint het WK op Division II-niveau in Zuid-Afrika. Deelnemers daar zijn Bulgarije, Georgië, Hong Kong, Zuid-Afrika, Chinees Taipei en Turkije.