Final Four 2019 Nijmegen vs Den Haag Wessel Copier scoort

8 maart 201908:19

Door Joep Meijsen

Morning Skate: play-offs, spelersverkiezing en samenvatting

In de Morning Skate kijken we vanmorgen nog even terug naar woensdagavond, maar vooral ook vooruit naar de start van de play-offs vanavond met twee wedstrijden. Daarnaast is de speler van het jaar verkozen in de Oberliga Nord en schuift Patrick Kane weer een plekje omhoog op de eeuwige topscorerslijst van de Chicago Blackhawks.

Het Kampioenschap...

van Nederland is nog maar net beslist en het volgende evenement staat alweer op het programma, de play-offs in de Beneliga. Als geheugensteuntje nog even de vier series waarvan dit weekeinde de eerste twee wedstrijden worden afgewerkt,.

Unis Flyers Heerenveen - Zoetermeer Panters
Hyc Era Renomar Herentals - Leuven Chiefs
Microz Eaters Limburg - Ahoud Devils Nijmegen
Luik Bulldogs - Cairox Hijs Hokij Den Haag

Microz Eaters Limburg - Ahoud Devils Nijmegen

De kersverse landskampioen Nijmegen krijgt nauwelijks tijd om adem te halen na de ontknoping woensdagavond in Tilburg. Als het tegen zit, is zondag het seizoen in één klap voorbij. Met de beker en het landskampioenschap heeft Devils weliswaar twee hoofdprijzen te pakken, maar zo'n plots einde van het lopende seizoen zal toch een koude douche zijn. Tegenstander Geleen speelt al het hele jaar mee om de prijzen, maar verloor zowel in de halve finale van de beker als in de halve finale van de Final Four van Den Haag. De ploeg speelt een zeer sterk seizoen, maar als het team van Andy Tenbult wordt uitgeschakeld in de kwartfinales dan zou dat een teleurstellend einde zijn. Het eerste duel in de serie wordt vanavond om half negen gespeeld in Glanerbrook, zondag om 17.00 uur is de tweede ontmoeting. Het eventueel beslissende derde duel wordt komende dinsdag in Geleen gespeeld.

Het is alweer een tijdje...

geleden dat beide teams elkaar tegenkwamen. Op 16 december kwam Devils op bezoek in Geleen en verloor met 6-3. Zes verschillende spelers kwamen tot scoren bij Eaters, terwijl Marcel Kars twee keer doeltreffend was voor Nijmegen. Een maand eerder won Nijmegen thuis met liefst 11-1 van Geleen. Branden Eden scoorde liefst vijf keer voor Devils in dat duel. Het was de grootste nederlaag voor Geleen tijdens het seizoen. De wedstrijd in Glanerbrook staat onder leiding van Debby Hengst, met Maarten van den Acker en Nick Verbruggen op de lijnen.

Unis Flyers Heerenveen - Zoetermeer Panters

kampioen van de reguliere competitie in de reguliere competitie. Echter de ploeg van Mike Nason slaagde er, net als eerder in de beker, niet in om zich te plaatsen voor de finale. Hoewel helemaal aan het begin van het jaar de Ron Bertelingschaal werd gewonnen zal in Friesland toch naar de Beneliga-competitie worden gekeken om het seizoen sterk af te sluiten. Voor Zoetermeer Panters zijn de play-offs een mooie beloning voor een bijzondere comeback. De ploeg leek vorige week de schaatsen op te kunnen bergen bij een 3-0 achterstand in Geleen. Met een sterke slotperiode knokte Panters zich echter naar het punt dat nodig was om zich op het nippertje te plaatsen voor de play-offs. Panters begint dus met momentum aan deze halve finale.

Flyers won...

tijdens de reguliere competitie in de Beneliga twee keer van Zoetermeer. Op 19 januari was Flyers, dat op dat moment nog moest uitwijken naar Leeuwarden voor zijn thuiswedstrijden, met 6-2 te sterk. Lars den Edel had twee goals en een assists voor Heerenveen. In het Silverdome werd het op 8 december 1-4 in het voordeel van Flyers. Marco Postma had drie assists in dat duel. De eerste wedstrijd wordt vanavond om 20.30 uur gespeeld in Thialf. Martin de Wilde hanteert de fluit, met assistentie van Jeroen van den Berg en Gert-Jan Zigterman. Zaterdag wordt de terugwedstrijd al gespeeld in het Silverdome en de derde ontmoeting, indien nodig, staat voor dinsdagavond in Heerenveen op het programma.

Tilburg Trappers..

geniet in de Oberliga van een vrij weekeinde. De ploeg van Bo Subr zal echter met een schuin oog kijken naar de Oberliga Süd waar de laatste speelronde wordt afgewerkt en waar wordt bepaald wie de tegenstander van Trappers wordt in de eerste ronde van de Oberliga-play-offs. Naar alle waarschijnlijkheid wordt het Lindau Islanders dat vanavond Landshut ontvangt en zondag op bezoek mag bij Blue Devils Weiden. De enig overgebleven andere kandidaat, Höchstadter EC, is afhankelijk van twee nederlagen van Lindau en zal zelf vanavond uit bij Rosenheim en zondag in eigen huis tegen Memmingen Indians de volle buit moeten binnenslepen.

Mitch Bruijsten greep...

naast de titel van beste speler in de Oberliga Nord. Die eer ging eerder deze week naar Björn Bombis van Hannover Scoprions die meer stemmen kreeg van coaches en sportieve leiders in de Oberliga en vertegenwoordigers van het Duitse Eishockey News. Bruijsten eindigde op de tweede plaats, voor Josh Mitchell van Hamburg. Patrik Cerveny van Essen is de goalie van het jaar, Thore Weyrauch van Hannover Indians de rookie van het jaar en Len Soccio van Hannover Indians de coach van het jaar.

Nog even kort terug...

naar woensdagavond. Hieronder de samenvatting van het duel tussen Cairox Hijs Hokij Den Haag en Ahoud Devils Nijmegen.

De Boston Bruins..

hebben inmiddels achttien wedstrijden achter elkaar punten gepakt. Vannacht scoorde Patrick Bergeron deze winnende goal:

Patrick Kane...

had vannacht twee assists, waarmee hij weer een plekje opschuift op de eeuwige topscorerslijst van de Blackhawks.

Delen