IMG 5391

14 april 201808:51

Morning Skate: Voorsprong, vegetariërs en pre-game-rituals

Tilburg Trappers staat na een flinke overwinning op voorsprong in de serie, Nijmegen Devils verlengt de contracten van enkele spelers, enkele spelers van Trappers zijn overgestapt op een vegetarische levensstijl, de play-offs in de NHL en de DEL gaan door en sommige spelers hebben wel heel unieke gewoonten voor wedstrijden.

Foto: Arie Leeuwesteijn

Tilburg Trappers..'

pakte vrijdagavond in eigen huis een 1-0 voorsprong in de finaleserie tegen Deggendorf. De ploeg van coach Bo Subr won in een doelpuntrijk duel met 9-3 van de tegenstander uit Beieren. Lees hier een wedstrijdverslag van de wedstrijd >>>

Zondag is duel twee..

Maar Tilburg past op voor onderschatting van de tegenstander. 'Deze uitslag is natuurlijk bizar. Maar tegen Hannover Scorpions winnen we ook een keer met 6-0, maar de andere uitslagen waren minder groot. Bovendien kennen we Deggendorfer niet heel goed. We weten niet hoe hun baan is, hoe ze thuisduels spelen', zo wordt aanvaller Kevin Bruijsten geciteerd in Brabants Dagblad.

Nijmegen Devils...

heeft de selectie voor komend seizoen al grotendeels rond. Ahoud Devils maakte bekend dat het quintet Wessel Copier, Justin Evers, Rick van Haren, Martijn Geerligs en Danny Mols ook komend seizoen te zien zullen zijn in het shirt van Nijmegen. De club wil voor de zomerpauze de selectie voor komend seizoen compleet hebben. Eerder werden Deniz Mollen en Roderick van den Hout aangetrokken uit Eindhoven en werden met RJ Reed en Branden Eden twee nieuwe Canadezen binnengehaald. Ook werd verlengd met Nick de Jong.

De club voert nu gesprekken met...

de andere spelers uit de selectie van vorig seizoen en met nieuwkomers. 'Er komt nog versterking, zowel achterin als in de aanval. We schakelen inmiddels met een aantal gegadigden waar we mondeling akkoord mee zijn, we respecteren echter dat men netjes afscheid wil nemen van de club waar men tot voor kort voor gespeeld heeft. Ondanks dat houden we ogen en oren open, want we kunnen echt nog wel wat gebruiken om de selectie helemaal compleet te krijgen', zegt coach Alexander Jacobs van de Nijmeegse ploeg.

Bij Tilburg Trappers...

is een drietal spelers afgelopen jaar overgegaan op een vegetarische levenswijze. Kevin Bruijsten, Nardo Nagtzaam en Jordy van Oorschot eten sinds dit jaar geen vlees meer. 'Als je ziet wat er allemaal voor troep gespoten wordt in beesten die voor de consumptie zijn, dan krijg jij dat toch ook in je lijf als je dat vlees eet?! Dat kan nooit gezond zijn. En er zijn ook steeds vaker van die schandalen in de voedingsbranche', zo wordt Nagtzaam geciteerd in BN De Stem.

Het drietal krijgt..

rond wedstrijden van Tilburg speciale maaltijden. Nagtzaam vertelt in de krant dat hij vlees en vis begon te laten staan toen zijn moeder zo'n dieet moest volgen vanwege een aandoening. 'Het was makkelijk om dan hetzelfde te eten. En het was even wennen, maar nu wil ik niet meer anders. Vlees vervangen is heel goed te doen. In de supermarkten had je eerst een paar vegetarische producten, maar tegenwoordig liggen er schappen mee vol. Daar zitten veel lekkere dingen bij. En in restaurants staat ook altijd wel minimaal één vegetarisch gerecht op de kaart, zelfs bij McDonald's. In Duitsland hebben ze daar ook een röstiburger, heel lekker.'

In de finale in de DEL

heeft Berlijn een belangrijke slag geslagen met een 3-4 overwinning in het uitduel in München. Jamison MacQueen, Sean Backman, Brooks Macek en Louis-Marc Aubry namen de goals van de Eisbären voor hun rekening. Zondagmiddag volgt het tweede duel.

Timmendorfer Strand..

ook volgend jaar weer tegenstander van Tilburg in de Oberliga, heeft de 25-jarige forward Denis Gulda vastgelegd. Hij speelde vorig seizoen in Duisburg. Zijn broer Petr Gulda keert ook terug naar de club, hij was voor de play-offs uitgleend aan Regensburg, maar keert nu terug naar de club waar hij in de reguliere competitie speelde. Aanvoerder Kai Schmitz van Saale Bulls Halle heeft zijn contract met een jaar verlengd. De 32-jarige ijshockeyer kondigde aan dat het zijn laatste seizoen wordt, al blijft hij daarna in een andere functie voor de club behouden.

Aanvaller Nazim Kadri...

moet de komende drie wedstrijden van de Toronto Maple Leafs in de play-offs missen na deze hit op Tommy Wingels van de Boston Bruins.

Doelman Matt Murray...

van de Pittsburgh Penguins had bijna vier volledige wedstrijden zijn doel schoongehouden in de play-offs. Vannacht kwam na bijna 226 minuten op rij een einde aan de reeks van de goalie van Nederlandse afkomst. Shayne Gostisbehere scoorde namens de Philadelphia Flyers met nog 37 seconden te gaan in de eerste periode. Flyers won het duel met 5-1 en trok daarmee de serie tegen de Penguins weer gelijk. Sean Couturier had een goals en twee assists, terwijl doelman Brian Elliot 35 saves maakte.

De Vegas Golden Knights...

weigeren wakker te worden tijdens hun droomseizoen. In hun serie tegen de Los Angeles Kings won de ploeg ook de tweede wedstrijd en staat daarmee dus met 2-0 voor in de best-of-seven. De club had hier wel twee overtimes voor nodig. Erik Haula scoorde het winnende doelpunt.

Patrick Laine en Tyler Myers..

hadden ieder een goal en een assist namens de Winnipeg Jets in hun 4-1 overwinning in het tweede duel tegen de Minnesota Wild. Daarmee komen de Jets op een 2-0 voorsprong in de serie. Connor Hellebuyck maakte zestien saves voor Winnipeg.

Coach Ken Hitchcock..

gaat met pensioen. De man die in 1999 de Stanley Cup won met de Dallas Stars en daar ook afgelopen jaar in de bank stond was 22 jaar lang coach in de NHL. In die tijd won de 66-jarige coach 823 wedstrijden, alleen Scotty Bowman (1244) en Joel Quenneville (884) wonnen meer wedstrijden. Behalve in Dallas was hij ook actief in Philadelphia, Columbus en St. Louis. 'De ijshockeysport is mijn hele leven en ik kan nooit terugbetalen wat de sport voor mij gedaan heeft en alle geweldige mensen die ik door de sport heb mogen ontmoeten', stelde Hitchcock.

En tenslotte...

Sportsnet zette een reeks van de wat vreemdere pre-game-rituals van ijshockeyspelers in de NHL op een rijtje. Er zitten toch wel de nodige bizarre zaken tussen, waaronder een tovertruc.

Delen