Morning Skate Kroonprins Denemarken 2017

15 mei 201708:32

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Toeschouwersrecords, Beach Boys en een kroonprins

Goedemorgen ijshockeyfans. In de Morning Skate vandaag aandacht voor een nieuwe speler van Nijmegen, ruzie over een bijnaam in de Oberliga, toeschouwersrecords bij het WK en de Anaheim Ducks slaan terug in de serie tegen Nashville.

Nijmegen heeft...

gisteren de naam van een derde nieuwkomer in de selectie voor komend seizoen bekendgemaakt. Het gaat om de 19-jarige Luuk Lambregts uit Den Bosch, die vorig jaar bij Tilburg in de Beneliga speelde. Het hele bericht staat hier >>>>

Timmendorfer Strand...

tegenstander van Tilburg in de Oberliga moet zijn bijnaam Beach Boys laten vallen. De club uit de strandplaats staat al tientallen jaren zo bekend in de Duitse ijshockeywereld, maar werd pas vorig jaar officieel als naam geadopteerd. Dat is in het verkeerde keelgat geschoten van platenmaatschappij Brother Records uit Beverly Hills dat de gelijknamige band vertegenwoordigd. De naam moet nu weg uit het logo, van de website, van de fanartikelen, van het shirt, van de hal en de e-mailadressen. Kortom de naam Beach Boys is komend seizoen nergens meer te bekennen. De club kiest echter niet voor een nieuwe nickname omdat iedereen de club toch als de Beach Boys kent. Wouldn't it be good?

Anaheim Ducks...

sloeg terug in het tweede duel tegen Nashville Predators. Nick Ritchie scoorde de winnende goal met een vlammend schot uit de pols in de 5-3 overwinning voor de Ducks vannacht. Daarmee staat het weer 1-1 in de serie, die nu naar Nashville verhuist. Het derde duel staat voor dinsdagnacht op het programma.

De organisatie van het WK...

juicht over de toeschouwersaantallen. In totaal hebben 431.000 toeschouwers de eerste 42 van de 64 wedstrijden bekeken. Keulen trok tot nu toe 282.000 toeschouwers, Parijs 149.000. Afgelopen zaterdag in Keulen kwamen liefst 55.239 toeschouwers naar de wedstrijden in Keulen, dat is het hoogste aantal ooit bij een ijshockey-WK in de moderne tijd met indoor-arena's. Daarbij worden speciale dagen, zoals de buitenwedstrijd in het stadion van Schalke in 2010, buiten beschouwing gelaten.

Volgend jaar is het WK in..

Denemarken. Speelsteden zijn Herning en Kopenhagen. Het thuisland speelt zijn wedstrijden in Herning, terwijl Zweden de wedstrijden in Kopenhagen speelt. Daarmee moet het voor de fans uit dat land aantrekkelijk worden om naar het WK te komen. Beschermheer van het WK is kroonprins Frederik, die tijdens de persconferentie aangaf ijshockey geweldig te vinden. Zelf is hij er echter niet zo goed in. 'Ik heb het een keer geprobeerd, maar kan gewoon niet goed genoeg schaatsen', zei hij.

Op het WK zelf...

gaat gastheer Frankrijk de kwartfinales niet halen. De ploeg speelde een sterk WK, maar ging zondag zelf onderuit met 2-5 tegen Tsjechië en zag vervolgens dat Finland van een 2-0 achterstand tegen Zwitserland terugkwam voor een overwinning in overtime. De winnende goal kwam van Valtteri Filppula.

In de andere poule..

won de Verenigde Staten met 1-6 van Slowakije en klopte Zweden een verrassend sterk Denemarken met 2-4.

Meer versterking..

voor het team van de Verenigde Staten. Kevin Hayes en Brady Skjei van de New York Rangers komen het team versterken voor de kwartfinales.

Daarmee beginnen de kaarten...

geschud te worden in het WK. Vandaag enkele cruciale wedstrijden voor zowel de kwartfinale als degradatie. Na dinsdag is alles duidelijk, dan worden zes wedstrijden gespeeld, waaronder de kraker tussen Duitsland en Letland.

Programma voor vandaag:

16.15 uur Denemarken - Italië
16.15 uur Canada - Noorwegen
20.15 uur Rusland - Letland
20.15 uur Frankrijk - Slovenië

Alle highlights en livestreams via deze link >>>

En dit is nu...

de stand.

En als toetje nog...

De beste momenten in de geschiedenis van Game 7-wedstrijden in de NHL-play-offs. Althans volgens Tim & Sid.

Fotocredit

Foto: Twitter IIHF

Delen