Stock Hockey puck 608582 1920

13 februari 202008:08

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Verschoven wedstrijden, nederlagen en een herstellende Bouwmeester

In de Morning Skate natuurlijk aandacht voor het herstel van Jay Bouwmeester. Verder wedstrijdverschuivingen in de Beneliga, de wedstrijden van Giovanni Vogelaar en Steve Mason, nieuwe teamgenoten voor Mike Dalhuisen, de ceremonie rond de Sedin-tweeling en nog veel meer.

Als gevolg van de inplanning..

van een finale om het Nederlands kampioenschap tussen de nummers één en twee van de Beneliga-competitie op 1 maart zijn er ook verschuivingen in het speelprogramma. Unis Flyers Heerenveen speelt de uitwedstrijd in Mechelen nu niet op zaterdag 29 februari, maar op woensdag 26 februari. Het openingsgambiet is om 20.00 uur. Voor Den Haag is er een verschuiving van de ontmoeting van de uitwedstrijd van 29 februari bij Leuven naar zondag 23 februari. Ook de wedstrijden tussen Antwerpen en Leuven en Herentals en Luik hebben nieuwe data.

Bekijk hier alle wijzigingen >>>

Voor Giovanni Vogelaar..

was er dinsdag voor bijna 2000 toeschouwers met EC Bregenzerwald een 3-0 nederlaag bij Feldkirch. Het was de achtste nederlaag voor de ploeg in negen ontmoetingen sinds de jaarwisseling. ECB speelt in de zogenoemde Qualification Round B in de internationale competitie met onder meer deelnemers uit Oostenrijk, Itali√ę en Sloveni√ę. Vanavond staat de ontmoeting met het Italiaanse Fassa op het programma voor Vogelaar en zijn teamgenoten.

Ook Steve Mason kwam..

met EHC Winterthur in actie dinsdag. Daarbij werd met 1-4 verloren van EHC Olten. Mason had één schot op doel in de wedstrijd. Komende zaterdag staat de laatste ontmoeting van het reguliere seizoen op het programma voor Mason en zijn teamgenoten. Het betreft een uitwedstrijd bij SC Langenthal.

Mike Dalhuisen krijgt...

in Poprad drie nieuwe teamgenoten. De ploeg wordt in de aanloop naar de play-offs en vanwege wat kwetsuren versterkt. De tweling Robert en Richard Huna stapt over van Liptovsky Mikulas, terwijl de Slowaakse international Martin Reway, ooit gedraft door de Montreal Canadiens, overkomt van het op het hoogste niveau in Tsjechi√ę spelende Rytiri Kladno. Komende vrijdag speelt Poprad de uitwedstrijd bij MAC Ujbuda. Die wedstrijd begint om 19.00 uur.

Inmiddels hebben al zes...

ploegen uit de Oberliga de nodige papieren ingeleverd om een promotie naar DEL 2 mogelijk te maken als deze sportief wordt afgedwongen. De zesde club die dit heeft gedaan is Starbulls Rosenheim, dat uitkomt in de Oberliga S√ľd.

De inhaalwedstrijd...

van Moskitos Essen tegen Duisburg werd door Essen met 4-1 gewonnen eerder deze week. Luke Volkmann, Aaron McLeod, André Huebscher en Thomas Richter scoorden voor Essen, dat inmiddels na Frank Gentges en Larry Suarez aan zijn derde coach van het seizoen bezig is.

De ijshockeywereld schrok...

enorm van de hartaanval voor Jay Bouwmeester afgelopen dinsdag. Inmiddels gaat het weer een stuk beter met de 36-jarige Canadees van Nederlandse afkomst. Hij ondergaat de nodige tests en op dit moment wordt uitgezocht hoe het heeft kunnen gebeuren dat hij in elkaar zakte tijdens de wedstrijd tegen de Anaheim Ducks. De ontmoeting werd gestaakt en wordt op een later tijdstip overgespeeld. Het betreft dan een duel van 60 minuten dat begint met een stand van 1-1, waarbij de statistieken van de gestaakte wedstrijd meetellen.

Tenslotte gingen de nummers..

van de tweeling Sedin in Vancouver in een mooie ceremonie naar het plafond.

Delen