Trappers vs Scorpions 2018 duel

14 mei 201908:06

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Scherpschutter blijft bij Scorpions

In de Morning Skate, vanmorgen aandacht voor de genomineerden voor de prijs van beste ijshockeycoach in Europa, uitgebreid aandacht voor de speeldag op het WK van gisteren en links naar de livestreams van wedstrijden van vandaag. Verder het nodige nieuws uit de NHL.

Vijf coaches dingen...

mee naar de prijs van Coach van het Jaar bij de European Hockey Awards, zo werd bekend tijdens het wereldkampioenschap in Bratislava. De kampioenscoach van Adler Mannheim is één van de genomineerden. Ook coach Antti Pennanen van de verrassende Finse kampioen HPK Hämeelinna maakt kans op de award, net als coach Adam Keefe van Belfast Giants, Kari Jalonen van het Zwitserse SC Bern en Roger Rönnberg van het Zweedse Frölunda HC.

Het is maar één..

van de prijzen die zal worden uitgereikt. Er zijn ook prijzen voor het talent van het jaar, de club van het jaar en een onderscheiding voor een bijzondere loopbaan. Dit waren de winnaars van vorig jaar:

Patrick Schmid...

vormde samen met Björn Bombis bij Hannover Scorpions een van de dodelijkste aanvalslijnen van de Oberliga Nord. Bombis had al eerder verlengd en nu is bekend dat Schmid een derde jaar in Hannover blijft. In de afgelopen twee jaar verzorgde hij 179 punten voor Scorpions, waaronder 97 doelpunten. Schmid speelde twee keer een seizoen in de DEL2, maar speelde het grootste deel van zijn loopbaan in de Oberliga. Eerder was hij onder meer actief voor Frankfurt, Leipzig en Selb.

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn

Het WK kende..

gisteren weer de nodige hoogtepunten. Zo scoorde Mark Stone met 1.8 seconden over in de wedstrijd tegen Slowakije namens Canada het winnende doelpunt. Het was een bijzonder spannende, doelpunrijke wedstrijd die uiteindelijk in 6-5 eindigde. Zweden rekende met 9-1 af met Noorwegen, waarbij William Nylander van de Toronto Maple Leafs vijf punten noteerde. Dylan Larkin scoorde namens de Verenigde Staten de winnende goal in overtime tegen Finland na een pass van achteruit van Quinn Hughes. Voor de Finnen was de uiteindelijke nederlaag het eerste puntverlies tijdens dit WK. Andrei Vasilevski had een shutout in de 3-0 overwinning van de Russen tegen Tsjechië. Sergei Andronov, Nikita Gusev en Nikita Zaitsev scoorden de goals. Dit zijn de drie mooiste goals van gisteren:

De stand in poule A..

heeft nog altijd Finland aan de leiding, voor Duitsland dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. De Britten zijn nog puntloos.

De stand in poule B...

heeft de Russen in pole position, met Zwitserland de enige andere ongeslagen ploeg. Nog drie teams zonder punten met Oostenkrijk, Italië en Noorwegen. De Italianen hebben als enige ploeg in het toernooi nog geen doelpunt gescoord.

Vier wedstrijden op het programma...

vandaag. Om kwart over vier staan de Britten tegenover Denemarken en speelt Italië tegen Letland. Vanavond vanaf kwart over acht staan de wedstrijden tussen buurlanden Duitsland en Frankrijk en Zwitserland en Oostenrijk op het programma. De links naar de livestreams staan onderaan dit artikel.

Teamgenoot Ryan Kesler van...

Anaheim Ducks moet mogelijk het hele volgende seizoen aan zich voorbij laten gaan. De center onderging een heupoperatie die een lange herstelperiode nodig heeft. Kesler miste het slot van het seizoen al voor Anaheim en kampte al langer met terugkerende heupklachten. Kesler sluit niet uit dat hij na een jaar pauze probeert terug te komen.

De Ducks zijn...

ook nog op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Lane Lambert is volgens John Shannon van de Canadese sportzender Sportsnet een belangrijke kandidaat en krijgt een gesprek met general manager Bob Murray van de Ducks. De 54-jarige voormalige aanvaller was afgelopen jaren assistent-coach van Barry Trotz bij de New York Islanders, Washington Capitals en Nashville Predators. In totaal zijn vier clubs op zoek naar een nieuwe hoofdcoach, naast de Ducks geldt dat ook voor Buffalo, Edmonton en Ottawa.

De Finse verdediger...

Oliwer Kaski van Lahti Pelicans, één van de meest begeerde Europese free agents van dit jaar, tekent na het WK een contract bij Detroit Red Wings. De 23-jarige verdediger speelde 65 wedstrijden voor zijn club waarin hij 55 punten produceerde.