AL TIL LAN 20190403 027

15 mei 201907:52

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Trappers zoekt een directeur

In de Morning Skate vanmorgen aandacht voor de veranderingen aan de top en in de selectie van Tilburg Trappers. Verder aandacht voor Nijmegen Devils, Dordrecht Lions, de Oberliga Nord, het WK in Slowakije en natuurlijk de play-offs in de NHL. Een tjokvolle editie.

Tilburg Trappers...

stelde gisteravond het nieuwe bestuur voor, na het afzwaaien van Ron van Gestel als voorzitter. Zijn opvolger is Gert-Jan van den Nieuwenhoff, die in het dagelijks leven general manager b to b is bij het Rotterdamse Ahoy. Eerder werkte hij bij het Limburgse congrescentrum MECC. In Tilburg is hij als lid van de Raad van Toezicht al betrokken bij Theaters Tilburg. Ruud van Baast, David van Aarle, Berend Stroetengam, Tanja van der Wensch en Cees Oerlemans zijn de andere bestuursleden. De club zoekt nog een bestuurslid technische zaken.

Foto: Arie Leeuwesteijn

De club maakte

ook bekend op zoek te zijn naar een nieuwe algemeen directeur die als professional de club gaat aansturen. 'De ideale kandidaat beschikt over een groot verantwoordelijkheidsgevoel en is van nature service- en klantgericht. Deze kan mensen enthousiasmeren en in hun kracht zetten. Daarnaast is de kandidaat in staat om nieuwe idee√ęn om te zetten naar kansen die de positie van de organisatie versterken. Gezien de aard van de organisatie moet de kandidaat ook bereid zijn onregelmatige uren te maken, zowel in de avonden, de weekenden alsmede ook internationaal', zo schrijft de club op de eigen website.

Lees er hier meer over >>>

Daarbij maakte de club...

ook nog de komst van een nieuwe speler bekend. Het gaat om de geboren Nederlander Diego Hofland, die de afgelopen veertien jaar een mooie staat van dienst heeft opgebouwd in Duitsland, inclusief bijna 180 wedstrijden op het hoogste niveau.

Lees hier meer over de komst van Diego Hofland >>>

Nijmegen Devils...

versterkt de selectie met de 18-jarige aanvaller Dylano Bijsterbosch. De spele,r die in het verleden al in de jeugd bij Devils actief was, komt over van het Beneliga-team van Tilburg Trappers.

Lees hier meer over de transfer van Dylano Bijsterbosch >>>

Dordrecht Lions...

heeft zijn technische staf opnieuw ingericht. De nieuwe trainer-coach van het eerste team van de club uit de Eerste Divisie is oud-international Marc Visschers. Een groot deel van de jeugdopleiding van Lions komt onder leiding te staan van voormalig bondscoach Larry Suarez.

Lees hier meer over de veranderingen bij Dordrecht Lions >>>

Herner EV...

verliest de diensten van verdediger Tom Schmitz. De 22-jarige defense maakt de overstap naar Krefeld Pinguine. Bij die club, waar hij enkele jaren geleden in de DEL debuteerde, is hij zowel speelgerechtigd voor het eerste team als voor het nieuwe talententeam dat in de Oberliga Nord gaat spelen. Voor Herne speelde hij vijftig wedstrijden waarin hij drie keer scoorde en tot tien assists kwam.

Lokale overheden in...

Halle en Hannover investeren in de ijsbanen. De hal van de Saale Bulls, het Sparkassen Eisdom wordt na afloop van het seizoen 2020/21 grootschalig opgeknapt. De gemeente Hannover maakt jaarlijks meer geld vrij om het Eisstadion am Pferdeturm, waar de Hannover Indians spelen, beter te onderhouden. De subsidie gaat omhoog naar ‚ā¨40.000 per jaar.

Op het WK in Slowakije

bleef Duitsland ongeslagen met een 4-1 overwinning tegen Frankrijk, waarmee onze Oosterburen nu alleen bovenaan staan in Groep A. Korbinian Holzer, Moritz Sider, Matthias Plachta en Leon Draisaitl scoorden voor Duitsland. Itali√ę slaagde er ook in zijn derde wedstrijd niet in om te scoren en ging met 3-0 onderuit tegen Letland. De Britten hebben het niet makkelijk op het hoogste niveau en gingen tegen Denemarken met liefst 9-0 onderuit. Zwitserland tenslotte was met 4-0 te sterk voor Oostenrijk.

De stand in de twee poules...

ziet er nu als volgt uit

Ook voor vandaag...

staan weer vier wedstrijden op het programma. In Kosice staan vanmiddag om 16.15 uur de Verenigde Staten en Groot-Brittanni√ę tegenover elkaar en wordt in Bratislava de ontmoeting tussen Zwitserland en Noorwegen gespeeld. In de avond om 20.15 uur komen Duitsland en Slowakije elkaar tegen, terwijl in de andere hal Rusland en Itali√ę tegen elkaar spelen. Links naar de livestreams onderaan dit artikel.

De Boston Bruins..

zijn dichtbij de Stanley Cup-finale. Tukka Rask maakte 35 saves in de 2-1 overwinning in het derde duel tegen de Carolina Hurricanes. Het staat nu 3-0 in het voordeel van de Bruins. Chris Wagner en Brad Marchand scoorden in de tweede periode namens Boston. Calvin de Haan deed iets terug namens de Hurricanes. Boston won voor het eerst sinds 1978 zes play-offwedstrijden op rij.

Ralph Krueger...

is volgens Bob McKenzie van TSN de nieuwe coach van de Buffalo Sabres. Krueger was ooit coach van de Edmonton Oilers en bondscoach van Zwitserland. De afgelopen jaren was hij als voorzitter actief bij de Engelse voetbalclub Southampton. In 2016 keerde hij tijdelijk terug in het ijshockey en coachte een team overig Europa naar de zilveren medaille in de World Cup of Hockey. Bij de Sabres volgt hij Phil Housley op.

Brandan Shanahan...

heeft zijn contract bij de Toronto Maple Leafs als president en alternate governor met zes jaar verlengd. Hij blijft tot het einde van het seizoen 2024/25 de hoogste baas bij de club. De oud-sterspeler van Detroit kwam in 2014 vanuit een functie bij de NHL bij de Maple Leafs binnen.