Morning Skate Bill Torrey

4 mei 201808:17

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Toeschouwers, de WK-start en de architect van de Islanders

Welkom bij de Morning Skate. Het WK in Denemarken begint vandaag, de NHL-play-offs gaan door, Daniel Sprong heeft zijn eigen plek in de Penguins-kleedkamer, het WK in Tilburg trok bijna tienduizend toeschouwers, Dani Bindels ondertekent een profcontract en de architect achter de vier Stanley Cups van de New York Islanders is overleden.

Antwerp Phantoms...

heeft een nieuwe coach. Het gaat om de 50-jarige oud-speler Gert Peeters, die in het verleden betrokken was bij de nationale jeugdploegen van België. Peeters volgt Buck Rombouts op waarvan afgelopen week bekend werd dat hij op privéredenen stopt bij de Belgische formatie.

Lees het hele bericht hier >>>

Het WK in Tilburg heeft...

vorige week bijna tienduizend toeschouwers getrokken, wat ruim meer is dan de verwachting vooraf. Dat vertelt Rob van Rijswijk in een evaluatie van het toernooi op de site 013sport. Van Rijswijk is vooral trots op de grote groep vrijwilligers. 'Ik sta er altijd weer van te kijken hoeveel mensen aan zo’n evenement meewerken. Als je dan ziet hoe ongelofelijk goed deze groep heeft samengewerkt en vorm heeft gegeven aan dit WK, dan kan ik niks anders zeggen dat ik apetrots op ze ben.'

Lees hier het hele verhaal >>>

Eaters Geleen doet mee aan..

de Rabobank ClubkasCampagne. Rabobank stelt €200.000 ter beschikking voor het verenigingsleven in de regio rond Geleen en leden van de lokale Rabobank mogen meestemmen naar welke clubs de opbrengst gaat.

Lees er hier meer over >>>

Dani Bindels...

de negentienjarige aanvaller uit Geleen, heeft een profcontract ondertekend bij de Kölner Haie. Bindels heeft zijn Nederlandse nationaliteit ingeruild voor de Duitse en speelt al jaren voor de jeugd van de club. Afgelopen jaar speelde hij onder meer voor Moskitos Essen en Frankfurt Löwen. Hij krijgt een zogenoemde förderlizenz, wat betekent dat hij zowel in Keulen (DEL) als Frankfurt (DEL2) kan worden ingezet. De geboren Nederlander debuteerde dit seizoen voor de U20 van Duitsland. Op het WK in Division 1A had hij een goal en een assist in vijf wedstrijden.

Vanavond speelt..

Fort Wayne de vierde wedstrijd in de serie tegen Toledo in de play-offs van de ECHL. Captain Jamie Schaafsma geeft in de lokale krant zijn analyse van de reden waarom de club 2-1 achterstaat in de best-of-seven. 'We'll look at the film and see where our mistakes lie. Some of it is with our decisions with the puck. Turnovers are obviously a big thing in hockey – everyone knows that – but when we turn the puck over, they've capitalized a few times. Puck management is a huge thing for us. We've made a few mistakes and they've made us pay.'

Voor de wedstrijd van vannacht..

was er speculatie in de media in Pittsburgh dat Daniel Sprong in de opstelling zou staan. Rondom de morning skate van de Penguins groeide deze gedacht aangezien er twee nieuwe plekken waren klaargemaakt in de kleedkamer, inclusief naamplaat. Eentje voor nummer 16 Jooris en een voor nummer 41 Sprong. Beide spelers deden ook mee aan de morning skate. De lokale krant vroeg coach Mike Sullivan in ieder geval naar de ontwikkeling van Sprong. 'Obviously his shot is one of his biggest assets, his scoring ability, he’s a dangerous scorer. He’s improved in his overall two-way game. We’ve talked a lot with Daniel about puck support, supporting the puck, coming closer to it, the spacing between him and his linemates and how to support the puck in that aspect of his game.'

Lees het hele verhaal hier >>>

Vandaag begint in Denemarken..

het WK ijshockey. De eerste twee wedstrijden beginnen vanmiddag om kwart over vier. Rusland, met onder meer Pavel Datsyuk, Artyom Anisimov, Mikhail Grigorenko en Yevgeni Dadonov in de opstelling, neemt het in het eerste duel op tegen Frankrijk. De Fransen kunnen onder meer rekenen op Yohann Auvitu en Stéphane Da Costa. De andere wedstrijd om kwart over vier is de kraker tussen de Verenigde Staten en Canada. Laatstgenoemde ploeg kan beschikken over klinkende namen als Connor McDavid, Ryan Nugent-Hopkins, Jordan Eberle en Aaron Ekblad. Vrijwel de volledige selectie speelde dit seizoen in de NHL. Patrick Kane en Johnny Gaudreau zijn twee van de topnamen in de opstelling van de VS. Dat is een wedstrijd om écht naar vooruit te kijken.

Ook vanavond zijn er...

twee wedstrijden. Zweden speelt, met Oliever Ekman Larsson, Mikael Backlund, Gustav Nyquist, Rickard Rakell en Mika Zibanejad tegen Wit-Rusland. Bij die laatste ploeg staat Alexander Materukhin in de opstelling, die ooit in het shirt van OekraĂŻne tegen Nederland speelde. Duitsland neemt het in andere duel op tegen gastland Denemarken. Beide wedstrijden beginnen om kwart over acht.

De voormalige general manager...

van de New York Islanders in de glorietijd van de club begin jaren tachtig, Bill Torrey, is op 83-jarige leeftijd overleden. Hij geldt samen met coach Al Arbour als de architect van het succes van de club die vier Stanley Cups op rij won. Later was hij betrokken bij de Florida Panthers, die vrijwel direct na toelating tot de NHL succesvol werden.

De New York Post heeft een mooi portret >>>

Jake Guentzel..

scoorde twee keer voor de Pittsburgh Penguins die met 3-1 wonnen van de Washington Capitals en daarmee de serie weer in evenwicht brengen, 2-2. Evgeni Malkin scoorde het winnende doelpunt en Matt Murray maakte twintig saves.

Ook de serie tussen..

de Nashville Predators en de Winnipeg Jets is weer in evenwicht. Het vierde duel in de serie werd vannacht met 2-1 gewonnen door de Predators, die Ryan Hartman en PK Subban zagen scoren en Pekka Rinne 32 saves zagen maken. Zaterdag volgt het vijfde duel in Nashville.