Chiefs Malinowksi

29 augustus 201909:04

Door Remco

Morning Skate: verlengingen, transfers en ontslagen

In een nieuwe Morning Skate uiteraard weer aandacht voor contractverlengingen, transfers in Nederland. In Canada gaat het gesprek vooral over de tv- en radiozenders van Sportsnet. Vele bekende (ijshockey)analisten moeten het veld ruimen.

Leuven Chiefs

Leuven Chiefs beleefde een prima seizoen. De Belgische formatie behaalde een keurige zevende plaats in de Beneliga. In de play-offs was Herentals te sterk. Mede door de prestaties van vorig jaar, keren de twee imports Adam Logozzo en Ryan Malinowksi terug in Leuven. De Canadese verdediger Logozzo was vorig jaar goed voor 10 goals en 29 assists in de Beneliga. De 30-jarige Amerikaanse goalie Ryan Malinowski kende eveneens een uitstekend debuutjaar in de Beneliga.

Komend seizoen zal de 23-jarige William Kangasniemi de derde importplek vullen. De Finse aanvaller speelde tot nu toe zijn gehele loopbaan in zijn geboorteland. Vorig seizoen kwam de linkshandige aanvaller tot 12 goals en 8 assists namens Malax op het vierde niveau in Finland.

Tenslotte maakte Leuven ook bekend dat de talentvolle Oscar Delbrassine en Nathan Compere terugkeren na een jaartje in Noord-Amerika. Delbrassine speelde in de USPHL voor Chicago Cougars en Compere speelde in Canada voor de South Muskoka Shield dat uitkomt in de GMHL.

Foto boven artikel Kurt Tops

Zoetermeer

Zoetermeer Panters beschikt ook komend seizoen over Giancarlo van Ulsen. De 22-jarige aanvaller blijft daarmee zijn club uit zijn geboortestad trouw. Eerder verlengde Zoetermeer al de contracten van Mitchell Riedijk, Michiel van der Spek, Bas Tammerijn, Chris Toonen, Kevin Riedijk, Marko van Leeuwen, Michael van Rijswijk, Dusan Kmec, Thomas Borgman, Teris Wright en Joy Turpijn.

Nieuwe gezichten in de selectie van Zoetermeer zijn de Hongaar Ferenc Kocsis , Dean Versteeg (vanuit Amsterdam) en Jim Gudden die overkomt vanuit Nijmegen. Alex Andjelic is komend seizoen de coach in Zetermeer.

Vierde Oranje-international naar SDE

Marée Dijkema komt dit seizoen uit voor het tweede team van SDE. De 19-jarige international speelde afgelopen seizoen nog voor Farjestad op het tweede niveau in Zweden. Daar speelde Dijkema samen met collega-international Britt Wortel. Bij het eerste team van SDE spelen al de Nederlanders Savine Wielenga, Julie Zwarthoed en Kayleigh Hamers.

Dijkema gaat meetrainen met het eerste team van SDE. De Zweedse competitie was al verreweg de sterkste vrouwencompetitie in Europa. Dit seizoen wordt het niveau nog hoger vanwege het opheffen van de Canadase vrouwencompetitie.

Bij RTV Noord vertelt Dijkema meer over haar stap:

https://www.rtvnoord.nl/media/90811/Maree-Dijkema-gaat-ijshockeyen-op-het-hoogste-niveau-in-Zweden

Sportsnet

Sportsnet, de sportzender in Canada kent een roerige zomer. Eerder deze zomer nam de zender al afscheid van icoon Bob McCown, tientallen jaren presentator van het populairste radioprogramma in Canada: Prime Time Sports. Gisteren maakte vele ijshockey-analisten bekend dat zij komend seizoen ook niet meer voor Sportsnet zullen werken. Onder de vertrekkende analisten zijn Doug MacLean (voormalig coach en General Manager in de NHL) en Nick Kypreos (oud-speler Rangers, Hartford).

Sportsnet is bezit van Rogers, een gigantisch telecommunicatiebedrijf dat ook eigenaar is van honkbalclub Toronto Blue Jays. Rogers betaalde een aantal seizoen geleden een astronomisch bedrag voor de uitzendrechten van de NHL. Dat bedrag lijkt nu het bedrijf dwars te zitten. De vroege exit van de Canadese ploegen in de play-offs was ook dramatisch voor de inkomsten uit advertenties. Met honkbalclub Blue Jays gaat het niet beter. De club heeft afscheid genomen van de meeste ervaren spelers en gaat nu een nieuwe ploeg bouwen rondom jeugdig talent. Als gevolg verliezen de Blue Jays vele wedstrijden en is de bezettingsgraad van het stadion erg laag.