Gert Jan Zigterman

9 maart 201909:30

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Play-offs, Islanders en Sprong scoort

In de Morning Skate vanmorgen aandacht voor de wedstrijden van gisteren in de play-offs van de Beneliga en een vooruitblik naar de duels van vanavond. Verder is nu duidelijk tegen wie Tilburg Trappers speelt in de eerste ronde van de Oberliga-play-offs, was er een afscheid van een langdienende linesman in Nederland en kwam Daniel Sprong weer tot scoren in de NHL.

De play-offs zijn begonnen..

onder meer in Heerenveen, waar de lokale Flyers korte metten maakten met Zoetermeer Panters, 10-0. Ronald Wurm scoorde drie keer en Marco Postma had een doelpunt en vijf assists. Flyers kan zich vanavond plaatsen voor de halve finales. Lees hier een kort wedstrijdverslag >>>

Nijmegen Devils...

ging vrijdagavond door waar de ploeg woensdag bij het binnenhalen van de landstitel was gebleven, winnen. Ondanks de korte rusttijd won Nijmegen de uitwedstrijd in Geleen met 3-5 en staat nu op 1-0 in de best-of-three. Zondagmiddag wordt in Nijmegen het tweede duel gespeeld. Lees hier een kort wedstrijdverslag >>>

Vanavond staan drie wedstrijden...

op het programma. Luik opent om 18.45 uur zijn serie tegen Den Haag, om half negen staat het tweede duel tussen Zoetermeer en Heerenveen op het programma en om kwart over negen start de serie tussen Herentals en Leuven.

Luik Bulldogs - Cairox Hijs Hokij Den Haag

De serie tussen de nummer vier en vijf uit de Beneliga begint vanavond, Luik tegen Den Haag. De Haagse ploeg staat vooralsnog met lege handen dit seizoen. De finales om de Ron Bertelingschaal, de beker en het Nederlandse kampioenschap gingen verloren. Dat geldt ook voor Luik, dat zowel in de finale om de Belgische beker als de landstitel moest buigen voor Herentals. In de Beneliga won luik zeventien wedstrijden, waarvan twee in overtime en verloor vijf keer. Den Haag won er veertien. Luik scoorde 18 keer vaker dan de Haagse ploeg, maar incasseerde drie goals meer.

In eigen huis was Den Haag op 18 januari met 7-4 te sterk voor Luik. Raymond van der Schuit had twee goals en twee assists voor de regerende kampioen in de Beneliga. Op 8 december werd het 6-1 in het voordeel van Luik. De teams hebben hun 'season serie' derhalve gedeeld.

Era Renomar Hyc Herentals - Leuven Chiefs

Herentals werd op de valreep door Heerenveen gepasseerd voor de koppositie op de ranglijst van de Beneliga, maar speelt met de Belgische beker en het Belgische kampioenschap in de zak een succesvol seizoen. Leuven speelde het hele jaar in de middenmoot en plaatste zich als de nummer zeven voor de play-offs. Beide wedstrijden tijdens het seizoen werden door Herentals gewonnen. Op 27 januari werd het 6-2, onder meer door twee goals en vier assists van Vincent Morgan. Begin november werd het 3-5 in het voordeel van Hyc. Kyle Brothers scoorde toen twee keer.

Herentals is met 166 doelpunten de productiefste ploeg van de Beneliga, Leuven scoorde 74 keer minder en incasseerde 19 extra doelpunten.

Gert-Jan Zigterman heeft ...

vrijdagavond afscheid genomen als linesman. Zigterman was dertig jaar actief op de lijnen, waarvan 28 jaar op het hoogste niveau. Zigterman en zijn familie werden vrijdagavond voor de wedstrijd tussen Heerenveen en Zoetermeer even in het zonnetje gezet.

Tilburg Trappers...

mag zich definitief gaan opmaken voor een serie in de eerste ronde van de play-offs in de Oberliga tegen Lindau Islanders. De ploeg uit de Oberliga Süd verloor zelf weliswaar gisteravond met 0-2 van Landshut, maar zag enig overgebleven concurrent Höchstadt Alligators met 8-1 verliezen van Starbulls Rosenheim, waardoor duidelijk is dat Tilburg de tegenstander wordt. Het eerste duel staat voor komende vrijdag op het programma in Stappegoor.

Daniel Sprong en Anaheim..

maakten vannacht korte metten met de Montreal Canadiens, 8-2. Daniel Sprong scoorde het openingsdoelpunt, zijn tiende in dienst van de Ducks. De geboren Amsterdammer had twee schoten op doel in 9,49 minuten ijstijd. Troy Terry had een goal en twee assists in het duel. Voor Sprong was het zijn eerste doelpunt sinds 2 februari toen hij succesvol was tegen Winnipeg.

De NHL..

komt ook aan het begin van volgend seizoen weer naar Europa. Vermoedelijk wordt de eerste wedstrijd van het seizoen in Praag gespeeld tussen de Philadelphia Flyers en de Chicago Blackhawks. De exacte datum is nog niet bekend, evenmin als het oefenprogramma van de beide ploegen waarbij in ieder geval Ă©Ă©n wedstrijd in Duitsland gespeeld gaat worden.

Delen