Amsterdam Tigers Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Mechelen Golden Sharks Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Morning Skate: Simpsons, openingsceremonie en veel goals

Morning Skate: Simpsons, openingsceremonie en veel goals

In de Morning Skate vanmorgen veel aandacht voor de eerste wedstrijd in de finale om de Stanley Cup, inclusief een voorspelling uit The Simpsons, een waanzinnige openingsceremonie en alle doelpunten. Verder contractverlengingen in Antwerpen en een transfer uit de Oberliga.

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Antwerpen heeft...

de afgelopen dagen twee spelers toegevoegd aan de selectie. Het gaat daarbij om de 25-jarige verdediger Jens Theunis, vorig jaar in de Beneliga goed voor twee goals en vijf assists in zestien wedstrijden met 107 strafminuten en de 26-jarige forward Kevin de Winter, die in de Beneliga 24 wedstrijden speelde en met twaalf goals en achttien assists een prima seizoen had.

Herner EV...

tegenstander van Tilburg in de Oberliga Nord heeft een negende nieuwkomer aan de selectie toegevoegd. Het gaat om de 21-jarige doelman Lukas Schaffrath, die vorig jaar nog voor Neuwied speelde in de regionalliga. Hij gaat bij Herne een goalie-duo vormen met Michel Weidekamp, die al enkele jaren in het doel staat bij de club.

Las Vegas...

doet het niet alleen goed op het ijs in de NHL. De nieuwkomer in de beste ijshockeyliga ter wereld scoort ook enorm met de show voor de wedstrijd die regelmatig het gesprek van de dag zijn. Hieronder de opening voor het eerste duel. Behoorlijk spectaculair.

Uit het hoofdstuk opmerkelijk..

The Simpsons hadden de Stanley Cup al in 1999 in Las Vegas. In een aflevering waarin Homer Simpson en Ned Flanders in de gokhoofdstad van de wereld terechtkomen is de Stanley Cup te zien op de achtergrond. Volgens verdediger Luca Sbisa van de Golden Knights is er een duidelijke verklaring. 'Schijnbaar kent Matt Groening of is Matt Groening een tijdreiziger'.

En dan is er nog..

de wedstrijd zelf van vannacht. Een doelpuntenspektakel dat uiteindelijk met 6-4 werd gewonnen door de Vegas Golden Knights. Tomas Nosek scoorde halverwege de derde periode het winnende doelpunt en voegde ook nog een treffer in het lege net toe om de ontmoeting definitief te beslissen. Daarmee staat Vegas dus met 1-0 voor in de best-of-seven.

Ryan Reaves..

is in korte tijd uitgegroeid tot een populaire speler in Las Vegas. En is schijnbaar ook nog behoorlijk muzikaal.

De hit van...

Tom Wilson op Jonathan Marchessault trok volop de aandacht tijdens en na de wedstrijd. Wilson zelf noemde het een 'good clean hit', maar Marchessault wil graag dat de liga er eens naar gaat kijken. ESPN heeft er een verhaal over >>>

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum