Een tribute aan Dale Hawerchuk tijdens de play-offs
Een tribute aan Dale Hawerchuk tijdens de play-offs — © Twitter

19 augustus 202007:08

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Startdatum, seizoenkaarten en de dood van een legende

In de Morning Skate vanmorgen aandacht voor de startdatum in de Oberliga, voor het begin van de verkoop van seizoenkaarten in Amsterdam, het overlijden van NHL-legende Dale Hawerchuk op 57-jarige leeftijd en de gebeurtenissen in de NHL van vannacht, met een uitschakeling.

De Duitse ijshockeybond en clubs...

uit de Oberliga hebben afgelopen maandag online overlegd over het komende seizoen. Vooralsnog is besloten vast te houden aan de startdatum voor het nieuwe seizoen van 16 oktober. Bij veel clubs leven echter wel zorgen over de financi√ęle mogelijkheid om voldoende toeschouwers te mogen verwelkomen om de begroting rond te krijgen. Om die reden werden eerder de startdata van de DEL en de DEL2 verschoven.

Lees hier meer over de startdatum van de Oberliga >>>

Amsterdam Tigers begint vanmorgen...

met de verkoop van seizoenskaarten voor het nieuwe seizoen. Daarbij gelden wel strenge voorwaarden. In totaal gaan er 100 seizoenskaarten in de verkoop. Dit is het maximale aantal kaarten dat onder de huidige regels kan worden verkocht. De verkoop verloopt via Ticketpoint en is aan meer regels gebonden.

Lees hier meer over de seizoenkaartverkoop bij Amsterdam >>>

Het Canadese ijshockey treurt...

om het overlijden van oud-NHL-speler Dale Hawerchuk op 57-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Hawerchuk werd in 1981 als eerste gekozen in de draft en speelde 16 jaar in de NHL voor de Winnipeg Jets, Buffalo Sabres, Philadelphia Flyers en St. Louis Blues, waarin hij tot 518 goals en 891 assists kwam.

Hawerchuk kwam ook internationaal...

in actie. Hij won in 1982 en 1989 met Canada zilveren medailles tijdens het WK en was onderdeel van de winnende Canada Cup-teams in 1987 en 1991. Vooral het kampioenschap in 1987 geldt in Canada als een van de beste internationale ijshockeytoernooien allertijden. Hawerchuk werd in 2001 opgenomen in de Hall of Fame en was actief als coach, het meest recent voor Barrie Colts in de OHL.

Inmiddels is het rouwen...

volop bezig. Voor de wedstrijd tussen Montreal en Philadelphia was er een eerbetoon aan de NHL-legende. Zijn banner in Winnipeg is tijdelijk naar buiten verplaatst, zodat fans daar een eerbetoon kunnen afleggen. Ook tijdens de pauzes in de wedstrijden gisteravond en vannacht was er veel aandacht voor zijn overlijden.

Flyers - Canadiens 2-0 (serie: 3-1)

Carter Hart maakte 29 saves voor zijn tweede shutout op rij om de Philadelphia Flyers tot op een overwinning van de volgende ronde te brengen. Michael Raffl en Philippe Myers scoorden namens Flyers tegen de Montreal Canadiens.

Flames - Stars 1-2 (serie 2-3)

De Dallas Stars pakten vannacht het voordeel in de serie tegen de Calgary Flames met een krappe 2-1 overwinning. John Klingberg scoorde in de openingsfase van de derde periode het winnende doelpunt.

Capitals - Islanders 3-2 (serie: 1-3)

De Washington Capitals stelden hun vertrek uit de bubble in ieder geval nog voor even uit door het vierde duel tegen de Islanders met 3-2 te winnen. De Islanders kwamen via Jean-Gabriel Pageau en Mathew Barzal in de eerste periode op voorsprong, maar een dubbelslag van Alex Ovechkin en een goal van Evgeny Kuznetsov zorgden ervoor dat deze serie naar een vijfde wedstrijd gaat.

Blackhawks - Golden Knights 3-4 (serie: 1-4)

Voor de Chicago Blackhawks is het seizoen wel voorbij. Alex Tuch scoorde vroeg in de derde periode namens Vegas Golden Knights de goal die het 3-3 gelijkspel doorbrak en ervoor zorgde dat Las Vegas zich plaatste voor de volgende ronde. Chicago stond eerder in het duel met 2-0 en 3-2 voor.