26624819449 01a6d419e5 k

9 augustus 201808:01

Door Joep Meijsen

Morning Skate: verlengingen, een WK-kraker en een Kohlrabizirkus

In deze editie van de Morning Skate onder meer aandacht voor contractverlengingen in Tilburg, Amsterdam en Heerenveen. Een transfer uit Zoetermeer, nieuws uit de Oberliga en de krakers op de openingsdag van het WK ijshockey in Slowakije volgend jaar.

Marcel Kars...

blijft onderdeel van de selectie van Amsterdam Tigers. De inmiddels 41-jarige voormalige captain van Oranje gaat beginnen aan zijn zestiende seizoen op het hoogste niveau in Nederland. Kars was met acht goals en 16 assists in 23 wedstrijden de nummer vijf op de topscorerslijst van Amsterdam afgelopen seizoen. 'Ik voel me niet oud, om eerlijk te zijn. Het was juist mooi om met mijn neefje Bjorn in de D te spelen afgelopen seizoen en ik denk dat ik hem en ook veel andere jonge jongens nog veel kan leren, gezien mijn ervaring in al die seizoenen die ik heb gespeeld, waarin ik meerdere keren de titel heb gewonnen en uiteindelijk bijna honderd wedstrijden voor Nederland heb gespeeld', vertelt hij op de Facebook-pagina van Amsterdam.

Ook bij Trappers twee...

verlengingen. Max Hermens en Jonne de Bonth spelen komend seizoen wederom in het shirt van Tilburg. De 20-jarige Hermens speelde door prive-omstandigheden maar 35 wedstrijden vorig seizoen voor Tilburg, waarin hij vier goals en elf assists oppikte. Het was zijn eerste jaar bij Trappers na drie seizoenen in Zweden. 'De terugkeer naar Nederland viel me zwaar. De periode in Zweden was geweldig. De mensen zijn heel fijn om mee te zijn. Men laat je lekker je ding doen, terwijl hier iedereen op je let. Ik moest echt op zoek naar mezelf en afstand nemen van het ijshockey. Gelukkig zit ik nu weer prima in mijn vel', stelt Hermens op de site van Tilburg.

Jonne de Bonth...

is ook 20 jaar oud. Hij speelde 55 wedstrijden voor Tilburg vorig jaar, waarin hij zes goals en zes assists meepakte. De Bonth was ook actief voor de U20 van Nederland. In vijf wedstrijden op het WK had hij vier assists. De Bonth vormde samen met Nick de Ruijter en Max Hermens vorig jaar de vierde lijn bij Trappers.

Zoetermeer Panters..

breidt de selectie uit met de 30-jarige verdediger Bryan van Rossum, die vorig jaar nog uitkwam voor Red Eagles 's-Hertogenbosch. In dertien wedstrijden voor de uit de Beneliga gestapte ploeg had Van Rossem een assists en dertig strafminuten. De forward speelde vier seizoenen in Den Bosch. Daarvoor speelde hij voor Nijmegen in de Eerste Divisie.

Kenny Welles...

blijft bij Unis Flyers Heerenveen. De 23-jarige Welles is een verdediger die vorig jaar in 28 wedstrijden een goal en vier assists op zijn naam bracht. Het wordt zijn vijfde seizoen in de hoofdmacht van Heerenveen. Welles herstelt op dit moment van een schouderblessure en begint mogelijk later aan het seizoen. 'Alle spelers moeten gaan vechten voor hun plek. Ik maak ook deel uit van de groep die zal moeten gaan knokken voor ijstijd. Ik zie dat positief tegemoet. Belangrijkste is dat het team beter wordt door de ondelinge concurrentie', zo wordt Welles geciteerd op de website van Flyers.

Ook Dennis Sikma..

maakt komend jaar weer deel uit van de selectie van Heerenveen. De 19-jarige aanvaller gaat het ijshockey combineren met een studie econometrie in Groningen. Sikma was vorig jaar in 25 wedstrijden in de Beneliga goed voor drie goals en twee assists. Hij speelde met de U20 van Oranje ook het WK, waarin hij een goal en twee assists voor zijn rekening nam. ‚ÄėIk heb veel mooie, goede minuten gemaakt afgelopen seizoen en daarmee goede ervaring opgedaan. Zo heb ik onder andere de hele bekerfinale meegedraaid en ook speelde ik veel in de halve finale van de Final Four. Waardevolle ervaringen die smaken naar meer,‚Äô aldus Sikma op de site van Flyers.

De IIHF....

heeft het speelschema voor het komende WK in Bratislava en Kosice bekendgemaakt. Het toernooi opent met de kraker tussen Canada en Finland, gevolgd door een ontmoeting tussen gastheer Slowakije en de Verenigde Staten. De andere twee wedstrijden op 10 mei gaan tussen Rusland en Noordwegen en Tsjechi√ę en Zweden. De finale staat voor zondag 26 mei op het programma.

Klik hier voor het hele speelschema >>>

Tilburg zal de uitwedstrijden...

in Leipzig komend seizoen op een nieuwe locatie afwerken. De club ondertekende een contract in het zogenoemde Kohlrabizirkus. De club speelde de afgelopen jaren onder een tentdak, maar krijgt nu weer de beschikking over een hal. De toeschouwerscapaciteit is in eerste instantie 2500, maar zal later groeien naar 4500. De verbouwing begint snel en de nieuwe hal moet op 15 september al de deuren openen voor de IceFighters.

Duisburg F√ľchse...

haalt de in Rusland geboren 28-jarige Artur Tegkaev terug naar de Oberliga Nord. De uit de jeugdopleiding van Bietigheim afkomstige aanvaller speelde afgelopen jaar voor Lausitzer F√ľchse in de DEL 2 waar hij in in 56 wedstrijden voor dertien goals en veertien assists tekende. Tegkaev speelde in 2009/10 al eens een seizoen in Duisburg.

Chad Niddery...

maakt ook komend seizoen deel uit van de selectie van Hannover Scorpions. De uit Penticton in British Columbia afkomstige aanvaller gaat beginnen aan zijn derde seizoen bij de Scorpions. De 27-jarige forward speelde tot nu toe 89 wedstrijden voor de Scorpions, waarin hij 39 doelpunten en zeventig assists op zijn naam bracht. Scorpions speelde vorig jaar in de halve finales van de play-offs tegen Tilburg.

Frank Gentges blijft...

tot 2020 de technische baas bij Moskitos Essen. De voormalige coach van Nijmegen staat al sinds 2014 in de bank bij de club. Afgelopen jaar bereikte hij met Essen de play-offs, maar werd in de kwartfinales uitgeschakeld door de latere promovendus Deggendorf.

Fotocredit

Foto: Robert Bos

Delen