AL TIL HAL20190303 114

2 maart 201911:12

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Trappers langs Halle, Finale Final Four en nederlagen

Tilburg Trappers is het laatste speelweekeinde van de reguliere competitie begonnen met een krappe zege op Halle. Verder in deze Morning Skate onder meer aandacht voor de Final Four in Nederland en België, de mogelijkheid dat niemand promoveert uit de Oberliga en Nederlanders in het buitenland.

Tilburg Trappers...

moest in eigen huis vrijdagavond voor ruim 2600 toeschouwers tegen Saale Bulls Halle een 1-3 achterstand wegwerken in de slotfase. Dit lukte uiteindelijk op de valreep. Dertien minuten voor tijd zorgde Nardo Nagtzaam voor de aansluitingstreffer, met nog drie minuten te gaan was het Ivy van den Heuvel die de gelijkmaker scoorde en tien seconden later lag de winnende treffer al in het mandje. Ryan Collier scoorde deze treffer. Jordy van Oorschot scoorde het openingsdoelpunt van Tilburg en pikte ook nog twee assists op.

Fotograaf Arie Leeuwesteijn..

was bij de wedstrijd en maakte onderstaande fotoserie.

In de stand..

staat Tilburg nog altijd bovenaan met 115 punten uit 47 wedstrijden. Tilburg houdt het aantal nederlagen door de comeback dit seizoen beperkt tot negen, al werd in vijf gevallen pas in overtime verloren en dus wel een punt gepakt. Hannover Scorpions is met 102 punten de nummer twee op de lijst, gevolgd door Indians op 97 punten. Scorpions won in eigen huis met 7-3 van Herne, terwijl Indians iet in actie kwam.

Trappers sluit de..

reguliere competitie zondagavond met een uitwedstrijd in Herne, de ploeg die dus verloor van Hannover Scorpions op vrijdag. Herne staat op de zesde plaats van de ranglijst.

Het blad Eishockeynews...

meldt dat Duitse fans vrezen voor een Oberliga-finale tussen Tilburg en Peiting. Eerstgenoemde club mag niet promoveren naar de DEL2, terwijl Peiting zich niet heeft aangemeld voor een licentie en dus niet wil promoveren. In het geval van een finale tussen deze twee clubs, de twee nummers één uit de Oberliga's, zou de degradant uit DEL2 zijn plek behouden. In totaal hebben liefst tien clubs uit de Oberliga's Nord en Süd zich aangemeld voor deelname aan de DEL2. Die moet echter eerst wel sportief worden afgedwongen door een kampioenschap of een verloren finale tegen Tilburg.

Gisteren waren er...

de halve finales van de Final Four om het Kampioenschap van Nederland. Deze werden vanwege omstandigheden in het stadion van de hoogst geklasseerde ploeg gespeeld en twee keer won de uitploeg. Dit betekent dat de finale om het kampioenschap komende woensdag om 20.30 uur gaat tussen de nummers vijf en zes van de ranglijst in de Beneliga. Het is tevens een herhaling van de bekerfinale van eerder dit jaar: Den Haag tegen Nijmegen.

Eaters vs Hijs 2019 kans Alan van Bentem
Eaters vs Hijs 2019 doelpunt vieren eaters

Den Haag...

boekte een krappe 4-5 zege op Geleen. Eaters verkleinde de achterstand in de slotfase nog van 2-5 naar 4-5, maar slaagde er niet in om de gelijkmaker te scoren. Eerder in het duel vielen er zes goals in een knotsgekke openingsfase. Klik hier voor het wedstrijdverslag >>>

Foto's: Lex Eckhardt

PNF 2110
PNF 2488

Nijmegen...

plaatste zich ten koste van Heerenveen. Flyers kwam in de eerste periode op een 2-0 voorsprong, zag Devils in het middenstuk langszij komen en pakte uiteindelijk in de slotperiode de overwinning. Klik hier voor het wedstrijdverslag >>>

Foto's boven: Paul Nicolaassen

Foto's onder: Pieter-Jord Hovenga

PJH 0611
PJH 0669

Daniel Sprong kwam...

met Anaheim in actie tegen de Vegas Golden Knights, maar verloor op 1 maart met 3-0. De geboren Amsterdammer had ruim 12,5 minuut aan ijstijd, had zes schoten, maar geen punten. Met zes schoten was hij de leidende speler in zijn team. De forward kwam uit op -1. Sprong scoorde op 2 februari tegen Winipeg voor het laatst. Sindsdien speelde hij negen wedstrijden zonder punten.

Ook voor Mike Dalhuisen..

en Bad Nauheim was er geen succes. De thuiswedstrijd tegen Kaufbeuren werd met 0-3 verloren. Dalhuisen keerde wel terug in de opstelling van de door blessures en ziekte getroffen ploeg. Zondag sluit Bad Nauheim de reguliere competitie af tegen Bayreuth Tigers. Daarna volgt op 15 maart het begin van de play-offs in de DEL2.