Dr SL 5e W4 AET776 jpg large

6 november 201807:37

Door Remco

Morning Skate: unieke hattrick en een taxirit met gevolgen?

Vandaag in de Morning Skate aandacht voor de welverdiende rust voor Trappers, Manitas Demelinne, een unieke hattrick in de NHL en een opzienbarende taxirit van spelers van Ottawa Senators.

Manitas Demelinne

Oud-speler Manitas Demelinne wordt assistent van Chris Eimers bij Cairox Hijs Hokij Den Haag. De 45-jarige Demelinne speelde maar liefst 18 jaar als speler in de Hofstad en kwam daarnaast ook uit voor Zoetermeer, Amsterdam, Dordrecht en Rotterdam.

Stats Beker van Nederland

Nijmegen en Geleen blijven de topscorerslijst van de Beker van Nederland domineren. De Nijmeegse aanvaller Reed is met 34 punten nog steeds de koploper. Op de tweede en derde plaats staan Lukasz Bartak en Vadim Gyesbreghs van Geleen met 26 en 25 punten. Op de achtste plek is de eerste speler van een andere club te vinden: Raymond van der Schuit. D aanvaller van Hijs heeft 22 punten verzameld en heeft een aantal wedstrijden minder gespeeld dan de koplopers.

Deutschland Cup

Van 8 tot en met 11 november vindt in Krefeld de Deutschland Cup plaats. Aan dit vriendschappelijke toernooi doen naast thuisland Duitsland ook Rusland, Zwitserland en Slowakijke mee. Voor bondscoach Marco StĂĽrm wordt het zijn laatste kunstje als bondscoach van de Duitsers. Hij gaat aan de slag als assistent-coach bij de Los Angeles Kings. Er is een gerucht dat oud-speler Christian Ehrhoff wellicht het stokje overneemt van StĂĽrm.

Trappers rust

De Deutschland Cup komt als geroepen voor Tilburg. De regerend kampioen van de Oberliga heeft hierdoor een vrij weekend. Daarmee hoopt Tilburg dat de waslijst aan blessures wellicht wat kan afnemen. In de topscorerslijst van de Oberliga blijft Danny Stempher meedoen om de bovenste plekken. Stempher heeft nu 14 goals en 17 assists. Qua punten doen alleen Patrick Schmid en Björn Bombis van de Scorpions het beter dan Stempher. Ook Mitch Bruijsten en Nardo Nagtzaam staan in de top-10 met respectievelijk 26 en 24 punten.

Unieke hattrick

In de NHL was er afgelopen nacht een magisch moment. Twee weken geleden meldde Brian Boyle van New Jersey goed nieuws in zijn gevecht met kanker. Zijn behandeling was goed aangeslagen en de kanker was teruggedrongen.

Gisteravond stond de NHL in het teken van Hockey Fights Cancer. Uitgerekend op deze speciale avond noteerde Boyle zijn eerste hattrick in de NHL. Wat een timing!

Boyle en zijn ploeg wonnen met 5-1 van Daniel Sprong en de Pittsburgh Penguins. Sprong kreeg in de wedstrijd iets meer dan 9 minuten ijstijd en kwam daarin tot Ă©Ă©n schot en eindigde de wedstrijd met een plus/minus van -1.

Uber met gevolgen

Een aantal spelers van Ottawa Senators zullen voortaan oppassen in de taxi. Er is een video gelekt waarin een aantal spelers zich spottend uitlaten over een coach en hun special teams-meetings. De chauffeur van Uber vindt privacy waarschijnlijk niet zo belangrijk en het filmpje belandde op internet. Lees hier meer over het incident dat vorige week plaatsvond in Phoenix.

Delen