Trappers vanbiezen juich 1011

6 mei 201709:27

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Van Biezen, stunts en rode adelaars

Een tjokvolle editie van de Morning Skate met onder meer aandacht voor Peter van Biezen, Nijmegen Devils, Red Eagles Den Bosch, een Duitse zege in Keulen en alweer een sensationele comeback van Anaheim. Wie heeft er tijd om te slapen?

Peter van Biezen...

gaf een prachtig interview dat vanmorgen in Brabants Dagblad te lezen valt. Wie de krant niet heeft, koop hem. Het is een verhaal vol met aangrijpende citaten van een speler die gedwongen te vroeg moest stoppen met spelen en die na zeventien jaar in het eerste team bij Tilburg nu een zwart gat ziet opdoemen. Over hoe zijn blessure ontstond, waarom hij daardoor niet meer mag ijshockeyen en wat dat met hem doet. 'IJshockey is een soort verslaving geworden. Alles wat ik elke dag deed, was puur daarop gericht. Het is heel erg belangrijk geweest voor mij. Voor ons als gezin. Voor mijn ouders. Ik heb het gevoel dat ik ergens uitgetrokken ben en dat ik niet weet wat ik nu moet doen.'

Nl vanbiezen smile 0910

Zonder zijn gezin..

had hij nog altijd gespeeld, dat weet hij zeker. En het blijft kriebelen. 'Op deze manier kan ik geen afscheid nemen. Ik was en ben er mentaal niet klaar voor. Ik kan niet zeggen dat ik gestopt ben, heb nog steeds in mijn hoofd dat ik op het ijs afscheid ga nemen. Deze zomer gaat daarin heel belangrijk worden. Er moet een bepaalde andere uitdaging in mijn leven komen, anders gaat het gevoel dat ik iets mis niet weg.'

En de ijshockeywereld is nog niet van de Van Biezens af...

want het zesjarige zoontje van Van Biezen speelt nu ook bij Trappers. 'Hij is exact hetzelfde als ik. Dat is echt niet normaal. Hoe hij doet, hoe zijn persoonlijkheid is. Hij is heel lief, maar kan ook heel agressief worden. Dat heb ik precies hetzelfde. Als iemand mij voor de gek houdt of een teamgenoot beledigt, ga ik daar voor honderd procent tegenin. Dat heeft hij ook. Iedereen is zijn vriend, zo heb ik het ook altijd proberen te doen. Laten we hopen dat hij het eerste haalt. Ik zou het leuk vinden. Misschien wel met mij als assistent.'

In Nijmegen...

werd gisteren dus bekend dat Jeffrey van Iersel de nieuwe man wordt in de bank (lees hier het bericht). In dagblad De Gelderlander zegt voorzitter Theo Lemmen het jammer te vinden dat de club en Josh Mizerek niet meer op één lijn zaten. 'Josh is de enige coach in tijden die zich niet alleen met het eerste team bezig hield. Hij is een aardige vent met goede inzichten, maar als we eerlijk zijn, heeft dat dit seizoen niet tot resultaten geleid', zo wordt hij geciteerd.

Intussen is ook...

Den Bosch begonnen met de voorbereiding op het nieuwe Beneliga-seizoen. Willem van de Kraak maakt de overstap uit Eindhoven en is de nieuwe man in de bank. De club wil langzaam bouwen om over drie jaar mee te doen om de play-offs. 'We zijn de club met de kleinste begroting en dat zal nog wel even zo zijn', zegt voorzitter Chris Barneveld van Red Eagles in Brabants Dagblad. 'Willen we omhoog, dan moeten er meer sponsoren komen. Geldschieters die zich voor de langere termijn aan ons willen binden. Daar zijn we nu druk mee bezig.' De club voert gesprekken rond versterkingen, maar gaat niet betalen. 'We zoeken jongens die uit liefde voor het spelletje komen. De buitenlandse jongens krijgen ook geen salaris, maar die helpen we met onderdak en een baan.'

Intussen is de eerste speeldag...

van het WK alweer voorbij en direct met een daverende verrassing. Gastland Duitsland was in een uitverkochte arena in Keulen de Verenigde Staten met 2-1 de baas. Twee spelers van de lokale Haie, Philip Gogulla en Patrick Hager, speelden een belangrijke rol bij het winnende doelpunt.

In de andere wedstrijden van vrijdag..

won Canada met 4-1 van de Tsjechen, met vier verschillende doelpuntenmakers voor Canada, schudde Finland uiteindelijk een comeback van Wit-Rusland af om met de schrik vrij te komen. Veli-Matti Savinainen scoorde de winnende goal op de powerplay, halverwege de derde periode. Rusland en Finland tenslotte hadden penaltyshots nodig om hun onderlinge duel te beslissen. Artemi Panarin scoorde het enige penaltyshot.

En het wordt vandaag weer een...

superdrukke dag op het WK. Maar liefst zes wedstrijden,allemaal live te zien op YouTube voor Nederlanders.

Dit is het programma:

12.15 Letland - Denemarken
12.15 Zwitserland - Sloveni√ę
16.15 Slowakije - Itali√ę
16.15 Wit-Rusland - Tsjechi√ę
20.15 Duitsland - Zweden
20.15 Noorwegen - Frankrijk

En dan zijn die..

NHL-play-offs ook nog in volle gang. Met een zenuwslopende ontknoping in de wedstrijd tussen de Oilers en de Ducks. Laatstgenoemde ploeg werkte met de keeper al van het ijs in de slotfase een 3-0 achterstand weg en wist de wedstrijd in de tweede overtime te winnen via Corey Perry. Daarmee staat het nu 3-2 in de serie in het voordeel van Anaheim.

En de St. Louis Blues..

wisten uitschakeling te voorkomen met een 2-1 overwinning in het vijfde duel in die serie. Jaden Schwartz scoorde vroeg in de derde periode het winnende doelpunt, Jake Allen maakte 21 saves. Daarmee staat het nu 3-2 in het voordeel van Nashville.

Vanavond en...

vannacht gaat het ijshockey in Noord-Amerika weer verder. Vanavond eerst de Rangers tegen de Senators (2-2), daarna moet Washington winnen van Pittsburgh om uitschakeling te voorkomen.

Delen