Morning Skate kaartverkoop

20 september 201808:00

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Speel, Sprong en kaartverkoop

Een nieuwe morgen, een nieuwe Morning Skate. Daniel Sprong kwam vannacht weer in actie, Tommy Speel krijgt een functie bij Flyers, de kaartverkoop voor het WK in Slowakije ging van start en Essen wordt gezien als de belangrijkste rivaal voor Tilburg in het nieuwe Oberliga-sizoen.

Tommy Speel is terug...

in de ijshockeywereld. De voormalige center is het nieuwe bestuurslid Technische Zaken bij Heerenveen. Hij volgt in die functie oud-doelman Marcel Nijland op. Speel wordt in zijn functie mede-verantwoordelijk voor de samenstelling van de selectie, het aanstellen van de technische staf en de doorstroom van jonge spelers vanuit de jeugd bij Flyers. Meer info op de site van Flyers >>>

Amsterdam heeft weer...

een spelersnaam bekendgemaakt. Het gaat om de jonge doelman Jaimy Missler. De 17-jarige goalie van Jong Oranje kreeg vorig jaar al volop speeltijd in de Beneliga en heeft in de zomer hard gewerkt met zijn goaliecoach Chad Kambeitz. 'Als ik er fysiek, maar ook mentaal nog meer uit kan halen dit seizoen, kunnen we denk ik een heel mooi seizoen tegemoetzien. We hebben een heel sterk team, met nieuwe jonge spelers met veel snelheid. Ik verwacht dan ook zeker dat we de play-offs gaan halen. Ik vind het heerlijk dat we nu begonnen zijn en dat ik weer iedere dag aan de bak kan', vertelt Missler op de Facebook-pagina van Amsterdam.

Daniel Sprong stond vannacht...

wederom in de opstelling voor de Pittsburgh Penguins. De ploeg speelde de tweede oefenwedstrijd richting het nieuwe seizoen tegen de Detroit Red Wings. Een viertal spelers van de eerste wedstrijd, naast Sprong ook Dominik Simon, Derek Grant en Teddy Blueger komt ook in deze wedstrijd in actie. Het was tevens het debuut van Jack Johnson voor de Penguins.

Voor Pittsburgh...

eindigde de wedstrijd in een 3-2 nederlaag. Derek Grant en Ryan Haggerty scoorden de goals voor de Penguins en onder meer Jussi Jokinen was succesvol voor de Red Wings.

Weer een zogenoemde...

RFA, restricted Free Agent, tekende een contract voor het nieuwe seizoen. Sam Reinhart ging akkoord met het bod van 7,3 miljoen dollar voor twee jaar van de Buffalo Sabres. Daarmee staan alle spelers van de Sabres onder contract voor het nieuwe jaar. Bij andere clubs gaan de onderhandelingen nog door. Zo zitten Nick Ritchie (Anaheim), William Nylander (Toronto) en Shea Theodore (Las Vegas) nog zonder contract. Reinhard had 25 goals en 25 assists vorig seizoen, vooral dankzij een sterk slot van het seizoen.

Gisteren ging de voorverkoop..

voor het grote WK in Slowakije. De voorzitter van de Slowaakse ijshockeybond, Martin Kohut, overhandigde de eerste tickets aan de legendarische Slowaakse international Lubomir Visnovsky.

De Oberliga Nord...

gaat komende vrijdag weer van start. De afgelopen dagen hebben we onze previews van de competitie gepubliceerd, klik hier voor het derde deel, van Herne tot en met Rostock. Ook de website Hockeyweb.de kijkt vooruit naar het nieuwe seizoen. Trappers is natuurlijk de grote favoriet, waarbij vooral coach Bo Subr uitgebreid wordt geprezen. als voornaamste uitdager wordt het Essen van Frank Gentges met zijn talrijke nieuwkomers gezien. 'De kwaliteit van het team catapulteert de Moskitos tot op ooghoogte van Trappers en daarmee tot een kandidaat voor het kampioenschap', aldus Hockeyweb.

Helemaal vlekkeloos...

liep het echter niet. Het regende klachten op social media van mensen die er niet in slaagden om door het systeem heen te komen, mensen bij wie de bestelling niet goed werd afgerond en nog meer problemen. De kaarten vlogen blijkbaar de deur uit.

Tenslotte nog de top tien..

momenten uit het eerste speelweekeinde van de DEL.

Delen