IIHF Zwitserse fans WK

13 mei 201908:17

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Spelerscarousel draait - NHL-play-offs lopen - WK ijshockey begonnen

Tijd voor de laatste serie Morning Skates van het lopende seizoen, met het WK ijshockey en de NHL-play-offs nog in volle gang en ook volop aandacht voor de spelerscarousel in Nederland en Duitsland die blijft doordraaien. En het was gisteren Moederdag, ook in Geleen waar de U18-vrouwen hun selectiedagen hielden.

Een kleine greep uit...

het ijshockeynieuws van afgelopen week. Bij Geleen verlengde import Matthew Beer zijn contract, net zoals Vadim Gyesbreghs. Laatstgenoemde is volgend jaar ook de captain van de club. Eaters moest wel afscheid nemen van aanvaller Lukasz Bartak. Den Haag breidde de selectie uit met de vanuit Nijmegen overgestapte Justin Evers en verlengde de overeenkomst met Levi Boer. Ronald Wum speelt het komende seizoen weer in het shirt van Heerenveen.

Zoetermeer Panters is genomineerd...

als Club van het Jaar 2019. In AD geeft voorzitter Hans Toonen aan hoe hecht de club in elkaar zit. 'Het is één grote familie. Ik ga voor de spelers en vrijwilligers van de club door het vuur. Mijn hart ligt bij die club. Ik vind het geweldig wat mensen voor de vereniging over hebben, daar kan ik enorm van genieten. Hoe is het mogelijk dat mensen zoveel van hun vrije tijd in ons ijshockey willen steken.'

Meer informatie en stemmen rond de verkiezingen kan op de website van AD >>>

Tilburg Trappers komt...

deze week met het eerste spelersnieuws richting het nieuwe seizoen in de Oberliga Nord. Ook in die liga draait de spelerscarousel verder. Zo legde Preussen Berlin het duo Erik Reukauf en Lukas Ogorzelec vast. Doelman Reukauf speelde afgelopen seizoen in Erfurt, terwijl Ogorzelec vorig jaar al in Berlijn te zien was. Veteraan Erich Wunderlich, die al meer dan vijfhonderd wedstrijden speelde namens Halle, komt ook komend jaar weer uit voor Saale Bulls. Kevin Beech wordt de opvolger van de Patrik Cerveny in het doel bij Moskitos Essen. Essen neemt ook afscheid van Andre Gerartz, die voor twee jaar tekende bij Hamburg Crocodiles. Leipzig verlengde het contract met Hubert Berger met twee jaar, terwijl Armin Finkel en Maxi Pohl hun contracten bij Hannover Indians verlengden.

Het was gisteren Moederdag..

reden voor het nationale vrouwenteam U18 om de moeders in het zonnetje te zetten. De U18-vrouwen zijn alweer begonnen aan de voorbereidingen op hun grote toernooi komend seizoen. Afgelopen weekeinde waren er 21 ijshockeysters aanwezig tijdens de selectiedagen voor de nationale ploeg zoals die in Geleen werden gehouden.

Whats App Image 2019 05 12 at 15 07 47

Steve Mason speelt...

komend seizoen voor een andere club. Na vier seizoenen bij Rapperswil-Jona Lakers, waarvan het laatste jaar op het hoogste niveau in Zwitserland, gaat de club niet verder met de Nederlandse international. Mason speelde in totaal 240 wedstrijden voor de club waarin hij 43 goals en 72 assists voor zijn rekening nam. Mason en zijn team slaagden er op het nippertje in degradatie te voorkomen afgelopen seizoen, nadat de tegenstander in een serie promotie-degradatiewedstrijden zich terugtrok. Voor Mason is interesse van verschillende andere clubs in Zwitserland.

Foto: Marco Spelten

WK Tallinn Nederland Oek Steve Mason puck

Legende Bobby Orr...

was persoonlijk aanwezig bij de tweede wedstrijd tussen Boston en Carolina om de fans op te zwepen.

En met succes..

want de Bruins wonnen de wedstrijd met 6-2 en nemen daarmee een 2-0 voorsprong in de finaleserie in het Oosten.

Vannacht staat de..

tweede wedstrijd tussen de St. Louis Blues en de San Jose Sharks op het programma, de finaleserie in het westelijke deel van de NHL. In die serie won San Jose de eerste wedstrijd met 6-3 en staat dus op 1-0 in de serie.

Het WK...

in Bratislava en Kosice is inmiddels drie speeldagen onderweg. Alle teams hebben twee wedstrijden gespeeld en het fijne blijft dat de IIHF de wedstrijden gratis via YouTube aanbiedt aan kijkers in Nederland. Nog vijf ploegen zijn ongeslagen op dit moment. Finland won van Candaa en Slowakije en maakte daarmee veel indruk. Duitsland versloeg Groot-Brittannië en Denemarken. Deze teams staan derhalve bovenaan in Groep A. Zwitserland, Tsjechië en Rusland zijn de ongeslagen teams in de andere poule. Dit zijn de standen.

Dit waren volgens...

de IIHF de drie mooiste doelpunten van gisteren.

Vandaag weer krakers...

op het programma. Om 16.15 uur de ontmoeting tussen de Verenide Staten en Finland en de topwedstrijd tussen Rusland en Tsjechië. Vanavond om 20.15 uur speelt gastland Slowakije tegen Canada en staat het noordelijke onderonsje tussen Noorwegen en Zweden op het programma. Hieronder de links naar de livestreams.