Tilburg Trappers vs Hannover Scopions 05-01-2021: Kevin Bruijsten voor het doel.
Tilburg Trappers vs Hannover Scopions 05-01-2021: Kevin Bruijsten voor het doel. — © Arie Leeuwesteijn

19 januari 202107:21

Door Joep Meijsen

Morning Skate: topscorers, een doorstart en een verschuiving

In de Morning Skate vanmorgen aandacht voor de topscorers in de Oberliga Nord, het programma voor de komende week, de beslissing van de IIHF om het WK weg te halen uit Wit-Rusland en meer.

Hannover Scorpions en Hamburg...

Crocodiles domineren de topscorerslijst in de Oberliga Nord. Patrick Schmidt is met 46 punten in 23 wedstrijden de huidige topscorer van de competitie. Hij scoorde twaalf doelpunten. Zijn teamgenoot Dominik Lascheit heeft in 21 wedstrijden 44 punten verzameld, terwijl Thomas Zuravlev van Crocodiles na 20 wedstrijden op 38 punten zit. Ook de topschutter van het seizoen speelt bij Scorpions, Toni Wilenius trof al 22 keer. Patrick Asselin en Richard Mueller van Herne zitten op respectievelijk 19 en 18 doelpunten. Ook Thomas Matheson van Diez-Limburg, ex-Luik, heeft 18 treffers.

Diego Hofland is de topscorer...

bij Tilburg Trapppers. De voormalige DEL-prof heeft 16 goals en 12 assists in 22 wedstrijden. Reno de Hondt zit op 7 goals en 15 assists, terwijl gastspeler Giovanni Vogelaar 9 goals en 12 assists verzamelde. Ties van Soest scoorde al tien keer voor Trappers dit seizoen.

Nijmegen Devils werkt...

zoals gisteren al gemeld aan een doorstart. Tegenover dagblad De Gelderlander geeft aftredend voorzitter Paul Fondse een toelichting. 'De huidige situatie is zo beroerd, dat we niet verder kunnen. Het bestuur wikkelt het faillissement af en laat het daarna over aan een speciaal opgerichte werkgroep, die een nieuwe organisatie wil neerzetten.'

De IIHF heeft uiteindelijk besloten...

om het grote WK toch niet in Wit-Rusland te organiseren. Dat toernooi, de enige nog voorlopig op de agenda, zou gezamenlijk door Letland en Wit-Rusland worden georganiseerd. De druk op de IIHF om niet naar Wit-Rusland te gaan, nam de afgelopen dagen toe. Zo kondigde hoofdsponsor Skoda aan zich terug te trekken als het toernooi door zou gaan. Officieel is 'veiligheid' de reden die door de IIHF Council wordt gegeven.

Lees er hier meer over >>>

Komend weekeinde heeft....

Tilburg Trappers twee thuiswedstrijden op het programma staan. Komende vrijdagavond komt Herne op bezoek en zondagmiddag is het de beurt aan Rostock. Nardo Nagtzaam en EC Peiting spelen vrijdag thuis tegen Blue Devils Weiden en hebben voor zondag een uitwedstrijd bij Eisbären Regensburg op het programma staan. HK Poprad en Mike Dalhuisen spelen thuis tegen Nové Zamky en Jegesmedvek Miskolc. Guus van Nes heeft een dubbel tegen Clarkson op het programma staan voor vrijdag en zaterdag. De ploeg van Van Nes is in de zogenoemde polls die de rankings in college hockey verzorgen gestegen van 11 naar 10.

Vandaag was de verjaardag geweest van...

Ed Kea, de in Weesp geboren verdediger met bijna zeshonderd NHL-wedstrijden op zijn naam zou vandaag jarig zijn geweest. Hij werd op 19 januari 1948 geboren en overleed op 31 augustus 1999 op 51-jarige leeftijd. Hij komt uitgebreid aan het woord in het boek Koud Vuur van Ed van Opzeeland. Vandaag is ook international Stijn Knoop jarig, hij wordt 23 jaar oud en vieren onder meer Andri Salomonson en Willem Gloudemans hun verjaardagen.