Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Mechelen Golden Sharks Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Morning Skate: Veranderingen, nieuwkomers en comebacks

Morning Skate: Veranderingen, nieuwkomers en comebacks

De Morning Skate vandaag staat voor het grootste deel in het teken van de oefenwedstrijden van zondag. Met enkele opvallende namen in de opstellingen en veel doelpunten. Verder de nieuwe goalie van Heerenveen en het overlijden van een Blackhawks-legende.

Het schema voor komend seizoen...

is op het laatste moment toch nog gewijzigd door de Beneliga-organisatie. Door het terugtrekken van Den Bosch uit de bekercompetitie was de bekercompetitie in de twee poules in Nederland niet meer in evenwicht. Derhalve is besloten Zoetermeer de plaats van Den Bosch te laten innemen, waardoor iedere poule nu weer uit vier teams bestaat. Dit heeft natuurlijk ook gezorgd voor wijzigingen in het speelschema. Meer details daarover later. 

Tilburg Trappers...

weerde zich zondag in Bad Nauheim meer dan kranig in de tweede wedstrijd tegen de lokale Rote Teufel. Voor ruim 1400 toeschouwers scoorde James Livingston pas 65 seconden voor tijd de winnende goal namens de ploeg die een niveau hoger speelt, eindstand 2-1. Parker Bowles scoorde het enige doelpunt namens Tilburg. Trappers had in de eerste periode zelfs de nodige kansen om op voorsprong te komen, Mitch Bruijsten en Ivy van den Heuvel hadden kansen op de powerplay, terwijl ook Jasper Nordemann een goed schot op doel had. Het was echter Max Brandl die Bad Nauheim op voorsprong bracht. Bowles zorgde in de tweede periode voor de gelijke stand, die dus bijna tot het eindsignaal op het scorebord stond. Lees het hele verhaal in de Wetterauer Zeitung >>>

Foto's: Arie Leeuwesteijn

Geleen Eaters...

speelde zondagavond voor eigen publiek een spannende wedstrijd tegen Luik, die uiteindelijk door de thuisclub in overtime werd gewonnen. Nieuwkomer Anton Drobny scoorde op de powerplay op assistentie van Jonas Huovinen en Maxime Pellegrims. De zege kwam nadat Eaters lange tijd op achterstand had gestaan. Akim Ramoul en Jordan Paulus gaven Luik met twee powerplaygoals een 0-2 voorsprong in de eerste periode. Luca Heutmekers zorgde kort na de hervatting voor de aansluitingstreffer, waarna Tom Marx de ploegen halverwege het duel op gelijke hoogte bracht. Via opnieuw Ramoul zorgde Luik ervoor ook de tweede periode op voorsprong af te sluiten. Via Lars van Sloun en Vadim Gyesbreghts nam Eaters in de openingsfase van de slotperiode voor het eerst een voorsprong, maar Akim Ramoul dwong niet veel later met zijn derde treffer van de avond de overtime af waarin Drobny zijn slag sloeg.

Opvallende naam in het...

team van Amsterdam voor de wedstrijd tegen Den Bosch. John Versteeg is terug. De inmiddels 46-jarige forward kwam direct tot een goal en een assist in het duel. 

Nieuw bij Den Bosch...

is de in Moskou geboren, maar in Litouwen opgegroeide verdediger Ruslan Cernych. De 22-jarige defense speelde vorig jaar onder meer in de Spaanse competitie en was daarvoor op lager niveau actief in de Verenigde Staten. De 25-jarige Zweed Niclas Henningsson is de andere import in de opstelling van Den Bosch, dat speelde met Jan Willem Groenheijde op doel, die is overgekomen vanuit Zoetermeer. 

Het duel werd uiteindelijk..

met 3-8 gewonnen door Amsterdam. Een andere nieuwkomer bij de Amsterdammer, de Slowaak Jozef Hutar, en Tobias Kathan gaven het team van de nieuwe coach Frank Versteeg de voorsprong in de eerste periode. John Versteeg en Connor Barette maakten er vroeg in de tweede doorgang zelfs 0-4 van, alvorens Koen van der Pas iets terug deed in de doelpuntrijke tweede periode. Aan het eind van die twintig minuten scoorrden ook Donny Pohlman, Calvin Pohlman en Jesper Persson namens Amsterdam en Jerry Kinneging voor Den Bosch. Laatstgenoemde bepaalde de eindstand uiteindelijk op 3-8.

Ook het Toekomstteam van...

Tilburg speelde zijn eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Tegen het Nederlandse team onder 20 jaar werd het een afgetekende 7-0 overwinning. Marc Donders en Elia Urlings hadden ieder twee goals, terwijl ook Bram Klijssen, Jim Gudden en Berry Donders goals voor hun rekening namen.

Heerenveen Flyers heeft...

de selectie rond. Jeff Honebeeke komt over van Groningen om samen met Sjoerd Idzenga een goalie-duo te gaan vormen bij Heerenveen. 'We zijn blij dat Honebeeke ons team komt versterken. Vorig jaar maakte hij ruim 70 saves tijdens het duel dat we tegen Groningen speelden. Hiermee maakte hij een ijzersterke indruk. We verwachten dat hij goed past in onze spelersgroep en dat hij een belangrijke bijdrage gaat leveren in ons jacht naar meer prijzen', zo stelt coach Mike Nason op de website van Flyers.

Frank Gentges...

werd zondag tijdens het oefenduel tussen de Moskitos en Duisburg naar de tribune gestuurd na een vechtpartij tussen de beide teams. De teambegeleider nam de coaching in de slotfase over, met zijn mobiele telefoon aan zijn oor...Essen won het duel trouwens met 5-2.

Andere oefenwedstrijden in de Oberliga...

Herne won met 6-1 van regionalliga-team Herford, Erfurt was met 7-0 te sterk voor het eveneens een niveau lager spelende Hamm en Hannover Indians ging met 1-5 onderuit tegen Dresden, dat uitkomt in DEL 2. Timmendorf en Preussen Berlin speelden een spannende wedstrijd die uiteindelijk met 6-7 werd gewonnen door de ploeg uit de Duitse hoofdstad. Julian van Lijden mocht hier voortijdig gaan douchen. Hannover Scorpions won met 3-6 bij Braunlage, terwijl Rostocck met 5-2 te sterk was voor FASS Berlin. Voormalig Eindhoven Kemphaan en Zoetermeer Panther Andrew Schembri scoorde vier keer namens Deggendorf in de na penaltyshots gewonnen ontmoeting met Rosenheim. Halle tenslotte won met liefst 16-0 in Chemnitz, dat regionalliga speelt.

De Chicago Blackhawks...

zijn in rouw door het overlijden van oud-speler Pierre Pilote, die zaterdag op 85-jarige leeftijd overleed. Pilote, lid van de Hall of Fame, is een voormalig captain van de ploeg en won in 1963, 64 en 65 de Norris Trophy. Hij speelde dertien jaar voor de Blackhawks en aan het eind van zijn loopbaan nog een seizoen in Toronto. 

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum