Trappers vs Hannover 03

11 januari 201908:22

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Toppers, adrenaline en 300e goal

Vanavond staan er toppers op het programma in zowel de Oberliga Nord als de Beneliga. Daarnaast wordt in Nijmegen een generale repetitie voor de bekerfinale gespeeld, vertelt RJ Reed hoe hij de halve finalewedstrijd tegen Heerenveen heeft beleefd en bereikt John Tavares een persoonlijke mijlpaal.

Een absolute topper...

in de Beneliga vanavond om 21.15 uur in Herentals. De nummers één en twee van de competitie komen elkaar tegen om onderling te strijden om de koppositie. Herentals heeft één punt voorsprong op de ranglijst op Geleen en een wedstrijd minder gespeeld. Eaters deed het afgelopen weekeinde zonder Vadim Gyesbreghs en Yan Turcotte, maar zij zijn vermoedelijk dit weekeinde weer speelklaar voor de topper tegen Hyc. De vorige ontmoeting tussen de twee teams, begin december, was een buitengewoon spannende. Herentals werkte in de tweede periode een 4-2 achterstand weg om de wedstrijd in overtime te winnen via een goal van Preston Shupe. De wedstrijd in Herentals begint om 21.15 uur.

Ook in de Oberliga...

een absolute topper. Tilburg Trappers stuit op rivaal Hannover Scorpions, de ploeg die het Trappers vorig jaar in de play-offs zo lastig maakte. De nummers één en twee van de Oberliga Nord tegen elkaar. Trappers heeft een marge van negen punten ten opzichte van Hannover. Scorpions is wel in topvorm, de ploeg won acht duels op rij. De club put verder moed uit de terugkeer van Marian Dejdar in de opstelling. Het is het tweede bezoek van Trappers bij de club uit de Hanzestad dit seizoen. Het eerste duel werd in overtime verloren. Trappers doet het nog zonder doelman Ian Meierdres. De wedstrijd in Hannover begint vanavond om 20.00 uur.

Foto: Arie Leeuwesteijn

De wedstrijd tussen Nijmegen en...

Den Haag won afgelopen woensdag behoorlijk aan belang toen Nijmegen zich plaatste voor de bekerfinale. Het is nu feitelijk een preview van die wedstrijd. Het wordt interessant om te zien hoe Devils zich heeft hersteld van de emotionele wedstrijd op woensdagavond. Het is tevens het duel tussen de nummers vijf en zes uit de Beneliga, waarbij er slechts drie punten verschil zitten tussen de twee ploegen. Bij Devils is Jim Gudden na zijn schorsing weer speelgerechtigd, maar moet Nick de Jong nog een wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Nijmegen won beide duels tegen Den Haag in de bekercompetitie. In eigen huis gebeurde dat met een 4-2 zege, met een winnend doelpunt van RJ Reed. Het duel begint om half negen in het Triavium in Nijmegen. Kaartverkoop via Ticketpoint >>>

In de Beneliga vandaag...

ook het duel tussen Zoetermeer Panters en Antwerpen Phanthoms. Laatstgenoemde club, die afscheid nam van enkele spelers, staat onderaan in de Beneliga en verloor afgelopen weekeinde met liefst 18-1 van Herentals. Panters verloor zijn wedstrijden tegen Den Haag en Luik. Voor Panters is het een goede gelegenheid om zich te mengen in de strijd om de laatste plek in de play-offs, waar Amsterdam en Mechelen de concurrenten zijn. Zoetermeer heeft één punt minder dan de nummers acht en negen van de liga, maar respectievelijk één en vijf wedstrijden minder gespeeld. Het duel begint vanavond om 20.45 uur in het Silverdome. Kaartverkoop via Ticketmaster >>>

De U18-vrouwen...

vervolgen hun WK in Dumfries vanmiddag. Op het programma staat de bijzonder lastige ontmoeting met Frankrijk, dat tot nu toe ongeslagen is in het toernooi. Nederland verloor zijn eerste drie wedstrijden. Frankrijk won die en incasseerde tot nu toe geen enkel tegendoelpunt. Het duel begint om 17.30 uur Nederlandse tijden is (tegen een kleine vergoeding) live te volgen. Of en hoe Nederland aan degradatie kan ontsnappen hangt af van de eigen resultaten en de uitslag van het duel tussen de Britse meiden en China.

Bij Nijmegen speelde...

de terugkeer van aanvaller RJ Reed een belangrijke rol in de overwinning op Heerenveen van afgelopen woensdag waarmee de club zich voor het eerst in tien jaar plaatste voor de bekerfinale. De Canadees miste de afgelopen weken wedstrijden door een blessure aan zijn hand en speelde met een ingetapete hand. 'Om eerlijk te zijn heb ik door de adrenaline weinig gevoeld van mijn hand. Door de energie kon ik me er doorheen slaan. Dat we gewonnen hebben, is nu het enige dat telt', vertelt hij in dagblad De Gelderlander.

Zelf wees Reed naar...

een ander als ster van de beslissende halve finale, doelman Deniz Mollen. 'Tegen Flyers was onze goalie de absolute uitblinker. Als hij niet een aantal cruciale reddingen had verricht, hadden we nooit gewonnen. De volgende wedstrijd is een ander de held. Ik sta voorin om te scoren', vertelt hij aan de krant.

Linesman Joep Leermakers...

komt dit weekeinde in actie bij de finale van de Continental Cup. Hij is afgereist naar Belfast voor het driedaagse toernooi met naast de lokale Belfast Giants ook ploegen uit Kazachstan, Polen en Wit-Rusland als deelnemers.

In de Belgische krant..

Het Laatste Nieuws vertelt de 33-jarige wielrenner Zdenek Stybar wat hij gaat doen als hij dit jaar weer geen koers wint. 'Dan ga ik opnieuw ijshockey spelen. Toen ik twaalf was, was ik daar goed in. Ik heb zelfs getwijfeld of ik renner ging proberen worden of ijshockeyspeler.' Als renner is hij overigens erg succesvol, met afgelopen jaar een reeks finishes in de top tien van klassiekers. Maar hij won geen wedstrijd.

Het blijft matig gaan..

met de Anaheim Ducks van Daniel Sprong. De ploeg verloor eerder deze week met 2-1 van Ottawa. Laatstgenoemde club doorbrak daarmee een serie van negen wedstrijden zonder winst. Anaheim is 0-6-3 in zijn laatste drie wedstrijden. Sprong stond in het duel 15.38 minuten op het ijs en had drie schoten op doel. Vannacht een voor Sprong bijzonder interessante wedstrijd. Zijn vorige club Pittsburgh komt op bezoek in het Honda Center.De fansite Pensburgh.com blikt terug op de trade begin december die Sprong veranderde van een Penguin in een Duck >>>

John Tavares...

scoorde vannacht zijn driehonderdste doelpunt in de NHL. Hij deed dit in de overwinning van de Toronto Maple Leafs op de New Jersey Devils.

Het was ook geen...

verkeerde avond voor Connor McDavid. Tegen de Florida Panthers scoorde hij met nog acht seconden te gaan de gelijkmaker en nam vervolgens ook nog het beslissende penaltyshot voor zijn rekening.

Delen