Trappers vs Scorpions 2018 duel

15 februari 201908:05

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Toppers, uitleg en meedoen om medailles

In de Morning Skate kijken we op deze vrijdag vooruit naar de topper in de Oberliga tussen Trappers en Scorpions en naar twee boeiende duels in de Beneliga. Verder legt Jurryt Smid uit waarom hij voor Nijmegen heeft gekozen, vertelt Kayleigh Hamers over haar bestaan in Zweden en Lisa Daams over de kansen van het vrouwenteam bij het WK in Peking. Tenslotte is er ook nog een bijzondere Valentijn voor Mitch Marner van de Maple Leafs.

Tilburg Trappers (Oberliga) - Hannover Scorpions

Tilburg Trappers treft vanavond om 20.00 uur in eigen hal de Hannover Scorpions. Een beetje een vreemde wedstrijd, want fans van de uitploeg zijn vanwege problemen in het verleden niet welkom, wat erg ongewoon is in het Duitse ijshockey. Het is echter ook vooral de wedstrijd tussen de nummers één en twee van de Oberliga Nord. Scorpions staat op de ranglijst zeven punten achter Tilburg met een wedstrijd meer gespeeld. Het is de laatste confrontatie tussen deze twee teams in de reguliere competitie dit seizoen. Op 11 januari stonden deze twee teams voor het laatst tegenover elkaar. Toen won Trappers in Hannover met 3-4 in overtime. Kilian van Gorp scoorde toen in de extra tijd het winnende doelpunt. Tilburg won vorig weekeinde zijn beide wedstrijden, waaronder een krappe 5-4 zege in eigen huis tegen Leipzig. Diezelfde ploeg werd twee dagen later in eigen huis door Scorpions, dat ook beide ontmoetingen won, met 2-5 aan de kant gezet.

Foto: Arie Leeuwesteijn

Unis Flyers Heerenveen - Cairox Hijs Hokij Den Haag

Vorig jaar gingen de wedstrijden tussen Heerenveen en Den Haag om de knikkers. De drie hoofdprijzen in de Beneliga en Nederlandse competitie werden beslist in onderlinge duels tussen deze twee clubs. In het voorlaatste speelweekeinde van de Beneliga dit seizoen is het een duel tussen de nummers drie en zes van de ranglijst, waarbij Den Haag een gat van zes punten en een wedstrijd te overbruggen heeft richting nummer vijf Nijmegen en Heerenveen nog altijd zicht heeft op de eerste plek van de ranglijst na de reguliere competitie. Flyers staat één punt achter Herentals en Geleen met respectievelijk één en drie wedstrijden minder gespeeld. Als het resultaat elders de juiste kant op valt voor Heerenveen, kunnen de Friezen de avond afsluiten als koploper. Op 4 januari van dit jaar stonden deze twee ploegen voor het laatst tegenover elkaar. In De Uithof werd het toen 2-3 in het voordeel van Flyers. Het winnende doelpunt werd toen in de slotfase van de tweede periode gescoord door Adam Bezak. Het duel in Thialf begint vanavond om 20.00 uur.

Ahoud Devils Nijmegen - Era Renomar Hyc Herentals

Kersvers bekerwinnaar Nijmegen krijgt vrijdagavond koploper Herentals op bezoek. Devils gaf recent de organisatie van de Final Four terug aan de ijshockeybond, waarna de opzet van die competitie werd aangepast. Als Devils alsnog de halve finale in eigen stadion wil spelen zal het Heerenveen of Geleen moeten achterhalen op de ranglijst. Devils staat weliswaar acht punten achter op Geleen, maar heeft ook drie wedstrijden minder gespeeld en dus minder verliespunten. Een zege op Herentals op vrijdagavond zou Devils een goed stuk op weg helpen naar het thuisvoordeel. Op de achtergrond speelt ook het thuisvoordeel in de eerste ronde van de Beneliga-play-offs nog een rol. Nijmegen staat drie punten achter nummer vier Luik, met twee wedstrijden minder gespeeld. Hyc op zijn beurt is bezig met een ijzersterk seizoen, maar voelt steeds de hete adem in de nek van andere teams. Eaters staat in punten gelijk, maar heeft twee wedstrijden meer gespeeld, Flyers een punt minder maar ook een wedstrijd minder. Voor coach Jeffrey van Iersel van Herentals is het een terugkeer in het stadion waar hij vorig jaar nog als hoofdcoach in de bank stond. De teams kwamen elkaar eerder eind november tegen in Herentals. Toen won Hyc met 5-2, waarbij Shupe Preston en Mitch Morgan ieder twee keer scoorden namens Herentals.

