Stanley Cup ring St Louis

2 oktober 201907:59

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Verlies voor Dalhuisen, een nieuwe ijsbaan en een mooie verrassing

In de Morning Skate op deze woensdagochtend aandacht voor de topper in de Slowakije met Mike Dalhuisen, voor Daniel Sprong, voor Guus van Nes, voor de netten in Tilburg, voor een mooie verrassing met de nieuwe Stanley Cup-ringen en nog veel meer.

Mike Dalhuisen en..

Dukla Michalovce en hebben maandag met 3-0 verloren van HC Kosice. Het betrof een directe strijd om de eerste plaats op de ranglijst op het hoogste niveau in Slowakije, maar de ploeg van coach Miroslav Chudy slaagde er niet in tegen een van de absolute topclubs in Slowakije te verrassen. Door het verlies staat de ploeg van Dalhuisen nu op de vierde plaats van de Extraliga. Komende vrijdag om 17.30 uur staat de volgende wedstrijd op het programma.

Vandaag vindt...

de eerste officiële training plaats op de nieuwe ijsbaan van Antwerpen. De stad krijgt de tijdelijke ijsbaan nadat de oude hal vorig jaar werd afgekeurd en de bouw van de nieuwe Sportoase nog in volle gang is. Volgens dagblad Het Laatste Nieuws mogen de U8 En U10 en het U14-team van Phantoms als eersten de nieuwe ijspiste uitproberen. Antwerpen heeft voor komende zaterdag een thuiswedstrijd op het programma staan tegen Mechelen in de strijd om de Belgische beker.

Tilburg Trappers houdt...

een informatieavond over de nieuwe boarding en de veiligheidsnetten waarover veel te doen is onder fans. 'We zijn direct met de gemeente, de verhuurder van de ijshal, in gesprek gegaan over alle opmerkingen en reacties die we hebben ontvangen om het een en ander zo snel mogelijk op te kunnen lossen. Tot nu toe was er echter nog niets te melden over eventuele ontwikkelingen met betrekking tot het oplossen van de genoemde problemen. Dit is nu gelukkig wel het geval', meldt de club. Morgenavond vanaf 19.15 uur zullen Gerard Arink van Trappers en een vertegenwoordiger van de gemeente een toelichting geven.

Lees er meer over op de website van Trappers >>>

Daniel Sprong is gisteren...

niet geclaimd door een andere ploeg in de NHL en maakt vanaf nu dan ook deel uit van de San Diego Gulls, het AHL-team van de Anaheim Ducks. De Gulls speelden twee wedstrijden in de pre-season, beiden tegen Ontario Reign, en wonnen er daar Ă©Ă©n van. Komende vrijdag begint de reguliere competitie in de AHL met een uitwedstrijd bij Bakersfield Condors. Sprong kan door Anaheim overigens op ieder moment weer worden opgeroepen.

Van de 39 spelers die..

gisteren op waivers werden geplaatst, inclusief Daniel Sprong dus, werden alleen verdediger Carl Dahlström en doelman Eric Comrie door andere clubs opgepikt. Dahlström maakte onderdeel uit van de Chicago Blackhawks en werd door de Winnipeg Jets gekozen, terwijl Comrie wisselde van de Winnipeg Jets naar de Arizona Coyotes.

De aanvoerder van...

EC Peiting, de club van de Nederlander Nardo Nagtzaam, mist voor onbepaalde tijd zijn aanvoerder Andreas Feuerecker. Hij raakte tijdens de openingswedstrijd van het seizoen tegen Lindau geblesseerd aan zijn schouder en moet geopereerd worden.

Voor Guus van Nes...

begint komend weekeinde zijn seizoen bij Quinnipiac op het hoogste collegeniveau in de Verenigde Staten. Van Nes kwam afgelopen zomer nog in het nieuws omdat hij was uitgenodigd voor het trainingskamp van de San Jose Sharks. Dit weekeinde staat een oefenwedstrijd tegen Brock Badgers op het programma. Van Nes wordt daarmee na Mike Dalhuisen de tweede Nederlander die in actie komt voor Quinnipiac.

Klik hier voor het profiel van Guus van Nes op de site van zijn college >>>

De San Jose Sharks moeten..

het de eerste drie wedstrijden van het nieuwe seizoen doen zonder aanvaller Evander Kane. De forward kwam in de oefenwedstrijd tegen de San Jose Sharks in aanvaring met een linesman en is voor drie wedstrijden geschorst. Je kon er meer over lezen in de Morning Skate van gisteren >>>

Het nieuwe NHL-seizoen..

staat op het punt van beginnen. Maandag ontvingen de spelers van de St. Louis Blues hun Stanley Cup-ringen met verschillende soorten goud, saffieren en diamanten. De clubkleuren spelen daarbij een belangrijke rol. Aan de voorkant 16 blauwe saffieren ter ere van de 16 wedstrijden in de play-offs en 75 diamanten vanwege de 75 goals tijdens de post-season.

En op deze manier...

eerden de Blues hun superfan Laila Anderson.