Morning Skate Edmonton treurt

23 januari 201908:26

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Uitverkocht, treurnis en hattrick nummer 23

In de Morning Skate vanmorgen aandacht voor de bekerfinale, voor de heropening van de ijshockeyhal van Thialf, de stand van zaken in de Oberliga Nord en de Beneliga, treurnis in Edmonton en de 23e hattrick voor Ovechkin.

De bekerfinale..

in Den Haag op zondag 3 februari is uitverkocht. De wedstrijd gaat tussen Den Haag en Nijmegen en via de voorverkoop zijn er geen kaarten meer verkrijgbaar. Nijmegen Devils meldt op zijn site dat supporters van deze club zevenhonderd kaarten hebben gekocht. Het is voor het eerst in tien jaar dat de Nijmeegse club zich plaatst voor de bekerfinale, Den Haag is de verdedigende kampioen.

Het lukt inderdaad...

om de hal van Flyers op tijd weer veilig te krijgen voor gebruik. Dit betekent dat vanaf 1 februari de teams van Flyers weer terug kunnen keren op eigen ijs. Dit betekent onder meer dat de reguliere trainingsactiviteiten kunnen worden hervat. De teams van Flyers moesten de afgelopen weken behoorlijk improviseren om hun seizoen aan de gang te houden. Lees er hier een verhaal over >>>

Het dubbele verlies van...

Tilburg Trappers heeft de riante koppositie in de Oberliga Nord iets minder florissant gemaakt. De ploeg van coach Bohuslav Subr heeft nu nog een marge van vijf punten ten opzichte van Hannover Scorpions. Trappers verloor vorige week van Hamburg en afgelopen zondag van Hannover Indians, een zeer zeldzame serie van twee nederlagen op rij voor de drievoudige Oberliga-kampioen. Scorpions haalde afgelopen weekeinde de volle buit binnen met zeges op Berlijn en Rostock.

De stand:

1. Tilburg 35-82 +83
2. Hannover S. 35-77 +64
3. Hannover I. 36-67 +20
4. Essen 35-62 +54

De topscorerslijst in.de...

Oberliga Nord wordt nog altijd gedomineerd door twee duo's. Op de eerste en tweede plaats staan Björn Bombis en Patrick Schmid van Hannover Scorpions met respectievelijk 72 en 69 punten. Daarna komen Josh Mitchell en Brad McGowan van Hamburg Crocodiles met 65 en 61 punten. Mitch Bruijsten blijft de Tilburgse topscorer met 24 goals en 33 assists, waarmee hij zesde is in de liga. Danny Stempher staat op de elfde plek met 23 goals en 28 assists. De scherpschutter van de liga is Pavel Pisarik met veertig goals, elf meer dan de nummer twee Brad McGowan.

De top drie in de...

Beneliga staat maar op één punt van elkaar. Herentals is nog koploper met 40 punten, maar Heerenveen en Geleen volgen op één punt. Het aantal gespeelde wedstrijden is echter nog wel een factor. Herentals speelde er vijftien, Flyers veertien en Geleen al zeventien. In verliespunten dit seizoen is Heerenveen derhalve de ploeg die er de minste opliep.

Als vandaag het seizoen..

afgelopen zou zijn, plaatsen Heerenveen, Geleen, Nijmegen en Den Haag zich voor de Final Four. Het gat tussen Den Haag en de dichtstbijzijnde uitdager, Zoetermeer, is dertien punten. Panters hebben wel twee wedstrijden minder gespeeld. Zoetermeer staat wel op de achtste plaats, die dus recht geeft op deelname aan de play-offs van de Beneliga. Daarin komen ook Herentals, Luik en Leuven namens België aan bod. Met nog tussen de negen en vijf wedstrijden te gaan in de competitie, beginnen de kaarten geschud te raken.

Spelers van Herentals..

vormen de top drie van de topscorerslijst in de Beneliga. Kyle Brothers verzamelde al 24 goals en 35 assists, Mitch Morgan zit op twintig goals en 25 assists en Ben Vercammen op 17 goals en 28 assists. Ook de nummer vier van de lijst is van Hyc, Preston Shupe met 43 punten. Thomas Matheson van Luik is de eerste niet-speler van Herentals op de lijst met ook 43 punten. Hetzelfde aantal als Adam Bezak van Heerenveen, de topscorer onder de Nederlandse clubs.

In Edmonton...

werd vannacht voor de derde keer in vier wedstrijden verloren. Dit zorgt niet bepaald voor een jubelstemming onder de fans.

Analist en voormalig...

topijshockeyer Jeremy Roenick deed als analist vrolijk mee.

Alexander Ovechkin..

gaat gewoon keihard door met wat hij zijn hele loopbaan al doet, doelpunten maken. Hij scoorde vannacht zijn 23e hattrick in de NHL.