Sit 3198541 1280

19 maart 202007:42

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Toeschouwersgroei, positieve Senator en ook de KHL op slot

De Morning Skate heeft vanmorgen onder meer aandacht voor de toeschouwersaantallen in Europese competities, de eerste speler in de NHL die positief is getest voor het coronavirus, het afscheid van een legende in Berlijn, verschuivingen in de Oberliga en de ontwikkelingen rond de play-offs in de KHL.

Om maar met iets...

leuks te beginnen, de toeschouwersaantallen voor ijshockey in Europa blijven groeien. De door de IIHF geïdentificeerde top-11 competities zagen allemaal groei in de gemiddelde aantallen. Zwitserland blijft met ruim zevenduizend toeschouwers de nummer één in Europa. De DEL zag een groei van 5 procent en is nu de nummer twee, vlak voor de KHL. SC Bern is met een gemiddeld toeschouwersaantal van 16.237 de nummer één van Europa, gevolgd door SKA St. Petersburg (13.598) en de Haie uit Keulen (13.333).

Lees hier het complete overzicht van de honderd clubs met de meeste toeschouwers >>>

Een speler van de Ottawa Senators...

heeft positief getest voor het coronavirus. De club noemt geen naam, maar stelt dat de symptomen mild zijn en dat de speler in kwestie geïsoleerd is. De senators speelden hun laatste wedstrijd op 11 maart tegen de LA Kings, een dag later werd het seizoen opgeschort. De Senator is het eerste bekende geval van besmetting in de NHL.

Dit leidt direct tot..

maatregelen bij laatste twee tegenstanders van Ottawa tijdens het seizoen. Dit is de officiële verklaring van de Anaheim Ducks. Iets soortgelijks is ook door de LA Kings gepubliceerd.

Door het coronavirus...

moeten we ook langer wachten op de naam van de nieuwste ploeg in de NHL, het team in Seattle dat in 2021/22 zijn entree in de competitie gaat maken. Eerder was aangekondigd dat dit voor 31 maart van dit jaar zou gebeuren.

Ook in Rusland gaat...

de ijshockeycompetitie op slot. In eerste instantie was er uitstel van een week om tot een nieuw schema te komen, maar nu wordt alles in ieder geval tot 10 april stilgelegd. Twee teams hebben zich eerder al helemaal teruggetrokken: Jokerit Helsinki en Barys Nur-Sultan.

Ook in major junior...

in Canada voorlopig geen ijshockey. De QMJHL in Quebeck schrapte eerder deze week al het restant van het reguliere seizoen. De andere twee competities volgden gisteren. De Western Hockey League speelt de laatste 54 wedstrijden van het wedstrijdschema niet en bij de Ontario Hockey League geldt dit voor 56 wedstrijden. Vorige week al werden de competities stilgelegd. De commissioners van de liga's hopen dat de play-offs nog wel gespeeld kunnen worden.

Wordt er dan nergens meer...

gespeeld? Jawel, in Wit-Rusland.

In Duitsland is het grote nieuws...

dat André Rankel de Eisbären in Berlijn gaat verlaten. De 34-jarige aanvaller speelde meer dan duizend wedstrijden voor de club (inclusief vriendschappelijk en jeugd), was de aanvoerder van de ploeg, werd zeven keer kampioen van Duitsland met de Eisbären en is met 246 doelpunten in 865 wedstrijden de eeuwige topscorer van de club. Hij speelde ook 134 interlands.

In de Oberliga moet...

Rostock Piranhas op zoek naar een nieuwe coach. Christian Behncke heeft nieuw werk gevonden in Bremerhafen en kan dit niet meer combineren met het parttime coachen van een team in Rostock. Tegen Eishockeynews vertelt hij graag actief te willen blijven als coach in de Oberliga, maar alleen als dit op fulltime basis kan.

Herner EV...

neemt afscheid van vijf spelers. De nummer twee uit de Oberliga Nord gaat niet verder met import Anthony Calabrese en biedt ook Julius Bauermeister, Lukas Schaffrath, Max Pietschmann en Artjom Alexandrov voor komend seizoen geen nieuw contract aan. De Saale Bulls hebben het contract van verdediger Eric Wunderlich verlengd en zien verdediger Vojtech Suchomer vertrekken. Hannover Indians heeft de 24-jarige Finse Duitser Santeri Ovaska gecontracteerd, die afgelopen seizoen uitkwam voor Sonthofen in de Oberliga Süd.

Twee dagen geleden...

werd al bekend dat de internationale ijshockeyfederatie IIHF ook de Division I-toernooien die gespeeld zouden worden in Slovenië en Polen van de kalender heeft gehaald.

Lees hier het complete bericht >>>