Devils roderick vd hout okt 18

19 november 201806:42

Door Remco

Morning Skate: Transfer, ijshockeykalender en Nederlanders in het buitenland

In deze Morning Skate aandacht voor Roderick van den Hout, landgenoten in het buitenland en de ijshockeykalender van Face-Off.nl.

Van den Hout verlaat Nijmegen

Roderick van den Hout heeft Nijmegen Devils verlaten. Dat meldt de club op haar website. De club meldt in het bericht dat in goed overleg met voorzitter Joop Vullers het contract is ontbonden wegens privé-omstandigheden en de persoonlijke gezondheid van de 23-jarige verdediger. Naar alle waarschijnlijkheid keert van den Hout nu terug naar zijn oude club Eindhoven. Over die mogelijkheid is Vullers duidelijk:' Natuurlijk werken we daar aan mee, sport is mooi, maar zijn gezondheid gaat voor. Hij is een beetje Nijmegenaar geworden, dus mocht hij ooit weer op het hoogste niveau willen maar bovenal uit kunnen komen, dan weet hij ons echt wel te vinden'.

Van den Hout kwam in elf wedstrijden tot twee goals en vier assists namens Nijmegen.

Steve Mason

Steve Mason won en verloor afgelopen weekend éénmaal met zijn club Rapperswil op het hoogste Zwitserse niveau. Rapperswil zorgde eerst voor een daverende verrassing door met 5-4 in overtime te winnen van koploper Biel. Een dag later ging Mason met 7-2 onderuit tegen EV Zug. Rapperswil blijft wel op de laatste plaats met negen punten in totaal en acht punten achterstand op nummer elf Davos. Mason heeft in 20 wedstrijden twee goals en twee assists genoteerd.

Mike Dalhuisen

Mike Dalhuisen is nog steeds geblesseerd. De 29-jarige verdediger kwam tot nu toe vijftien maal in actie in DEL2 voor zijn team Bad Nauheim. Dalhuisen was daarin goed voor vijf goals en vijf assists.

Vrouwen in Zweden

Julie Zwarthoed en Kayleigh Hamers verloren in de sterke Zweedse vrouwencompetitie SDHL twee keer dit weekend met hun ploeg SDE. Eerst was Linköping met 0-2 te sterk en zondag verloor SDE met 2-4 van Djurgården. Hamers scoorde beide doelpunten voor SDE, haar seizoenstotaal staat nu op 4 treffers. Julie Zwarthoed was goed voor twee assists, zij is topscorer van SDE met 5 goals en 9 assists. SDE staat op de elfde plek met 12 punten.

√Č√©n stapje lager wonnen Britt Wortel en Mar√©e Dijkema met hun F√§rjestad BK met 4-0 van Leksands. Dijkema kwam in zeven wedstrijden tot √©√©n goal en √©√©n assist. F√§rjestad is na zeven duels nog ongeslagen en koploper.

Daniel Sprong

Onze landgenoot in de NHL ontbrak vier wedstrijden op rij in de wedstrijdselectie van Pittsburgh Penguins. Afgelopen zaterdag keerde Sprong terug in de line-up. Pittsburgh verloor die wedstrijd met 4-6. Sprong kreeg iets meer dan tien minuten ijstijd waarin hij tot twee schoten op doel kwam en een plus/minus van-1 behaalde. Pittsburgh is bezig aan een dramatische maand. In november wonnen de Pens één keer en verloor de ploeg zeven duels. De ploeg staat nu onderaan in de Eastern Conference.

IJshockeykalender

De mannen en dame van website Face-off.nl komen dit jaar weer met een ijshockeykalender. De opbrengsten van de kalender gaan naar twee mooie doelen. Ten eerste helpt de website de U18-meiden met de kosten voor het WK in Dumfries. Vorig jaar werd met behulp van Face-off.nl de trip naar Mexico betaald door soortgelijke acties. Het andere goede doel is de Nederlandse Meningitis Stichting. Lees alles over de kalender en bestel deze alvast in de voorverkoop via deze link.

Delen