Morning Skate Stanley Cup ring

2 oktober 201808:15

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Uitwedstrijd, ringen en een legendarische commentator

In de Morning Skate vanmorgen kijken we vooruit naar de wedstrijd van Tilburg vanavond in Berlijn, komt Trevor Hunt aan het woord, is er aandacht voor de Eerste Divisie, zijn er prachtige ringen te bewonderen en nog veel meer.

Tilburg Trappers treedt..

vanavond in Berlijn aan tegen de lokale Preussen. Die ploeg wacht nog op de eerste punten van het nieuwe seizoen. Na drie wedstrijden staat de ploeg van coach Uli Egen nog op nul punten. De reglementaire nederlaag van 5-0 vanwege het niet kunnen beginnen van het duel tegen Essen in eigen stadion vanwege een lekkend dak speelt daarbij ook een rol. De wedstrijd tegen Trappers wordt daarom vanavond niet in de Eissporthalle Charlottenburg gespeeld, maar in het Erika Hess Eisstadion elders in de stad.

Het is dus de nummer één...

tegen de nummer laatst in de Oberliga Nord. Een doelsaldo van plus twintig contra een doelsaldo van -13. Dat is overigens niet het slechtste doelsaldo in de liga, Harzer Falken Braunlage zitten na vier wedstrijden al op -18. Trappers heeft drie spelers in de top tien van de topscorerslijst van de Oberliga. Noardo Nagtzaam heeft al drie goals en acht assists dit jaar, Mitch Bruijsten zit op vier goals en zes assists en Danny Stempher vier goals en vijf assists. De topscorer in de Oberliga Nord is overigens Björn Bombis van Hannover Scorpions met drie goals en negen assists.

Er staan in totaal...

drie wedstrijden op het programma in de Oberliga Nord vanavond. Naast het duel van Tilburg in Berlijn zijn dat duels tussen Duisburg en Leipzig en Saale Bulls Halle tegen Rostock Piranhas. De andere teams komen morgen in actie. Zowel Duisburg als Leipzig zijn teleurstellend begonnen aan het nieuwe jaar. Duisburg won van zijn drie wedstrijden er maar eentje en dat gebeurde ook nog in de bonustijd. Leipzig is naast Berlijn de andere nog puntloze ploeg in de competitie.

De website van Flyers...

heeft een interview met Trevor Hunt. Daarin vertelt hij trots te zijn op het feit dat hij een 'A' op zijn shirt heeft. ',,Ik loop al een aantal jaren mee in deze league en ik weet hoe het is om wedstrijden en prijzen te winnen. Ik wil graag een voorbeeld zijn voor jonge spelers en hen helpen in hun ontwikkeling.'

De verhuizing terug van..

Herentals naar Heerenveen blijkt niet alleen voor hem plezierig. 'Ook voor mijn vrouw ,Ik leerde haar zes jaar geleden kennen tijdens mijn eerste periode bij Flyers. Zij is toen met mij meegegaan naar België. Daarvoor heeft ze veel opgegeven en haar familie achtergelaten. Ik ben heel blij voor haar dat we nu terug zijn in Heerenveen, en zij weer dicht bij haar familie en vrienden kan zijn.' Lees het hele interview hier >>>

In de Eerste Divisie...

in Nederland afgelopen weekeinde vier wedstrijden. Tilburg Trappers won zijn wedstrijd tegen Amsterdam Tigers op vrijdag al met 6-4. Een dag later was Dordrecht Lions met 3-4 te werk voor Geleen, won Den Haag met 1-4 van Den Bosch en was Groningen met 12-2 te sterk voor Zoetermeer.

Martijn Oosterwijk kreeg...

afgelopen weekeinde de start voor zijn ploeg Visby/Roma tegen Sollentuna. De goalie van Oranje verloor het duel met 5-4, Oosterwijk maakte 24 saves op 29 schoten. Visby/Roma HK heeft nu zes punten uit zes wedstrijden en staat daarmee vooralsnog op de achtste plaats in de twaalf teams tellende HockeyEttan Östra.

Daniel Sprong...

hoopt fit te zijn voor de openingswedstrijd van de Penguins komende donderdag tegen de Washington Capitals. 'De afgelopen twee dagen en vanmorgen heb ik alleen getraind. Dat voelde heel erg goed. Ik kreeg daarna toestemming om 'no contact' met het team te trainen en heb daarna nog een sessie met een beetje contact gedaan met (assistent-coach) Mark Recchi, zo wordt Sprong geciteerd door Pittsburgh Hockey Now. Dinsdag zijn er geen trainingen, maar Sprong hoopt woensdag weer vol mee te kunnen trainen.

Bij het winnen van een...

grote sportprijs in de Verenigde Staten hoort automatisch een ring. Vannacht hebben de Washington Capitals hun ringen ontvangen. En ze zijn erg fraai geworden. Ook werden de namen van de spelers in de Stanley Cup gegraveerd. In totaal 52 namen van spelers en begeleiders. Dat is ook het maximale aantal dat is toegestaan.

Twee spelers hebben de...

afgelopen dagen aangekondigd dat ze hun schaatsen aan de wilgen hangen. Scotti Hartnell stopt na zeventien seizoenen en 1249 wedstrijden in de NHL. Hij speelde voor de Nashville Predators, Philadelphia flyers en Columbus Blue Jackets. Radim Vrbata speelde zetien jaar in de NHL en speelde ook meer dan duizend wedstrijden. Vorig jaar was hij nog actief voor de Florida Panthers.

De legendarische ijshockeycommentator...

Bob Cole van Hockey Night in Canada begint komende zaterdag aan zijn vijftigste seizoen in de NHL. De inmiddels dik vijftigjarige inwoner van Newfoundland geldt als één van de beste ijshockeycommentatoren ter wereld. Vermoedelijk wordt het nieuwe seizoen zijn laatste achter de microfoon bij Hockey Night in Canada. Komende zaterdag doet hij de wedstrijd van Montreal in Pittsburgh. Dit zijn een paar zijn beste calls.

Delen