Morning Skate Erik Karlsson

23 augustus 201808:29

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Spelersnieuws, een goalsong en een heel slechte commercial

In de Morning Skate vanmorgen onder meer aandacht voor Heerenveen en Amsterdam, de Oberliga Nord, een mooi initiatief in Tilburg en de terugkeer naar de roots voor de New Jersey Devils. Verder de nieuwe goalsong van de Carolina Hurricanes en aandacht voor Erik Karlsson en zijn optreden in een Zweedse commercial.

Heerenveen maakte gisteren...

de naam van zijn tweede import voor het komende seizoen bekend. Het gaat daarbij om de 22-jarige Todd Ratchford, die de defensie van Heerenveen komt versterken. Ratchford speelde de afgelopen twee jaar voor Windsor in een Canadese universiteitscompetitie. Lees er hier meer over >>>

Lance van Duin...

maakt ook komend seizoen deel uit van de selectie van Amsterdam. De 18-jarige verdediger kwam vorig jaar uit in 24 wedstrijden in de Beneliga, waarin hij een goal en drie assists met vier strafminuten meepakte. 'Ik heb vorig seizoen al heel wat minuten kunnen maken en ik denk dat ik me echt heb laten zien. Ik ben er vol ingevlogen, zoals ik dat altijd doe, en ik heb toen een aantal keer beslissend kunnen zijn met een goal of assist. De ervaring en ook de helpende hand van oudere jongens als Calvin en John hebben me echt beter gemaakt en ik kijk ernaar uit dat komend seizoen een vervolg te geven', zo wordt de jonge verdediger geciteerd op de Facebook-pagina van Amsterdam.

Trappers-vrijwilliger Ton van Bommel...

zamelt geld voor de kankerbestrijding. Komende vrijdag geeft hij een clinic op Stappegoor. Groepen kunnen voor €500 een clinic volgen, zo meldt Brabants Dagblad. Eerder organiseerde Van Bommel een paar jaar geleden al een dartsmarathon om geld in te zamelen. Trappers-mascotte Bucky Buckaroo is komende zondag aanwezig bij het evenement van de Stichting Swim to Fight Cancer in de Piushaven in Tilburg. Wie minimaal twee euro doneert, mag met de mascotte op de foto.

Patrick Fischer...

blijft nog een seizoen bij EXA Icefighers Leipzig. De 24-jarige aanvaller uit Landhut had vorig jaar in 53 wedstrijden vijf goals en vijf assists met tien strafminuten. Hij speelt al sinds 2014-15 in Leipzig en studeert daar inmiddels.

De Harzer Falken...

hebben liefst vier keer spelersnieuws naar buitengebracht. De 23-jarige verdediger Anton Barrein stapt over van EHC Memmingen uit de Oberliga Süd. Hij was vorig jaar goed voor drie goals en vijf assists in 46 wedstrijden. De 20-jarige aanvaller Louis Trattner speelde vorig jaar al een tijdje bij de Falken, maar maakte uiteindelijk het seizoen af bij Preussen Berlin. De 21-jarige Fabian Mörschler en de 20-jarige Adam Suchomer mogen tijdens trainingen proberen een contract af te dwingen. Eerstgenoemde speelde vorig jaar in de Regionalliga voor Soester EG, terwijl Suchomer vorig jaar in Timmendorf actief was.

Ook de Rostock Piranhas..

maakten twee nieuwkomers bekend. Verdediger Werner Hartmann maakt de overstap vanuit Essen, terwijl aanvaller Maurice Becker overkomt van Herforder EV uit de Regionalliga West. Hartmann is 29 jaar en beschikt over een Duits paspoort. De verdediger speelde twee jaar in Essen en maakte vier jaar geleden de overstap vanuit zijn geboorteland Tsjechië naar Duitsland.

De speculatie over de...

toekomst van Erik Karlsson in Ottawa is weer volop op gang gekomen. Volgens de Canadese media wordt er weer volop gesproken over een trade van de Zweedse sterverdediger die het naar verluid helemaal gehad heeft met de Senators. Komend seizoen is zijn laatste van zijn lopende contract. De Vancouver Canucks werden gisteren genoemd als een mogelijke nieuwe club voor Karlsson, maar de general manager van deze club heeft inmiddels ontkend dat er gesprekken lopen.

Karlsson...

heeft deze zomer niet stilgezeten. Zo nam hij onderstaande, hilarische, commercial op voor een Zweedse fabrikant van voedingssupplementen.

In Minnesota wordt...

sinds 2015 in de zomermaanden de Da Beauty League gespeeld, een competitie die door veel NHL-spelers wordt gebruikt om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Het logo van de liga is het silhouet van ex-NHL-enforcer John Scott en de hoofdprijs is ook de John Scott Cup. De teams worden gesponsord door bedrijven en het waren uiteindelijk de Bic Razors die de cup wonnen. Brock Boeser, eigenlijk van de Vancouver Canucks, werd gekozen tot MVP van de liga. Onder meer door onderstaand doelpunt.

De Winnipeg Jets...

hebben de 24-jarige aanvaller Nicolas Kerdiles gecontracteerd voor een jaar. Het betreft een zogenoemde two-way-deal, wat betekent dat hij in de NHL 650.000 dollar gaat verdienen, maar in de American Hockey League een veel lager salaris. Vorig jaar speelde hij in dienst van de Anaheim Ducks vooral voor hun AHL-team. Hij was eind juni onderdeel van een trade waarbij Chase De Leo naar Anaheim werd gestuurd.

De New Jersey Devils...

lanceren met een mooi filmpje de terugkeer van hun shirt met de kleuren groen, rood en wit. Voor het eerst in meer dan een kwart eeuw spelen de Devils weer wedstrijden in hun oorspronkelijke kleuren.

En de Carolina Hurricanes..

hebben een nieuw doelpuntennummer. Raise Up!

Delen