Morning Skate helm Cam Talbot

4 september 201908:16

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Voorverkoop, bestverkochte jerseys en een nieuwe helm

In de Morning Skate vanmorgen aandacht voor de Continental Cup in België, de Ron Bertelingschaal in Nederland, spelersnieuws uit de Oberliga Nord, een pissige John Tortorella, een emotionele Niklas Kronwall, een twijfelende Justin Williams en de spookachtige nieuwe helm voor Cam Talbot.

Herentals organiseert...

dit jaar een eerste ronde-toernooi in de Continental Cup. Het toernooi wordt in de ijshal van Mechelen gespeeld in het weekeinde van 20/21 en 22 september met tegenstanders uit Israël, Kroatië en Spanje als tegenstanders. Een mooie eerste test voor de regerende kampioen in de Beneliga. De kaartverkoop is inmiddels begonnen. Klik hier voor meer informatie >>>

De onenigheid...

over kaartverkoop voor de Ron Bertelingschaal tussen Nijmegen en Den Haag is bijgelegd. Dit betekent dat de wedstrijd op 21 september waarmee het ijshockeyseizoen in Nederland officieel van start gaat gewoon doorgaat. De ontmoeting staat voor 21 september op het programma en wordt gespeeld tussen regerend kampioen en bekerhouder Nijmegen en verliezend bekerfinalist Den Haag.

IceFighters Leipzig...

blijven problemen houden met hun ijshal, het Kolrabizirkus. Vanwege technische problemen is het niet mogelijk om daar op dit moment wedstrijden te spelen. Voor de oefenwedstrijd tegen Höchstadter EC wijkt de club derhalve uit naar de ijshal in Hassfurt.

De Zwarte Draken..

uit Erfurt zullen het voortaan moeten stellen zonder aanvaller Enrico Manske. De 31-jarige forward uit de eigen jeugdopleiding kondigde zijn vertrek bij de club aan. 'Enno' Manske speelde twaalf seizoenen in het eerste team van de club waarin hij in de reguliere competities 354 wedstrijden speelde met 156 punten.Het is niet duidelijk wat Manske gaat doen.

De NHL heeft..

een lijst gepubliceerd met de bestverkochte jerseys van het afgelopen seizoen. De nummer Ă©Ă©n is, niet verrassend, nog altijd veteraan Sidney Crosby van de Pittsburgh Penguins. Hij wordt gevolgd door Alex Ovechkin van de Washington Capitals en Auston Matthews van de Toronto Maple Leafs. Dit is de volledige top-10:

John Tortorella...

is een coach die zijn hart altijd op zijn tong heeft liggen. Tegenover The Athletic verklaart de coach van de Columbus Blue Jackets niet blij te zijn met het vertrek van een aantal cruciale spelers. De club verloor deze zomer de diensten van Matt Duchene, Artemi Panarin en Sergei Bobrovsky. 'Ik ben pissig namens mijn spelers, ik ben pissig namens mijn organisatie en ik ben pissig namens mijn stad', liet de coach weten. 'Ik respecteer ze allemaal, maar hou op met praten over winnen, alsof je daar ergens anders voor naartoe moet. Het lag hier gewoon recht voor hun neus.'

Lees het hele verhaal (abonnement) >>>

De Arizona Coyotes...

hebben Phil Kessel officieel gepresenteerd. De makkelijk scorende aanvaller werd afgelopen zomer aangetrokken in een trade met de Pittsburgh Penguins aangetrokken in ruil voor Alex Galchenyuk. 'Wik wil van dit team een play-off-team maken. Ik wil dat doen en ik heb het in me om dat waar te maken. Ik ga er alles aan doen', zei Kessel bij de persconferentie.

Doelman Cam Talbot...

van de Calgary Flames heeft het ontwerp van zijn nieuwe masker ontvangen. Ontworpen door David Gunnarsson houdt hij zijn thema op dat van de filmserie Ghostbusters. Talbot tekende als free agent bij Calgary na een seizoen bij Edmonton en Philadelphia.

De ervaren verdediger..

Niklas Kronwall stopt na vijftien seizoenen in de NHL. De 38-jarige Zweed krijgt een nieuwe functie als adviseur van general manager Steve Yzerman. In een emotionele video bedankt Kronwall de club, de fans en zijn familie.

Justin Wiliams..

speelt voorlopig niet voor de Carolina Hurricanes. De 37-jarige aanvaller twijfelt over het voortzetten van zijn loopbaan en heeft wat tijd voor zichzelf nodig, liet hij maandag weten. 'Voor zo lang ik me kan herinneren staat iedere zomer volledig in het teken van ijshockey en deed ik er alles aan om klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. Omdat ik op dit moment niet weet wat ik wil en mentaal en fysiek niet kan opbrengen wat normaal voor me, doe ik een stap terug van de sport.'

Lees er hier meer over >>>