Duisburg Trappers Oberliga save Leeuwesteijn 02 2018

5 februari 201807:40

Door Remco

Morning Skate: U18, Trappers, Bekerfinale en Eerste Divisie

Na een mooie dag voor het ijshockey in Nederland, is het de hoogste tijd voor de Morning Skate. We genieten nog even na van de bekerfinale en het success van het nationale vrouwenteam U18. Daarnaast aandacht voor Trappers en de resultaten in de Beneliga en Eerste Divisie.

U18 in Mexico

Het nationale vrouwenteam U18 leverde de afgelopen dagen een topprestatie door het kwalificatietoernooi in Mexico ongeslagen te winnen. Het team had voor het WK pas twee oefenwedstrijden gespeeld en ondanks dat wist de ploeg van bondscoach Alf Philippen toch te imponeren. Na afloop van het toernooi sleepte Oranje nog twee individuele prijzen in de wacht: Emma Fondse werd uitgeroepen tot beste goalie en Romy Brouwers kreeg de prijs voor beste defence.

Hieronder nog een interview met de Groningse speelsters van U18: Merel Slopsema, Amy Keijzers en Sophie Smid.

Eerste Divisie

Over Groningen gesproken, dit weekend kwam het reguliere seizoen in de Eerste Divisie ten einde. Topfavoriet GIJS Groningen eindigde als eerste door alle 18 wedstrijden te winnen. De Groningers kwamen tot een doelsaldo van 168-35. De topscorerslijst wordt dan ook gedomineerd door spelers van GIJS met zes spelers in de top tien. Sebastiaan Snijder is de onbetwiste topscorer met 37 goals en 22 assists.

In de play-offs speelt Groningen nu in de eerste ronde tegen de nummer acht Amstel Tijgers Toekomstteam. De andere kwartfinales zijn:

UNIS Flyers Heerenveen Toekomstteam –Smoke Eaters Geleen 1e Divisie team

Tilburg Trappers 3 – Dordrecht Lions

Ahould Devils Nijmegen 2 – Hijs Hokij Den Haag 2

Meer informatie over het wedstrijdschema volgt zo snel mogelijk.

Beneliga

Naast de bekerfinale waren er ook nog twee wedstrijden in de Beneliga. In de strijd om de zevende en achtste plek deed Amsterdam uitstekende zaken. Tigers won met 2-4 in Geleen. Na de eerste periode stond Amsterdam al op een 0-3 voorsprong. Michael Mackie-Kwist scoorde tweemaal voor Tigers waaronder de empty-netter.

Antwerp Phantoms ging onderuit tegen Zoetermeer Panters. Phantoms moest het doen zonder vele vaste krachten. Zoetermeer won eenvoudig met 6-1 dankzij onder andere twee goals van Ludek Skop.

Amsterdam lijkt door de resultaten redelijk zeker van een plek bij de eerste acht. De Tigers hebben nu 30 punten uit 20 wedstrijden. Kemphanen is achtste met 25 uit 22, Leuven negende met 24 uit 20 en Antwerpen is tiende met 23 uit 19.

Trappers wint weer

Tilburg Trappers heeft de winst in de Meisterrunde in de Oberliga Nord al bijna binnen. Zondag won Trappers met 5-7 in Duisburg. Kevin Bruijsten en Nardo Nagtzaam scoorden beide tweemaal namens Tilburg. Op de ranglijst staat Tilburg na al 21 punten voor op Hannover Scorpions en Saale Bulls Halle.

foto: Arie Leeuwesteijn

Duisburg Trappers Oberliga save Leeuwesteijn 02 2018

Belgische bekerfinale

Ook bij onze Zuiderburen was dit weekend de bekerfinale. Luik won in eigen stadion de finale met 4-2 van HYC Herentals. De Bulldogs verloren de laatste drie bekerfinales waarvan tweemaal tegen Herentals. Overigens speelde Herentals zonder Emiel Goris. De verdediger werd door de tuchtcommissie voor 12 wedstrijden geschorst na een checking to the head op Yoren de Smet. Die vond een week geleden plaats tijdens de ontmoeting tussen Luik en Herentals in de Beneliga. De Smet liep daarbij ernstige verwondingen op. Ook verdediger Trevor Hunt kreeg een fikse schorsing. Hunt werd voor acht wedstrijden geschorst naar aanleiding van een overtreding tegen Heerenveen op 14 januari. Hunt kreeg wel gratie om de bekerfinale te spelen.

Foto Jan Hofstede

Luik Bulldogs Benelig juichen Ramoul spelersbank 02 2018

Bekerfinale Nederland

De bekerfinale in Den Haag zit erop. Gelukkig kunnen we nog nagenieten van de beelden. Hieronder een selectie van de foto’s van Pieter-Jord Hovenga.