Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Mechelen Golden Sharks Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Morning Skate: Promotiekansen, overwinningen en weer winst

Morning Skate: Promotiekansen, overwinningen en weer winst

In de Morning Skate op deze zondagochtend aandacht voor de promotiekansen van de U20 die morgenmiddag tegen Servië speelt. Daarnaast blikken we terug op de overwinningen van gisteravond van Den Haag en Heerenveen en wint Daniel Sprong opnieuw met Anaheim. Sprong pikt een goal en een assist op. Verder vandaag twee wedstrijden in de Beneliga en een topper voor Trappers in de Oberliga Nord.

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Het is de dag van de waarheid...

voor de U20 van Nederland. Om 13.00 uur staat morgen de wedstrijd tegen Servië op het programma en kan promotie naar Division IIA worden afgedwongen. Makkelijk zal dat niet worden, Kroatië won met 3-0 van Mexico gisteravond, waardoor nog drie ploegen kans maken op promotie. Oranje moet in ieder geval in reguliere speeltijd winnen van Servië om een kans te maken. Kroatië sluit het toernooi af tegen Israël vanavond en komt bij winst daar ook op 12 punten.

Dat betekent dat...

dit de opties zijn:

1. Servië pakt tenminste één punt van Nederland, Kroatië wint van Israël. 1. Servië, 2. Kroatië, 3. Nederland.
2. Nederland pakt één of twee punten tegen Servië en Kroatië verspeelt punten tegen Israël. Als Nederland en Kroatië gelijk in punten staan, wint Servië het goud, Kroatië het zilver op onderling resultaat en Nederland het brons.
3. Nederland wint in reguliere speeltijd van Servië en Kroatië verspeelt tenminste één punt tegen Israël. 1. Nederland, 2. Servië, 3. Kroatië.
4. Nederland wint in reguliere speeltijd van Servië en Kroatië wint van Israël. Dan wordt er een onderlinge ranglijst opgemaakt tussen de drie ploegen op 12 punten. Die ziet er voor de start van de speeldag vandaag als volgt uit:

1. Servië 1-3 (+3)
2. Kroatië 2-3 (+4)
3. Nederland 1-0 (-7)

Als Nederland van Servië wint en Kroatië van Israël staan dus alledrie de ploegen op 3 punten.

Een overwinning van Nederland...

tegen Servië is dus niet voldoende als Kroatië geen punt verspeelt tegen Israël. Nederland moet dan met zeer ruime cijfers winnen van de Serven om op een onderling beter doelsaldo uit te komen dan de Serven en de Kroaten. Vooral die laatste ploeg zal moeilijk te passeren zijn voor Nederland als het inderdaad uitkomt op een ranglijst tussen drie ploegen, de 7-0 nederlaag in de openingswedstrijd speelt Nederland daarbij parten. De wedstrijd tussen Nederland en Servië begint om 13.00 uur.

Nederland won overigens..

gisteren met 3-7 van Israël. Klik hier voor een kort verslag. Hieronder enkele foto's van Thijs de Witte.

Pjh 8295

Unis Flyers Heerenveen...

won zaterdagavond in de Beneliga zijn thuiswedstrijd tegen Zoetermeer Panters met 6-2. Lars den Edel scoorde twee keer en nam ook nog een assist voor zijn rekening. Flyers won het duel in de slotperiode. De ploeg was via Ronald Wurm na een doelpuntloze openingsperiode vroeg in de tweede periode op voorsprong gekomen, maar zag Joy Turpijn tien minuten later gelijkmaken. Een treffer van Tony Demelinne met nog minder dan anderhalve minuut te spelen in de periode zorgde ervoor dat Heerenveen met een 2-1 voorsprong aan de tweede pauze begon.

Daarna ging het echter hard. Lars den Edel scoorde kort na de hervatting en breidde enkele minuten later de Friese voorsprong uit naar 4-1. Daarna deed Brent Janssen ook nog een duit in het zakje, alvorens Bas Tammerijn de tweede treffer namens Zoetermeer scoorde. Het slotakkoord was daarna voor Marco Postma. Fotograaf Pieter-Jord Hovenga maakte onderstaande fotoreportage:

In het andere duel van zaterdag...

haalde Den Haag de dubbele cijfers in Antwerpen, 1-10. Levi Boer, Raymond van der Schuit, Dani van Schilt en Oliver Pataky scoorden ieder twee keer en ook Joey Oosterveld en Marco Bommezijn kwamen tot scoren. Het enige tegendoelpunt kwam van de stick van Kyle Hefferman. Door de resultaten van zaterdag neemt Flyers de tweede plaats op de ranglijst over van Geleen en staat op vier punten van Herentals, met twee wedstrijden minder gespeeld. Den Haag blijft op de zesde plaats van de ranglijst, maar is Nijmegen tot op drie punten genaderd. Devils heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Heerenveen kan...

vanmiddag nog iets dichterbij komen als er gewonnen wordt in Tilburg. Het Beneliga-team van Trappers moest veel spelers afstaan aan Jong Oranje, maar maakte het vorige week Amsterdam lastig door de nodige ervaren spelers in te zetten. Trappers is echter nog altijd de hekkensluiter in de Beneliga met 3 punten uit 12 wedstrijden. Dit duel begint vanmiddag om 16.00 uur in Stappegoor.

Om 18.00 uur gaat Microz Eaters Limburg op bezoek bij Amsterdam Tigers. Eaters heeft punten nodig in de strijd om de plek in de top vier van de Beneliga, terwijl Amsterdam samen met Zoetermeer en mogelijk Mechelen strijdt om het laatste ticket voor de play-offs. Amsterdam heeft een wedstrijd meer gespeeld en een punt minder dan Panters. Dit duel wordt gespeeld in de Jaap Edenhal in Amsterdam.

Tilburg Trappers gaat...

vanavond om 19.00 uur op bezoek bij Hannover Indians, de nummer drie van de ranglijst in de Oberliga Nord. Tussen de twee ploegen gaapt overigens wel een gat van zestien punten op de ranglijst, waarbij Tilburg ook nog een wedstrijd minder heeft gespeeld. In oktober werd het tussen deze twee teams 6-5 in het voordeel van Indians, die daarvoor wel overtime nodig hadden. This won Tilburg begin december met 7-1 van Indians. De ploeg uit Hannover won vrijdag in overtime de uitwedstrijd in Herne.

Daniel Sprong had...

een goal en een assist in de tweede overwinning op rij voor Anaheim. Nadat de Ducks enkele dagen geleden een reeks van twaalf nederlagen doorbraken, won de ploeg tegen de New Jersey Devils nu de tweede wedstrijd op rij, 3-2. Sprong stond 14.45 minuten op het ijs, waarvan 1.26 minuten op de powerplay, had één schot op doel dat dus ook direct succesvol was. De treffer viel na iets meer dan negen minuten spelen en was de 1-1 in de wedstrijd. Het was de zevende goal van het seizoen voor de geboren Amsterdammer. Sprong had ook een assist op de 2-1 van Terry Troy.

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum