AL TIL SLB 20190303 101 190330 084000

30 maart 201909:08

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Tijd voor huldigingen

Tilburg Trappers won niet alleen van Selb, maar ontving ook de trofee die hoort bij het kampioenschap in de Oberliga Nord. Nijmegen Devils werd gehuldigd op het stadhuis en in het stadion van NEC. Verder in deze Morning Skate aandacht voor Geleen, voor Nederlanders in het buitenland en de actualiteit vanuit Noord-Amerika.

Tilburg Trappers...

ontving na de overwinning van vrijdagavond op Selb nog de trofee voor het winnen van de Oberliga Nord. Tilburg won vrijdagavond met 5-1 het eerste duel in de best of five. Max Hermens had twee goals en een assist voor de thuisploeg. Lees hier een kort wedstrijdverslag >>>

Natuurlijk zijn er ook weer...

de foto's van fotograaf Arie Leeuwesteijn.

De goals van Max Hermens...

vielen binnen dertien seconden. 'Dat heb ik weleens gedaan toen ik bij de welpen speelde geloof ik.

Maar nog nooit in het eerste team. Vaak wordt na een doelpunt een hele lijn vervangen, maar we stonden net op het ijs en mochten blijven staan. Daardoor was dit mogelijk', vertelt hij aan Brabants Dagblad. Zondag gaat de serie verder in Selb.

Elders in de Oberliga-play-offs..

won Herne verrassend bij de nummer √©√©n van de Oberliga S√ľd, Peiting: 4-5. Brad Snetsinger scoorde twee keer, terwijl Patrick Asselin een goal en drie assists had. Michel Ackers een goal en twee assists. Saale Bulls Halle zorgde voor een daverende verrassing door uit bij Landshut met 3-7 te winnen voor ruim 3500 toeschouwers. Tyler Mosienko had twee goals en een assist, Chris Francis een goal en drie assists. Ook in de vierde wedstrijd kwam de deelnemer uit de Oberliga Nord als winnaar uit de strijd. Hannover Scorpions won thuis in overtime van Starbulls Rosenheim. Met zijn tweede van de avond scoorde Patrick Schmid de winnende goal.

Nijmegen Devils had en bijzonder drukke.

vrijdagavond. De ploeg werd eerst gehuldigd door burgemeester Hubert Bruls op het stadhuis in Nijmegen.

Daarna was er nog een....

ereronde voor de club voor de wedstrijd van de lokale voetbalclub NEC en daarna nog een kampioensfeest.

De regerend lands- en bekerkampioen..

neemt wel afscheid van zijn hoofdsponsor Ahoud Schilders. Dit bedrijf was vanaf 2014 betrokken bij de club en maakte de opmars van het team vanuit de Eerste Divisie terug naar het hoogste niveau en uiteindelijk de eerste hoofdprijzen in tien jaar mee.

Het was Geleen...

dat in een van de spannendste play-off-series van de afgelopen jaren een einde maakte aan de ambities van Nijmegen in de Beneliga. Die ploeg werd vervolgens in een volgende spectaculaire serie uitgeschakeld door Herentals. De club is inmiddels begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In een interview op de eigen site werd deze week gemeld dat Yan Turcotte waarschijnlijk bij de club blijft. Hij is komend jaar statusspeler en kan de plek van de afscheidende Glenn Backx overnemen in de defensie van de club.

Het ziet er somber uit..

voor Steve Mason en de Rapperswil-Jona Lakers. De thuiswedstrijd tegen Davos werd met 3-5 verloren, waardoor de ploeg nu op 0-2 achter staat in de best-of-seven voor lijfsbehoud op het hoogste niveau in Zwitserland. Steve Mason keerde terug in de opstelling van zijn club en pakte een assist mee.

Voor Daniel Sprong...

en Anaheim was het ook een nacht om te vergeten met een 1-6 nederlaag bij de Calgary Flames. Sprong kreeg 13,50 minuten aan ijstijd en was -3 tijdens de avond.

In de NHL...

claimen steeds meer teams een plek in de play-offs. Vannacht was het de beurt aan de Vegas Golden Knights en de St. Louis Blues. Dat was het gevolg van het verlies in een shootout van de Arizona Coyotes tegen de Colorado Avalanche. Vooral voor St. Louis is dat opmerkelijk. De club was op 3 januari nog de nummer laatst in de NHL. Sindsdien pakten ze punten in 34 van de 38 wedstrijden. Het is de zevende plaatsing voor de play-offs in de laatste acht jaar voor St. Louis. Vegas stond vorig jaar in zijn eerste jaar direct in de finale en krijgt nu de kans dat te verbeteren.