Trappers vs Scorpions 2018 duel

10 april 201808:31

Morning Skate: Schwalbes, #PutYourSticksOut en de mooiste goals

De nieuwe Morning Skate staat live. Nog dertien dagen tot de start van het WK in Tilburg. In deze editie natuurlijk veel aandacht voor de beslissende wedstrijd vanavond tussen Tilburg en Hannover, de beste goals van het afgelopen NHL-seizoen, een mooie tribute voor de Humboldt Broncos en nog veel meer.

Vanavond is het moment...

van de waarheid voor Tilburg Trappers. Na twee soepele overwinningen in de vorige ronden van de play-offs blijkt Hannover Scorpions een tegenstander van formaat. De serie staat op 2-2 en de winnaar vanavond gaat door naar de finale tegen Deggendorf. De voortekenen zijn goed voor Tilburg. Waar Trappers er dit seizoen niet in slaagde om te winnen in Hannover, zo wist Scorpions in vijf ontmoetingen geen punt te halen in IJssportcentrum Tilburg. Parker Bowles is de topscorer van Tilburg in de play-offs tot nu toe. In tien wedstrijden heeft hij zeven goals en vijf assists. Danny Stempher en Mitch Bruijsten hebben ieder elf punten. Bij Hannover blijft het uitkijken voor Björn Bombis die in elf wedstrijden vier goals en dertien assists produceerde en Sean Fischer die al negen goals scoorde tijdens de play-offs.

Forward Mickey Bastings...

heeft er alle vertrouwen in, vertelt hij aan Brabants Dagblad. 'Ik zou het een schande vinden als we door deze ploeg worden uitgeschakeld. Want zij gedragen zich niet als ijshockeyers. Ze maken continu schwalbes om ons straffen aan te smeren', aldus Bastings. Na afloop van het duel van zondag waarschuwde coach Bohuslav Subr in dezelfde krant al voor te veel straffen. 'Heel de organisatie van Scorpions is bezig met een spel om ons uit onze comfortzone te halen bij wedstrijden daar. We moeten er dinsdag wel voor zorgen dat we niet onnodig in de strafbank belanden. Op momenten dat we gewoon vijf tegen vijf spelen, zijn wij sowieso de betere ploeg.'

Voor Hannover staat...

er meer op het spel. Drie clubs uit de Oberliga dienden tijdens het seizoen een aanvraag in om te promoveren naar de DEL 2. Dat betrof alledrie de Duitse deelnemers aan de halve finales. Tilburg komt nog altijd niet in aanmerking voor promotie. Als Hannover wordt uitgeschakeld is het Deggendorf dat de stap omhoog kan maken. Zoals Bayreuth en Bad Tölz dat de afgelopen jaren deden. In een poll van het Duitse blad Eishockeynews werd Deggendorf vorige week al als favoriet voor de promotie genoemd met 42 procent van de stemmen. Scorpions was met 26 procent de nummer laatst.

Moskitos Essen heeft...

met Christian Wendler een nieuwe goalie gecontracteerd. Wendler is afkomstig van rivaal Herner EV en moet samen met Petrik Cerveny en enkele talenten het doel gaan verdedigen bij de ploeg van Frank Gentges.

Het drama rondt de...

Humboldt Broncos heeft de hele ijshockeygemeenschap aangegrepen. Gisteren schreven we in de Morning Skate al over de indrukwekkende herdenkingsdienst. IJshockeyers over de hele wereld betonen op dit moment eer aan de Broncos door ijshockeysticks buiten de deur neer te zetten. Een aantal bekende spelers uit de NHL neemt het voortouw.

Ryan Straschnitzki was één...

van de spelers die zwaar gewond raakte bij het fatale busongeval. De 18-jarige verdediger brak zijn rug en onderging een operatie die liefst zeven uur duurde. Hij verloor bij het ongeluk al zijn gevoel vanaf de borst omlaag. Aan de Calgary Herald vertelt de vader van Straschnitzki dat hij sportief ambitieus blijft. 'Hij blijft proberen zijn benen te bewegen, vanzelfsprekend, want hij wil weer schaatsen. Hij keek gewoon naar mij en zijn moeder en zegt: nou ja, dan ga ik maar voor het Olympische sledge hockey team.'

Lees het hele verhaal hier >>>

Voor het geval je het gemist hebt...

IJshockey Nederland sprak afgelopen weekeinde met captain Savine Wielenga van de Nederlandse vrouwenploeg die in Maribor promotie afdwong terug naar Division IB. Zij maakt zich in ieder geval geen zorgen over volgend jaar. 'Tegen het beste team hier spelen we onze beste wedstrijd. Wij hebben het altijd relatief moeilijk tegen teams die zich ingraven, maar volgend jaar krijgen we weer veel meer tegenstanders die willen ijshockeyen. Ik weet zeker dat we volgend jaar meteen ons stempel gaan drukken. We horen een niveau hoger thuis.’

Lees hier het hele interview >>>

En Nijmegen Devils maakte...

de naam van de tweede buitenlander bekend voor het volgende seizoen. Het gaat daarbij om de makkelijk scorende Branden Eden, die de afgelopen jaren in Zweden op lager niveau speelde.

Lees het hele bericht hier >>>

Oranje speelt woensdagavond...

de eerste wedstrijd in de voorbereiding op het WK tegen België. Die wedstrijd wordt in Dordrecht gespeeld en tickets zijn hier te koop. Voor de Belgen is het al de tweede ontmoeting. De ploeg van bondscoach Gil Paelinck won met 10-2 van een selectie van Luxemburg. De wedstrijd werd voor ruim vijfhonderd toeschouwers gespeeld in Luik. Met treffers van Virgil Delbrassine (2), Frank Neven (2), Jordan Paulus, Alexandre Bremer, Sam Verelst, Arne van Espen, Olivier Bouchard en Yoren Desmet was het scorend vermogen van de Belgen goed verdeeld.

De NHL-play-offs...

beginnen deze week. In de aanloop daarnaartoe publiceerde de NHL de volgens hun tien mooiste doelpunten van het afgelopen seizoen. Geen slechte manier om de dag mee te beginnen.

Delen