AL TIL SLB 20190303 108

6 november 201908:20

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Plezier in het spelletje, een point streak en maatregelen

In de Morning Skate van deze woensdag aandacht voor interim-coach Rob Delcliseur van Nijmegen, de point streak van Max Hermens, de maatregelen bij Hannover Scorpions, de beste momenten uit de DEL en meer.

Bij Nijmegen Devils...

staat komend weekeinde vermoedelijk opnieuw Rob Delcliseur in de bank als interim-coach. Afgelopen weekeinde vervulde hij die rol al, waarbij Devils beide ontmoetingen in winst omzette. Devils is bezig met een permanente opvolger voor de op non-actief gestelde Alexander Jacobs, maar dat komt vermoedelijk nog niet rond voor het weekeinde. Nijmegen komt overigens slechts één keer in actie. Op zaterdag staat een uitwedstrijd in Leuven op het programma.

Op de site van Devils...

legt Delcliseur uit wat hij belangrijk vindt. 'Het is belangrijk dat de spelers plezier in het spelletje hebben en houden. k heb zelf verscheidene kampioenschappen meegemaakt, maar ik zou echt niet weten hoeveel keer precies. Wat ik me wel goed herinner is het plezier dat ik altijd met ijshockey gehad heb. In een ploeg met veel nieuwe spelers is het plezier in het spel heel belangrijk. En ik hou de spelers steeds voor wat het betekent om voor Nijmegen te spelen: je moet altijd keihard werken. Voor een goed resultaat en voor elkaar.'

Lees hier het complete interview met Delcliseur >>>

Tilburg Trappers meldt...

in zijn wekelijkse round-up van de activiteiten in de Oberliga Nord dat aanvaller Max Hermens de houder is van de langste lopende zogenoemde point-streak, het aantal wedstrijden op rij met minimaal één punt. Hermens deed dit de afgelopen negen wedstrijden. In die periode verzamelde hij in totaal 20 punten met vijf goals. Hermens moet deze langste streak overigens delen met Thomas Zuravlev van Hamburg Crocodiles. Hij pakte in negen wedstrijden zeventien punten met zes goals.

Lees hier alle feiten en cijfers over de Oberliga Nord >>>

Hannover Scorpions heeft...

ingegrepen in de selectie. De club heeft afscheid genomen van de Canadese spelers Mike Robinson en Kevin Miller. Laatstgenoemde was nog op proef bij de club. Vandaag komt de club al met spelersnieuws, zo kondigt Scorpions aan. Hannover begon ijzersterk aan het seizoen met een reeks van zes overwinningen. Sinds het overtime verlies tegen Tilburg op 18 oktober heeft de club echter geen punt meer gepakt en verloor inclusief de ontmoeting met Trappers nu zes keer op rij. Komende vrijdag speelt de ploeg uit bij Essen de volgende wedstrijd.

De Beker van Nederland...

is op één wedstrijd na gepiept. Komende zaterdag wordt de competitie officieel afgesloten met het duel tussen Zoetermeer en Tilburg. Flyers domineert de topscorerslijst met zijn imports Trevor Petersen en Juha Kiiholma. Petersen scoorde 14 keer en heeft negen assists. Kiilholma vijf goals en zeventien assists. Ook Nick Verschuren is weer met een productief seizoen bezig. De aanvaller van Geleen verzamelde tijdens de bekercompetitie dertien goals en acht assists.

De Tweede Divisie...

is dit jaar in Nederland verdeeld in twee regionale divisies. Inmiddels hebben alle teams tussen de twee en vier wedstrijden gespeeld. Met acht punten uit vier wedstrijden is het tweede team van Groningen de koploper in het noorden, met twee punten voorsprong op Cool Mokum 1 en Amsterdam Tigers HCA. In het zuiden zijn het tweede team van Den Haag en Dolphin Utrecht samen koploper met zes uit drie. Zoals gebruikelijk in deze divisie veel bekende namen in de topscorerslijsten. Zo verzamelde Andri Salomonson, jarenlang actief in de oude Eredivisie, voor 14 goals en 8 assists in drie wedstrijden. Tommy Speel en Theo Krüger hebben respectievelijk zeventien en vijftien punten namens Ugly Faces Heerenveen.

Wellicht weer eens leuk..

om de top tien acties in de DEL te delen. Dit zijn volgens Magenta Sport de hoogtepunten van de afgelopen week.