Jurryt Smid...

legt in AD uit waarom hij ervoor heeft gekozen om komend seizoen de overstap naar Nijmegen te maken. 'Ik heb met meerdere clubs gesproken, ook met Hijs, en Devils Nijmegen heeft gewoon het beste verhaal. De club is ambitieus en kan ook prijzen winnen. Bovendien speelt mijn beste vriend Levi Houkes bij Nijmegen en wil ik graag weer met hem samenspelen.'

Hij had wel liever...

gezien dat het nieuws pas na het seizoen naar buiten was gekomen, maar het was Den Haag dat besloot om het direct na de bekerfinale bekend te maken. 'Ik had het liever anders gezien, omdat het voor onrust zorgt. We zitten nog volop in het seizoen en hebben met de verloren bekerfinale in mijn ogen een prijs verspeeld. Ik wil me daarom vooral focussen op het winnen van de landstitel en de Beneliga', aldus Smid in de krant.

Vrouweninternational Kayleigh Hamers..

kwam deze week aan het woord in Brabants Dagblad. De 21-jarige Tilburgse speelt en werkt in Zweden. Ze was echter voor de dubbele oefeninterland tegen Polen tijdelijk terug in Nederland. In Zweden speelde ze inmiddels 150 wedstrijden voor haar club. SDE HF moet in de nacompetitie strijden tegen degradatie, het vierde jaar op rij voor de ploeg. 'Mochten we eruit vliegen, dan verhuis ik naar een ander team. Ik ben in Zweden om op het hoogste niveau te spelen. Ik verwacht dat we het deze keer opnieuw overleven.'

Lisa Daams kwam...

aan het woord in Eindhovens Dagblad. Ze blikt daarin alvast vooruit naar het wereldkampioenschap in Peking begin april. Ze denkt dat Nederland daar best kans heeft om de promotie van afgelopen jaar een succesvol vervolg te geven. We hebben al eens gewonnen van de landen die we in Peking tegenkomen, We doen mee voor de medailles. Als alles meezit, kunnen we het toernooi ook winnen.'

Het was een onrustige...

week in Anaheim voor de Ducks. De ploeg van Daniel Sprong breidde de losing streak uit naar zeven wedstrijden en ontsloeg daarna coach Randy Carlyle. General manager Bob Murray besloot geen andere coach in dienst te nemen voor de rest van het seizoen, maar zelf plaats te nemen in de bank. Dat leidde in zijn eerste wedstrijd direct tot een winstpartij. Donderdag werden de Vancouver Canucks met 1-0 verslagen. De als starter debuterende Kevin Boyle maakte als goalie 35 saves voor zijn eerste shutout. Jakob Silfverberg scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. Het was de eerste overwinning voor Anaheim op eigen ijs sinds 12 december vorig jaar. Daniel Sprong had 12.31 minuten aan ijstijd, waarvan bijna drie minuten op de powerplay, maar kwam niet tot een schot.

Andrew Schembri...

ooit actief voor Eindhoven en Zoetermeer heeft zijn contract bij Deggendorfer SC in de DEL2 met twee jaar verlengt. De inmiddels 36-jarige aanvaller is al zeven jaar actief voor de club en heeft in 28 wedstrijden veertien goals en tien assists.

Hannover Indians...

heeft het contract met coach Lenny Soccio verlengt. Hoe lang het contract met de Duits-Canadese oud-international gaat doorlopen is niet bekend. Volgens de club gaat het om een verlenging voor de lange termijn. Soccio is bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdcoach bij Indians, daarvoor was hij actief voor Preussen Berlin en Hannover Scorpions, ook allemaal in de Oberliga.

Herner EV...

heeft de benodigde stukken ingeleverd om in aanmerking te kunnen komen voor promotie naar de DEL 2. De club uit de grensstreek staat op dit moment op de zesde plaats van de Oberliga Nord en is daarmee waarschijnlijk een deelnemer aan de play-offs. De kampioen van de Oberliga promoveert in principe naar de DEL2, tenzij Tilburg voor het vierde jaar op rij kampioen wordt. Dan promoveert de verliezende finalist, mits deze aan de voorwaarden van de DEL2 voldoet.

Leafs-aanvaller...

Mitch Marner maakte de dag van een jonge Leafs-fan onlangs compleet door haar uitnodiging om haar Valentijn te zijn aan te nemen.

Delen