SPLT2545

3 september 201808:46

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Pinguins, handelingssnelheid en een schorsing

In de Morning Skate kijken we natuurlijk uitgebreid terug op de eerste editie van de Thialf Icehockey Cup, verder aandacht voor oefenwedstrijden elders, een felbestreden schorsing voor een speler van de Golden Knights en de nieuwe club van Kris Versteeg.

De eerste Thialf...

Icehockey Cup zit erop. In de finale won Fischtown Pinguins de slag tegen bijna naamgenoot Krefeld Pinguine met 3-6. Daarmee is de eindstand van de cup als volgt: 1. Fischtown Pinguins, 2. Krefeld Pinguine, 3. D√ľsseldorfer EG, 4. TeamNL.

Het Duitse Eishockey-Magazine..

was het hele weekeinde ter plekke en maakte een aardig sfeerverslag met beelden en interviews. De video staat onderaan het onderstaande artikel.

Klik hier voor het artikel >>>

Het sterke optreden...

van TeamNL, Tilburg Trappers aangevuld met twee spelers van Heerenveen, vormde een belangrijk onderwerp van gesprek tijdens het toernooi. Vooral in de wedstrijd tegen Krefeld maakte de ploeg veel indruk en ook op zondag bleef de nederlaag beperkt. Daarmee was het toernooi ook vanuit Nederlands perspectief een succes.

Brabants Dagblad laat...

aanvoerder Ivy van den Heuvel aan het woord. 'Dit is misschien wel de mooiste prestatie in deze sport in een paar jaar. Het is jammer dat maar een paar mensen dat hebben gezien. Het had een feestje kunnen zijn.' Het meeste publiek tijdens de cup kwam uit Duitsland, waarbij vooral Bremerhaven veel fans had meegebracht, die tijdens de duels van die club voor veel sfeer zorgden in het stadion. Ook voor de hal was het best gezellig met de fans.

Giovanni Vogelaar....

legt in de krant uit wat het grote verschil nog is tussen zijn ploeg en teams die op het hoogste niveau spelen in Duitsland. 'Alles gaat zo ontzettend veel sneller. Bij Bietigheim speelden nog een paar gekken, maar hier is alles gecontroleerd. Elke speler weet al wat hij met de puck gaat doen voor hij hem heeft. Daar kunnen wij nog aan werken.'

De Bulldogs..

uit Luik oefenden zondag tegen Valenciennes uit Frankrijk. De Belgische deelnemer aan de Beneliga won dat duel met 5-4. Op zaterdag hadden de Fransen ook al geoefend tegen Leuven. Die wedstrijd werd door de Fransen met 4-3 gewonnen. Valenciennes, bekend als de Diables Rouges, speelt op het derde niveau in Frankrijk.

Essen Moskitos...

heeft de Hochfranken Cup gewonnen in Selb. De ploeg van Frank Gentges won de finale op zondag met 11-3 van het in de Tsjechische derde divisie uitkomende Mosteckti Lvi. André Gerartz scoorde drie keer, terwijl Aaron McLeod en Veit Holzmann ieder twee keer doel troffen. TecArt Black Dragons Erfurt won het oefenduel bij Harzer Falken met 5-2. Herne ging met 1-4 onderuit tegen DEL2-team Bad Nauheim. Saale Bulls Halle legt de 20-jarige verdediger Phil Miethling vast. De defense was eerder op proef bij de Harzer Falken, maar keert nu terug naar zijn geboorteplaats.

Verdediger Nate Schmidt...

van de vorig jaar zo succesvolle Vegas Golden Knights begint het nieuwe seizoen met een schorsing van twintig wedstrijden vanwege overtreding van het doping-reglement. Het is voor het eerst sinds 2016 dat een speler zo'n schorsing krijgt opgelegd. Welk middel het betreft is niet bekend. De speler noemt de schorsing volkomen onterecht.

Avangard Omsk...

heeft de ploeg versterkt met twee bekende namen. Nederlands-Canadees Kris Versteeg tekende eerder dit weekeinde al een contract voor één jaar en de club heeft nu ook Alexei Emelin vastgelegd voor drie seizoenen. Emelin speelde vorig jaar nog het volledige seizoen bij de Nashville Predators. Versteeg was actief voor de Calgary Flames in een seizoen dat werd gehinderd door een operatie aan zijn heup. Eerder won hij met Chicago Stanley Cups in 2010 en 2015.

Delen