Bulldogs Beneliga Ramoul close 2017

31 maart 201711:39

Door Remco

Morning Skate: Ramoul blijft in Luik

De Beneliga zit erop voor dit seizoen maar we kunnen nog maanden genieten van ander ijshockey. Vandaag in de Morning Skate nieuws over Akim Ramoul, de volgende horde voor Trappers en een geweldige deflectie in de NHL.

Ramoul blijft in Luik

Luik Bulldogs maakte vandaag bekend dat Akim Ramoul nog een jaar in dienst blijft van de ploeg. Ramoul maakte vorig seizoen de overstap vanuit Geleen. De 31-jarige aanvaller kende een succesvol seizoen voor Bulldogs waarin Ramoul topscorer van de ploeg was. Luik strandde in de halve finale van de Beneliga tegen de uiteindelijke kampioen uit Heerenveen. Ramoul miste die halve finale na een match penalty die hij opliep in de serie tegen Eindhoven.

Bulldogs Beneliga Ramoul close 2017

Trappers begint aan kwartfinale

Na de winst op Hamburg wacht nu de volgende klus voor titelverdediger Tilburg Trappers. De eerste wedstrijd in de kwartfinale tegen Selber Wölfe is vrijdagavond om 20.00 uur in de Netzsch Arena. De selectie van Trappers is op donderdag al vertrokken voor de 700 kilometer lange reis. Selb is een Beierse stad met 15.000 inwoners en ligt dichtij de grens met Tsjechië. De Selber Wölfe versloegen in de vorige ronde Blue Devils Weiden. De selectie van Selb kent enkelijke bekende namen. Zo speelde goalie Sebastian Stefaniszin in het verleden in de DEL en verdediger Florian Ondruschka kwam vorig seizoen nog uit op het hoogste Duitse niveau voor Straubing. Ondruschka speelde meer dan 500 wedstrijden in de DEL en kwam ook uit voor het Duitse nationaal team op het WK van 2012.

Selb heeft net als de vorige tegenstander Hamburg enkele veelscorende Canadese aanvallers onder contract. De Canadezen Jared Mudryk en Kyle Piwowarczyk kwamen tot respectievelijk 86 en 82 punten in het reguliere seizoen in de Oberliga SĂĽd.

Zondagavond speelt Trappers de tweede wedstrijd in het eigen Stappegoor. Die ontmoeting begint om 18.00 uur.

Halve finale in VHL

Mike Dalhuisen is alweer begonnen aan de halve finale in de VHL, het tweede niveau in Rusland. Met zijn Torpdeo Ust-Kamenogorskstaat Dalhuisen op 1-1 tegen Tyumen. Torpedo verloor de eerste wedstrijd in overtime met 0-1 maar bracht de stand op gelijke hoogte door daarna game 2 met 4-1 te winnen. Wedstrijden drie en vier vinden plaats op zaterdag- en zondagmiddag.

Sprong ronde verder

Daniel Sprong blijft maar succesvol in de QMJHL. Zijn Charlottetown Islanders bleef ongeslagen in de eerste ronde van de play-offs tegen Baie-Comeau Drakkar. Onze landgenoot had twee goals en zes assists in de vier overwinningen tegen Baie-Comeau. De tegenstander in de volgende ronde is nog niet bekend.

Pareltje van Pavelski

Joe Pavelski van San Jose Sharks maakte vannacht deze fantastische goal in de wedstrijd tegen Edmonton Oilers. Het mocht niet baten want Edmonton won uiteindelijk met 2-3.

McDavid Magic

In diezelfde wedstrijd kon superster Connor McDavid natuurlijk niet achterblijven. Bij een 1-1 stand scoorde McDavid deze fraaie shorthanded goal.