Morning Skate Ovechkin juicht

2 mei 201808:16

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Transfers, eerbetoon en comebacks

In de Morning Skate kijken we op deze zonnige woensdagmorgen naar ontwikkelingen in de selecties van Nijmegen, Eindhoven en Heerenveen. Verder nieuwe coaches voor Krefeld, een mooi eerbetoon in de NHL en de ontwikkelingen in de play-offs in de NHL.

Nijmegen Devils...

maakte nog een aantal ontwikkelingen rond de selectie bekend. Zo werden de contracten van Eef Gerritsen, Jake Hendriks, Jay Plamont, Harley Verkroost en Rick Wijnen verlengd, terwijl Jasper Nordemann en Jesse Hendriks maken geen deel meer uit van de selectie. De club heeft nu een selectie van twintig spelers, maar blijft 'waakzaam op mogelijke kansen'.

Lees hier meer over de ontwikkelingen bij Nijmegen >>>

Eindhoven Kemphanen..

heeft de 23-jarige aanvaller Jim Gudden gecontracteerd. Gudden speelde de afgelopen jaren in Tilburg, waaronder 47 wedstrijden in de Oberliga. Hij is na Elia Urlings de tweede speler uit het Beneliga-team van Tilburg dat de overstap maakt naar Eindhoven.

Lees hier meer over Jim Gudden >>>

Ook bij Heerenveen...

ontwikkelingen in de selectie. De club is druk bezig met de samenstelling van de selectie voor volgend jaar, maar maakte gisteren vast bekend dat Yan Turcotte niet terugkeert.

Lees hier meer >>>

De Krefeld Penguine...

een club met ook veel Nederlanders op de tribune, heeft opvolgers gevonden voor coach Rick Adduono. Het gaat daarbij om de dertigers Brandon Reid en Pierre Beaulieu. Reid is een 37-jarige oud-speler van DĂĽsseldorf en Hamburg die recent kampioen van Denemarken werd als coach van Aalborg Pirates. Beaulieu is 35-jaar oud en als assistent en goaliecoach actief geweest voor Klagenfurt en Innsbruck.

Vegas Golden Knights..

vormen hét verhaal in de NHL. De nieuwslezers van het lokale nieuws van Fox kunnen er ook niet objectief onder blijven. Dit is hun live-reactie als ze horen dat Vegas het derde duel in de serie tegen San Jose heeft gewonnen.

Russ Brandon..

de president van de Buffalo Bills en de Buffalo Sabres heeft beide functies met onmiddellijke ingang neergelegd. Hij vertrekt ook uit zijn functie bij Pegula Sports and Entertainment. Volgens de Buffalo News loopt er een onderzoek tegen Brandon vanwege ongeoorloofd gedrag op de werkvloer. Brandon zelf zegt al langer na te hebben gedacht over vertrek bij de sportteams. Kim Pegula, vrouw van eigenaar Terry Pegula, neemt alle functies van Brandon over.

Lees hier het complete verhaal >>>

De Pittsburgh Penguins...

hadden vannacht Brayden Camrud, een overlevende van de busramp met de Humboldt Broncos te gast. Een mooi eerbetoon.

Op het ijs...

verloren de Penguins echter het derde duel tegen de Washington Capitals met 4-3. Alex Ovechkin scoorde het winnende doelpunt met nog iets meer dan een minuut te spelen in de derde periode. Hij pikte zijn eigen rebound op nadat de eerste inzet van de paal terugkwam. Braden Holtby maakte negentien saves voor Washington, dat de derde periode inging met een achterstand van 3-2. De Capitals staan nu met 2-1 voor in de serie.

Winnipeg won een..

doelpuntrijk duel tegen de Nashville Predators met 7-4 om zo op een 2-1 voorsprong te komen in de serie. Dustin Byfuglien en Paul Stastny hadden beiden drie punten. Winnipeg kwam in de wedstrijd met 3-0 achter, maar scoorde vier goals op rij in de tweede periode om het voordeel in de wedstrijd te pakken. Blake Wheeler scoorde uiteindelijk het winnende doelpunt.