Morning Skate juichende Getzlaf 2017

4 mei 201709:02

Door Joep Meijsen

Morning Skate: vallende kometen, WK-koorts en de quack comeback

Goedemorgen ijshockeyfans. De dagelijkse rubriek staat vandaag in het teken van het WK in Keulen en Parijs en de strijd in de play-offs van de NHL. En weer een nederlaag voor Jamie Schaafsma.

Jamie Schaafsma...

en de Fort Wayne Komets hebben ook het derde duel tegen Toledo Walleye verloren. AJ Jenks scoorde twee keer namens de Walleye in de 3-2 overwinning, waardoor Toledo nu nog maar Ă©Ă©n overwinning nodig heeft om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de play-offs. De wedstrijd werd voor ruim 5700 toeschouwers gespeeld in het thuisstadion van de Komets. Het vierde duel in de serie wordt vrijdag gespeeld.

Bij het komende WK...

in Keulen en Parijs hoeft Ă©Ă©n team niet te vrezen voor degradatie. Denemarken organiseert volgend jaar het wereldkampioenschap en mag als gastheer altijd meedoen. Derhalve kan de ploeg dus zonder druk beginnen aan de titelstrijd. De eerste wedstrijd van Denemarken is zaterdag tegen Letland.

Marco Sturm...

is de bondscoach van de Duitse ploeg, van wie als gastheer het nodige mag worden verwacht de komende weken. Toen hij drie jaar geleden het roer overnam bij de nationale ploeg van Duitsland stond het land op de dertiende plaats van de wereldranglijst, inmiddels is Duitsland opgerukt naar plek tien. De doelstelling die Sturm zichzelf heeft gesteld is om Duitsland weer terug te brengen bij de beste acht landen ter wereld, zo vertelt hij in een interview met de Frankfurter Allgemeine Zeitung >>>

Wie het nog niet gelezen heeft...

Wie geen zin heeft om te streamen..

kan via de schotel de nodige livewedstrijden kijken op de Duitse zender Sport1 die gratis te ontvangen is op satelliet. Niet alle wedstrijden zijn daar overigens te zien, deels worden ze ook via streams en de betaalzender Sport1+ uitgezonden. Bekijk hier een overzicht >>>

De Anaheim Ducks...

kwamen vannacht met 2-0 achter in de vierde wedstrijd tegen de Edmonton Oilers, kwamen in de tweede periode ijzersterk terug om een 3-2 voorsprong te pakken, stonden vlak voor tijd toch nog een gelijkmaker toe en wonnen de wedstrijd in overtime. Daarmee is deze serie weer in evenwicht.

Eerder op de avond...

Boekten de Pittsburgh Penguins een 3-2 zege op de Washington Capitals en namen daarmee een 3-1 voorsprong in de serie. Justin Schultz scoorde het winnende doelpunt in de wedstrijd waarin de Penguins aantraden zonder Sidney Crosby.

De doelman van de Penguins...

heeft wel de naam van Niskanen, verantwoordelijk voor de check op Crosby van zijn masker geschrapt, zo bleek vannacht. Matt Niskanen speelde vorig jaar nog bij de Penguins.

Fotocredit

Screenshot YouTube

Delen