Hartwall Arena IIHF

29 oktober 201908:34

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Punten voor Steve en Guus - WK-hallen bekend en Lyndsey Vonn slaat terug

In de Morning Skate op deze dinsdag kijken we naar de prestaties van Nederlanders in het buitenland van afgelopen weekeinde, inclusief het eerste collegepunt voor Guus van Nes. Daarnaast is bekend in welke hallen het grote WK in Finland straks wordt gespeeld, is er een tegenslag voor de St. Louis Blues en slaat Lyndsey Vonn terug richting mascotte Gritty.

Utrecht Dragons...

is terug in de Eerste Divisie. Nu het seizoen een tijdje aan de gang is, praten we met Andrew Trapman van Dragons over de terugkeer van de ploeg uit de Domstad.

Lees het artikel >>>

Steve Mason..

scoorde een shorthanded goal in de 5-1 zege voor zijn ploeg tegen HC Sierre. De Nederlandse international en zijn ploeg blijven daarmee in de buurt van de achtste plaats van de ranglijst staan die recht geeft op toegang tot de play-offs op het tweede niveau in Zwitserland.

Guus van Nes...

pikte zijn eerste punt op in college-ijshockey in de 4-0 zege voor Quinnipiac Bobcats tegen Vermont in de Amerikaanse collegecompetitie. De forward van Oranje had ook nog verschillende schoten op doel. Komend weekeinde wacht Van Nes een dubbel tegen Arizona State University.

Nardo Nagtzaam en Giovanni Vogelaar..

verloren hun wedstrijden zondag. Nagtzaam en Peiting gingen met 3-1 onderuit tegen Selber Wölfe en Vogelaar verloor met EC Bregenzerwald met 4-0 bij Fassa Falcons in Italië. Peiting staat nu in de spannende Oberliga Süd op de vijfde plaats, terwijl Bregenzerwald zestiende staat in de liga met achttien teams.

Het WK in 2022...

wordt gehouden in Finland. Nu is ook bekend in welke hallen het wereldkampioenschap gespeeld gaat worden. Het gaat daarbij om de Hartwall Arena in Helsinki en de nog in aanbouw zijnde nieuwe Deck Arena in Tampere. Dat laatste stadion is ook de plek waar straks de halve finales en finale worden gespeeld.

Er is een trade...

in de NHL. De Chicago Blackhawks sturen aanvaller Brendan Perlini naar de Detroit Red Wings in ruil voor de nog in junior spelende verdediger Alec Regula. Perlini werd vorig jaar in een trade door de Blackhawks aangetrokken, maar kwam dit seizoen nog nauwelijks in actie. De forward heeft 45 goals en 72 punten in 200 NHL-wedstrijden.

Vladimir Tarasenko...

mist tenminste vijf maanden van dit seizoen vanwege een operatie aan zijn linkerschouder. De speler van de Stanley Cup-kampioen St. Louis Blues viel vorige week uit in de eerste periode van een wedstrijd tegen de Los Angeles Kings en gaat binnenkort onder het mes. De 27-jarige Rus was een belangrijke schakel tijdens de play-offs vorig jaar met elf goals en scoorde de afgelopen vijf jaar ieder seizoen minimaal dertig goals voor de Blues.

Devante Smith-Pelly...

is onderdak. De voormalige aanvaller van onder meer de Washington Capitals tekende bij Kunlun Red Star, de Chinese deelnemer aan de Russische KHL. Smith-Pelly was eerder dit seizoen nog op proef bij de Calgary Flames, maar kon daar geen contract afdwingen. De afgelopen jaren speelde hij voor Washington, waar hij de Stanley Cup won.

En dan is er nog Gritty...

die een tijdje geleden de lachers op zijn hand kreeg toen hij lonkte naar de sterskister Lyndsey Vonn, die afgelopen zomer trouwde met New Jersey Devils-aanvaller PK Subban. Gritty is de mascotte van de Philadelphia Flyers.

Nu slaat...

Vonn terug.