Herne vs Tilburg Nagtzaam en Albrecht 170917

18 september 201708:31

Door Joep Meijsen

Morning Skate: structuur, goals en winnende Knights

De Morning Skate heeft vanmorgen aandacht voor de oefenwedstrijden van afgelopen weekeinde, de eerste officiƫle wedstrijd van de Vegas Golden Knights, Daniel Sprong in het trainingskamp en ophef over Jeffrey Lupul.

Tilburg Trappers verloor gisteren...

met 4-2 van Herner EV. 'We liepen tegen te veel straffen aan. Daardoor was het een lastig verhala. We speelden bij vlagen gestructureerd ijshockey en bij vlagen lukte dat niet. Doordat er deze zomer wat jongens zijn vertrokken en nieuwe spelers kwamen, missen we nog de automatismen van voorgaande seizoenen', vertelt captain Ivy van den Heuvel aan Brabants Dagblad.

In de andere oefenwedstrijden...

van Nederlandse teams van gisteren verloor Nijmegen Devils met 3-6 van Diez, klopte Kemphanen het Beneliga-team van Tilburg en was Geleen veel te sterk voor de U20 van Nederland. Korte wedstrijdverslagen staan hier >>>

Ook het Nederlands vrouwenteam...

speelde de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Het Duitse clubteam Bergkamerer BƤren was met 1-4 te sterk in Eindhoven. Het enige Duitse doelpunt kwam van de stick van Bieke van Nes. Lees het uitgebreide wedstrijdverslag hier >>>

De Bulldogs uit Luik...

kennen een sterke voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op zaterdag werd met 5-1 gewonnen van Geleen en op zondag was het team met 2-4 te sterk voor het regionalliga-team uit Neuwied. Komend weekeinde begint voor Luik het seizoen al officieel met de bekerwedstrijd tegen Antwerpen.

Ook Herentals...

oefende dit weekeinde twee keer. Op vrijdag in Heist tegen Antwerpen en een dag later in Leuven tegen de lokale Chiefs. Kurt Vermylen maakte twee samenvattingen met interviews.

In de Oberliga waren nog de nodige..

andere oefenwedstrijden. Zo won Saale Bulls Halle met 6-2 van Selber Wƶlfe, Striepeke, Schmitz, Cameron Gunkel en Ehemann zorgden voor de doelpunten. Leipzig ging in eigen huis na overtime met 2-3 onderuit tegen Deggendorf, Hannover Scorpions was met 2-4 te sterk voor Timmendorfer Strand, Hannover Scorpions was met 0-5 te sterk voor Braunlage en Hamburg was met 2-6 te sterk voor Rostock.

De Golden Knights uit...

Las Vegas wonnen dit weekeinde hun eerste officiƫle oefenwedstrijd. De Vancouver Canucks werden met 9-4 geklopt, tot vreugde van deze fan.

Ook bij de Penguins...

uit Pittsburgh is het trainingskamp begonnen. Zoals verwacht krijgt de in Nederland geboren Daniel Sprong daar de kans een plek in het team te veroveren. Op zijn eerste dag maakte hij indruk, zo schrijft de website van de club. 'We saw glimpses of that incredible skill we all know Daniel Sprong possesses. He scored a shootout goal with a bullet of a shot and set up a regulation goal with some fantastic vision and execution.'

Jeffrey Lupul...

is al bijna een vergeten speler bij de Toronto Maple Leafs, hoewel zijn contract nog steeds doorloopt en hij nog steeds doorbetaald krijgt. Ook dit jaar werd hij bij de medische keuring afgekeurd voor het spelen van een NHL-wedstrijd.Een foto van hem op ski's op Instagram riep dan ook direct vragen op. 'Haha. Failed physical? They cheat, everyone lets them', zo haalt hij uit naar zijn team.

Delen